برچسب یا tag چیست؟

برچسب یا tag ، دسته بندی های خاص و کوچکی هستند که دسترسی به اطلاعات و محتوای سایت را آسان تر می کنند. کارکرد برچسب ها به گونه ای است که با جستجوی آنها در محتوای نوشته می توانید مطالب مورد نظر خود را پیدا کنید. به عبارت دیگر از برچسب ها برای ارتباط میان نوشته های مختلف سایت استفاده می شود. این مطالب اغلب از نظر محتوا مشابه یکدیگر می باشند. بنابراین برچسب ها ابزار مفید و البته مهمی در منظم کردن و کاربردی کردن هرچه تمام تر سایت هستند. در اینجا باید توجه داشت بخش دسته بندی مطالب نیز کاری تقریبا مشابه با برچسب را انجام می دهد اما تفاوت های اساسی با آن دارد.

برچسب یا tag براساس محتوای نوشته انتخاب می شوند در حالیکه دسته بندی ها بر اساس موضوع نوشته انتخاب می شوند و نسبت به برچسب ها کلی تر می باشند. به طور مثال زمانی که شما یک نوشته پیرامون ” آموزش استفاده از برچسب ها ” ایجاد می کنید، آن را در دسته بندی ” طراحی سایت ” یا ” آموزش طراحی ” قرار می دهید و هرگز کلماتی همچون ” استفاده از برچسب ” یا ” چگونگی طراحی سایت ” را به عنوان دسته بندی قرار نمی دهید؛ بلکه از آنها به عنوان برچسب استفاده می کنید. کاربر می تواند با کلیک بر روی هریک از برچسب های نوشته ، به نوشته های مرتبط با آن دسترسی پیدا کند به شرط آنکه برای دیگر نوشته های مرتبط نیز از برچسب یکسان استفاده کرده باشید.

نحوه استفاده از برچسب

فرض کنید ما یک دسته بندی داریم به نام ” رنگ زرد “. دسته بندی رنگ زرد شامل نوشته ها و محصولات خاصی است که ما آنها را با شکل های هندسی در تصویر نمایش داده ایم. حال نیاز است تا ما برچسب هایی را برای این نوشته های گوناگون به کار ببریم. برچسب ها : مثلث ، مستطیل ، دایره ، اشکال مثلث ، اشکال مستطیل ، اشکال دایره و… با ثبت هر برچسب ، صفحه ای با همان نام در وب سایت شما ایجاد می شود. در واقع این صفحات ، یک دسته بندی کوچک تر در وب سایت شما ایجاد می کنند. هر یک از مربع ها یا دایره ها یک نوشته متفاوت هستند که در برچسب مربوط به خود قرار گرفته اند.

نکات اساسی در استفاده از برچسب

در ادامه قصد داریم نکات اساسی را که در انتخاب برچسب یا tag مناسب، اهمیت دارند بیان کنیم.

برچسب ها را کوتاه و مفید انتخاب کنید. انتخاب کل یک جمله به عنوان برچسب و یا قرار دادن عبارتی با بیش از 3 کلمه برای برچسب توصیه نمی شود. در بهترین حالت باید کلمات مرتبط با محتوا را از میان نوشته ها انتخاب و ثبت کنید. در مثال ” آموزش استفاده از برچسب ها ” می توانید از برچسب هایی همچون برچسب ، کاربرد برچسب ، مراحل طراحی سایت و.. استفاده نمایید.

تعداد برچسب هایتان را محدود کنید. استفاده بی رویه از برچسب ها نه تنها باعث سردرگمی مخاطب می شود بلکه ربات گوگل را نیز درگیر صفحات فرعی کرده و از جستجوی صفحات اصلی سایت باز می دارد. بنابراین پیشنهاد می شود برچسب ها را به صورت هوشمند انتخاب کنید چرا که در نوشته های آینده نیز می توانید از این برچسب ها استفاده نمایید.

در همین رابطه سعی کنید از برچسب هایی استفاده کنید که گمان می کنید در نوشته های آینده نیز می توانید به بهترین شکل از آنها بهره ببرید. به عبارت دیگر شما می توانید تعدادی برچسبِ از پیش تعیین شده و مشخص را جمع آوری کرده و از آنها متناسب با محتوای نوشته های خود استفاده نمایید.

از انتخاب نام دسته بندی های سایت به عنوان نام برچسب پرهیز کنید. چرا که این کار باعث سردرگمی کاربر و همچنین تاثیر منفی در سئو می شود. از طرفی قرار دادن محتوا یکسان در دو صفحه جداگانه چهره خوشایندی از وب سایت شما به نمایش نخواهد گذاشت.

برچسب های گوناگون را تنها به یک دسته بندی ، یک محصول و یا یک نوشته خاص محدود نکنید بلکه آنها را برای موارد مختلف و البته مرتبط از لحاظ محتوا استفاده نمایید.

همچنین باید خاطر نشان کرد که استفاده از برچسب هیچگونه تاثیر مثبتی در سئو و یا تاثیری در بهبود نتایج سایت در جستجوگر گوگل ندارد. بلکه تنها هدف آن بهبود کارایی سایت برای کاربران می باشد. لذا توصیه می شود از ثبت افراطی برچسب ها خودداری نمایید؛ چراکه این کار احتمال جریمه شدن سایت توسط گوگل را نیز افزایش می دهد.

تگ (یا برچسب) به عنوان فراداده

در دنیای امروزی، اختصاص دادن برچسب به بسیاری از موجودیت ها و داده های دیجیتال (نظیر پست های شبکه های اجتماعی، صفحات وب، فایل ها و …) به امری رایج تبدیل شده است. این فرایند که با عنوان برچسب گذاری (Tagging) شناخته می‌شود معمولا با نسبت دادن برچسب های متنی به یک موجودیت صورت می‌گیرد و غالبا توسط فرد ایجاد کننده یا استفاده کننده از آن انجام می‌شود. برچسب گذاری به عنوان روشی برای توصیف و دسته بندی موجودیت ها شناخته می‌شود و به کاربران کمک می‌کند موضوعات مورد نظر خود را به آسانی جستجو کنند یا میان تگ های مرتبط گردش کنند.

هرچند برچسب گذاری دارای تاریخچه‌ای بسیار قدیمی‌تر از دنیای رایانه هاست اما فراگیری آن در این حوزه با ظهور وب 2.0 و به ویژه با رشد شبکه های اجتماعی، سامانه های اشتراک تصویر و ویدئو، وبلاگ ها و … رقم خورد. برای مثال در وبلاگ ها و سیستم های مدیریت محتوا، نویسنده می‌تواند به هر نوشته (یا پست)، برچسب‌هایی حاوی واژه‌های مرتبط با موضوع آن نوشته اختصاص بدهد.

به عنوان نمونه در یک وبسایت خبری برای نوشته‌ای که مربوط به تغییر مربی یک تیم فوتبال است برچسب هایی نظیر ورزش، فوتبال و مربی مناسب به نظر می‌رسد. این Tag ها معمولا جایی در صفحه مربوط به پست در قالب یک لینک نمایش داده می‌شوند و کاربر با کلیک روی آن‌ها به صفحه‌ای دیگر هدایت می‌شود که حاوی فهرستی از تمام نوشته‌های دارای آن تگ می‌باشد.

جمع بندی

در دوره های آموزشی کارآموزی دیجیتال مارکتینگ و سئو کارمان آموزش های تخصصی را در کنار کارآموزی روی پروژه های واقعی تجربه کنید.می توانید در عرض 5 ماه وارد بازار کار شوید.

 

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *