یکی از مسیرهای رایج ورود به بازار کار، استخدام در یک سازمان، ارگان و یا به اصطلاح کارمند یک مجموعه شدن، است. کارمند، به کسی گفته می شود که به صورت پاره وقت یا تمام وقت و یا قراردادی موظف به انجام فعالیت فکری در سیستم اداری شرکت یا سازمانی می باشد. در ازای فعالیت خود حقوق ثابتی را دریافت می کند.
اما متاسفانه، امروزه باورها و ذهنیت های اشتباه و منفی زیادی، در مورد کارمند بودن وجود دارد. این باورها اکثرا مانع پیشرفت افراد، حتی سازمان ها می شود. در اینجا با تعدادی از این باورهای اشتباه، آشنا می شویم:
5 باور اشتباه کارمندان
برای رفع باورها و ذهنیت های اشتباه، در قدم اول باید آن ها را شناخت. کسی که مانع رشد و پیشرفت ما می شود، کسی نیست جز خود ما.
1.کارمند و باور اینکه من هرگز پیشرفت نمی کنم.
اولین باور غلطی که در ذهن یک کارمند وجود دارد، این است که من پیشرفت نمی کنم. طبیعی است که همه از درجا زدن در محیط کار خود، خسته و کسل می شوند. پیشرفت در محیط کار، دو جنبه دارد. جنبه ی اول، رشد مهارت ها و توانایی های فردی است. مادامی که فردی که در مجموعه ای به عنوان کارمند، مشغول به کار است، برای رشد و گسترش مهارت های شخصی خود تلاش کند، پیشرفت می کند و دیده می شود.
در واقع هر شخصی در زمینه ی کاری خود، اگر دانش و مهارت خود را به صورت مداوم، افزایش دهد؛ یا در همان مجموعه ارتقا پیدا خواهد کرد. یا اعتماد به نفس پیدا می کند. در سازمان یا شرکت دیگری در موقعیت بالاتر استخدام می شود. چون همیشه شرکت ها و ارگان ها خواهان کارمند ماهر و توانا هستند.
جنبه ی دوم، بحث ظرفیت های یک سازمان است. گاهی سازمان ها فضایی برای رشد فرد ندارند. اگر کارمند در یک سازمان محدود، مشغول به کار باشد، خب طبیعتا نمی تواند پیشرفت کند. همچنین این ذهنیت اشتباه عدم رشد و ارتقا ایجاد می شود. اشتباه دیگری که در دید شخص، ممکن است وجود داشته باشد؛ این است که حتما این ارتقا باید توسط یک مدیر باشد. در صورتی که خود فرد نیز می تواند درخواست ارتقا دهد.
2.کارمند ثروتمند نمی شود.
باور غلط دیگری که در مورد فرد کارمند، وجود دارد، این است که او نمی تواند ثروتمند شود. چون به هر حال حقوق و منبع درآمد محدودی دارد. اما اگر باور اشتباه و مانع ذهنی خود را کنار بگذاریم؛ دید خود را گسترش دهیم؛ شیوه های راه اندازی کسب و کار را بلد باشیم و یا بیاموزیم، می توان از حقوق کارمندی، کسب و کار فردی خود را راه بیاندازیم و گسترش دهیم. چون حتی اگر فردی مدیر عالی رتبه یا صاحب شغل باشد، اما راه روش سرمایه گذاری را بلد نباشد، نمی تواند به فرد ثروتمندی تبدیل شود.
3.یک شبه ره صد ساله رفتن.
این باور اشتباهی است که نه تنها در ذهن فرد کارمند، بلکه در ذهنیت هر فردی با هر شغلی می تواند وجود داشته باشد. اصول و روال در هر کسب و کار، حرفه و شغلی، حتی کارمندی، این است که به تدریج و با کسب تجربه، مهارت و دانش بیشتر، افراد پیشرفت می کنند. برای رشد در هر زمینه ی کاری، باید زمان صرف کرد.
اگر فردی قصد دارد که به رشدی در کسب و کار خود برسد، در بالاترین مقام مدیریتی باشد؛ یا اینکه بیزینس خود را راه اندازی کند، باید به این باور برسد که این رشد در یک شب اتفاق نمی افتد. هر شخصی در زمینه ی کاری خود باید یک سری از مراحل را طی کند. تا به رشد یا جایگاهی که می خواهد، برسد.
4. کارمند و عدم تعهد یا فرار از کار و جایگاه شغلی
بسیاری از افرادی که در نقش یک کارمند وارد یک مجموعه می شوند، با یک باور غلطی روبرو هستند. این باور اشتباه مانع رشد آن ها می شود. این ذهنیت نادرست این است که، آن شخص فکر می کند که بیشترین درآمد نصیب مدیر می شود. پس به او ارتباطی ندارد که چه برای سازمان اتفاق می افتد. یا اینکه کارمند فکر می کند، نهایتا ارتقایی در کارش نیست. شروع به فرار کردن از کار و گزارش نویسی صرفا برای وانمود کردن به انجام مسئولیت خود می شود. این تفکر باعث می شود که او، دل به کار ندهد. اینگونه نه تنها مجموعه رشد نمی کند، بلکه خود فرد هم پیشرفتی نمی کند.
5.عدم ایجاد تعادل سازمانی
هر کارمند، پیش از کار کردن به صورت شخصی، باید به این نکته آگاه شود؛ یک سازمان اینگونه شکل می گیرد که هر فردی، در تخصص خود، فعالیت کند. از کنار هم گذاری تخصص هاست که مجموعه رشد می کند. اما زمانی که یک کارمند، تک روی کند. در قالب گروه هماهنگ نباشد و کار نکند، اینگونه تعادل مجموعه بهم می ریزد. اینگونه رفتارها و تک روی کارمند، باعث بی نظمی در مجموعه می شود. این بی نظمی سبب تنش در سازمان، منزوی شدن کارمندان دیگر و عدم پیشرفت مجموعه می گردد. طبیعتا در یک مجموعه ی بی نظم، پر تنش که افرادی بخواهند تک روی کنند، هیچ کارمندی، پیشرفت نمی کند.
روش هایی که به رشد کارمند در یک مجموعه کمک می کند
باورهای اشتباه کارمندان، که مانع پیشرفت آن ها در مسیر کاری می شود، را مورد بررسی قرار دادیم. اکنون به اختصار با تعدادی از روش هایی که باعث رشد کارمند می شود، آشنا می شویم.
-
دانش و به روز شدن اطلاعات کارمند
به کمک برگزاری دوره ها یا کارگاه های آموزشی، کارمندان می توانند سطح دانش خود را بالاتر برند. همچنین، با دعوت از سخنرانان خارجی کارمندان می توانند اطلاعات خود را همواره به روز نگهدارند.
-
ایجاد انگیزه و محرک برای کارمند
باید زمان کافی به کارمند برای یاذگیری، اختصاص داده شود. به آنان که به کسب مهارت و بالاتر بردن سطح دانش خود می پردازند، پاداش و مزایا تعلق گیرد. به کارمندان ماهرتر و تواناتر، ارتقا شغلی داده شود.
-
فرهنگ سازی
کارمند باید با خیال راحت و اطمینان خاطر به کسب دانش، به کارگیری مهارتهای جدید و یادگیری بیشتر بپردازد. حتی جرات اشتباه کردن پیدا کند. تا بتواند مهارت های خود را با شجاعت به کار گیرد. این امکان، میسر نمی شود، مگر با بستر سازی فرهنگی در سازمان ها.
جمع بندی
در یک نگاه کلی باورهای بسیاری در زمینه های مختلف وجود دارد؛ که هر کدام می تواند یک نوع بازدارندگی را در کارمند ایجاد کند.
اما نکته ی مهم این است که، تا زمانی که فرد ذهنیت خود را تغییر ندهد، هیچ اتفاقی نمی افتاد. کارمند، در زمینه ی کاری خود، رشدی نمی کند. خوب است که زندگینامه بزرگترین سرمایه داران دنیا مطالعه شود. تا مشاهده گردد که بسیاری از آن ها چه پرسه ای را از کارمندی تا سرمایه داری، طی کرده اند.
در پایان، اگر می خواهید در دوره های آموزشی و کارآموزی کارمان سیستم شرکت کنید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید؛ با ما در تماس باشید. زیرا آگاهی و کسب دانش بیشتر، کلید موفقیت است.
بدون دیدگاه