در این مقاله با زبانی شیوا و ساده به بررسی استراتژی های رنج تریدینگ (Range Trading)، استراتژی معاملهگری پوزیشن یا پوزیشن تریدینگ (position trading) و در نهایت مقایسه ی آن ها پرداخته شده است. شما باید استراتژی مختص به خود را انتخاب کرده و از آن در مسیر پرچالش بازار استفاده کنید. اگر از تازه کاران این حرفه هستید، این مطالب را از دست ندهید. همچنین اگر در مسیر معاملاتی خود دچار شک و شبه شده اید یا احساس می کنید استراتژی پیشینتان دیگر جوابگوی نیاز هایتان نیست، این مقاله را دنبال کنید.
بازار فارکس یکی از بازارهای محبوب در جهان است. افراد پس از معامله گری در آن به کمک استراتژی، سرمایهای که در اختیار دارند را افزایش میدهند. معامله گری در بازار فارکس نیازمند یادگیری اصطلاحات، قوانین و استراتژی های معاملاتی فارکس است، لذا فرض بر این است که شما قبلا دوره های آموزش فارکس را طی کرده اید. مطالب و آموزش های لازم را فراگرفته اید و اکنون نوبت به استراتژی رسیده است. در راه پرپیچ و خم بازار برای جلوگیری از گمراهی و بروز اشتباهات، باید یک استراتژی را برای خود برگزینید. یک استراتژی مناسب می تواند در نهایت شما را از گزند ضرر غیر قابل جبران در امان نگه دارد. از این رو؛ در انتخاب شیوه ی معاملاتی خود حداکثر وسواس را به خرج دهید و ساده از آن عبور نکنید.
بهترین استراتژی
بهترین استراتژی، همان سادهترین استراتژی برای شماست. این جمله بدین معنی است که تنها شما قادرید برای خودتان بر اساس معیار هایتان، قابل فهم ترین استراتژی را انتخاب کنید. تنها و مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که باید با این استراتژی راحت باشید. هدف از تعیین استراتژی فارکس این است که با تجزیه و تحلیل روند بازار بتوانیم وضعیت آینده آن را به شکل حدودی پیشبینی کنیم و در نهایت معاملات کم ریسکتری داشته باشیم.
برای تعیین بهترین استراتژی، شما باید به عوامل مختلفی توجه داشته باشید؛ از این رو هر کسی می تواند استراتژی منحصر بفرد خود را داشته باشد. در انتخاب بهترین استراتژی فارکس و راحتی ارزیابی این روش های معاملاتی حداقل سه معیار را تعیین و بررسی کنید. شما میتوانید با پرسیدن سه سوال ساده ی زیر، یک استراتژی فارکس مناسب و کارآمد برای خود انتخاب کنید.
- چه مقدار زمان لازم است که به سوددهی برسد؟
- چه فرصت های معاملاتی برای سهم یا جفت ارز وجود دارد؟
- چه فاصله ی معمولی برای رسیدن به هدف لازم است؟
این نکته لازم به ذکر است که علاوه بر این سه سوال، هدف معاملات شما نیز میتواند تاثیر زیادی روی استراتژی انتخابی شما بگذارد.
رنج تریدینگ (Range Trading)
بازار های معاملات آنلاین همیشه روند صعودی، نزولی یا خنثی دارند. همانطور که میدانید، بازارها فقط در 30 % مواقع ترند یا روند میشوند و در بقیه زمانها خنثی هستند. یعنی حالت خنثی یا رنج نسبت به روندهای صعودی و نزولی معمولا بیشتر دیده میشود. هنگامی که ناگهان در یک بازار، با روند صعودی یا نزولی، متوجه توقف در آن شدید و همچنین حرکاتی نوسانی در نمودارها مشاهده کردید؛ شما شاهد بازاردر شرایط رنج بازار بوده اید .
جالب است بدانید که تریدرها بیشترین خسارت را در همین نقاط میبینند، پس استفاده ی درست از این استراتژی اهمیت بالایی دارد. در معاملات رنج یا معاملات خنثی، معاملهگران با توجه به موقعیت قیمت در داخل رنج، هم خرید و هم فروش انجام میدهند. در این استراتژی، باید قادر باشید تا نقاط حمایت و مقاومت را تشخیص دهید. پس از شناسایی این سطوح، معامله را در همین رنج به انجام برسانید. شما در این استراتژی نیاز دارید حد ضرر را بالاتر یا پایین تر قرار دهید تا اگر از هر طرف با شکست روبه رو شدید و یا اصطلاحا، قیمت شدو(Shadow) زد؛ پوزیشن از دستتان نرود. همچنین در استفاده از این استراتژی تحلیل تکنیکال ابزاری مهم و کمککننده است.
-
مدت زمان معامله در استراتژی مناطق رنج
یک رنج تریدینگ زمانی روی میدهد که بازار به صورت مداوم در یک برهه زمانی مشخص بین دو قیمت یا سطح حرکت میکند. پس شما قادرید که در هر چهارچوب زمانی، معاملات را انجام دهید ولی بهتر است که پس از شناخت خطوط مقاومت و حمایت، معامله خود را ببندید و از تعلل بی جا بپرهیزید.
-
مزایا و معایب استراتژی مناطق رنج
از جمله مزایای این استراتژی، می توان به فرصت های زیاد برای معامله و مطلوب بودن نسبت ریسک به پاداش اشاره کرد. اما نیاز به سرمایه گذاریهای مدت دار، صرف زمان طولانی برای سرمایه گذاری و نیاز به مهارت بالا در انجام تحلیل تکنیکال، از معایب این شیوه محسوب می شوند.
پوزیشن تریدینگ (position trading)
پوزیشن به مفهوم ساده به مقدار دارایی یا سهام یا ارز شما در یک بازار مالی گفته میشود. یکی از پرطرفدارانترین روشهای معاملاتی، نگهداری این پوزیشن برای زمانی طولانی است بنا به این دلیل که ارزش آن بیشتر شود. به این کار اصطلاحا هولد کردن پوزیشن می گویند. پوزیشن تریدینگ یا استراتژی معاملهگری پوزیشن نه تنها در بازار فارکس مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه امکان استفاده از آن در تمام بازارهای مختلف از جمله بازارهای سهام وجود دارد. پس شما می توانید با تبحر در این استراتژی در بازار های دیگر نیز فعال باشید. اگر در بازار فارکس قصدتان معاملات بلند مدت است، می توانید از این استراتژی بهره ببرید. شما می توانید بوسیله تحلیل های فاندامنتال و تکنیکال از جمله نظریه موج الیوت، در این راه استفاده کنید. اما ابزار اصلی شما تحلیل های فاندامنتال است. از این جهت تمرکز زیادی را بر روی این فاکتورها اختصاص دهید.
لازم به ذکر است که موج الیوت، بستهای از تحلیلهای تکنیکال است که میتواند در انجام استراتژی و معامله گری پوزیشن یا پوزیشن تریدینگ به شما کمک کند. برای پیشبینی ایدههای معاملاتی در این استراتژی بهتر است به خوبی، تاثیر فاکتورهای اقتصادی بر بازارهای تحلیلی را بهتر بشناسید و با روند آن آشنا باشید.
-
مدت زمان معامله در پوزیشن تریدینگ
این بازه ی طولانی ذکر شده ممکن است گاه هفتهها، ماهها یا سالها به طول بیانجامد. چنان چه صبر و تحمل کافی را برای ورود به معاملات با به کارگیری این استراتژی ندارید، بهتر است به دنبال استراتژی دیگری بگردید.
-
مزایا و معایب استفاده از استراتژی پوزیشن تریدینگ
می توان گفت که در دیگر استراتژیها ممکن است زمان زیادی برای شروع معامله و مدت زیادی برای سوددهی لازم داشته باشند. اما از مزایای استفاده از پوزیشن تریدینگ باید بهاین مورد اشاره کرد که برای ورود به معاملات، شما به حداقل سرمایه گذاری زمانی نیاز خواهید داشت. به بیان دیگر؛ این طریق، مدت زمای خوبی را برای سوددهی لازم دارد و همچنین ریسک انجام معاملات از این روش به نسبت بسیار خوب است. اما معایب این استراتژی شامل فرصتهای معاملاتی موجود و ضرورت تسلط بسیار زیاد به تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال است.
جمع بندی
اکنون نوبت به مقایسه ای کلی بین این دو استراتژی رسیده است؛ در استراتژي رنج تریدینگ شما نیاز دارید تا وقت زیادی را پای سیستم خرج کنید. این مسئله به این علت ضروری است که از هر اتفاقی در نمودارها میفتد آگاه شوید. اما در پوزیشن تریدینگ شما نیازمند سرمایه زیادی برای سرمایه گذاری هستید. بنابر این با توجه به منابع خود و پاسختان به سه سوال ذکر شده در مقاله، استراتژی بهتر را برای خود انتخاب و از آن بهره جویید.
نویسنده: شاهنده شمشیری
ایمیل: shahande.sh@gmail.com
بسیار عالی بود. لطفا بیشتر ازین مقاله ها بذارید.
ممنوناز لطف شما. حتما با توجه به خواسته ی مخاطبان، مطالب جدید روی سایت قرار خواهد گرفت.
عالی و مفید
ممنون از لطف شما
احسنت عالی بود
ممنون از لطف شما
با زبان شیوا و قابل فهم نوشته شده، بسیار عالی ممنون🙏
ممنون از لطف شما.