سلام دوستان عزیز امیدوارم حال دلتون خوب باشه. امروز میخواهیم به بررسی مبحث اینفوگرافیک و کاربرد آن بپردازیم. واژه اینفوگرافیک از ترکیب دو کلمه information و گرافیک Graphic است. در زبان فارسی از واژه های معادل اینفوگرافیک، اینفوگراف، اینفوگرافی و یا داده نما استفاده میکنند. مغز هر انسان علاقه فراوان به ذخیره و تحلیل اطلاعات به شکل بصری دارد. درک و یادگیری اطلاعات به صورت بصری و فیزیک اطلاعات برای مغز ما بسیار آسانتر از فهمیدن شکل نوشتاری آن است. امروزه شیوه جدیدی به شکل اینفوگرافیک معرفی شده که مخفف دو کلمه گرافیک و اطلاعات است و یکی از بهترین راههای انتقال مطلبهای پیچیده به حساب می آید. اولین اینفوموشن در کتاب اطلس تجاری و سیاسی ویلیام سیلوستر مورد استفاده قرار گرفته شده است. این کتاب توسط نمودارهای میله ای و هیستوگرام ها اقتصاد دهه 18 را توضیح داده است.
اینفوگرافیک چیست؟
اینفوگرافیک در سالهای اخیر تبدیل به یک وسیله ی ارتباط جمعی شده است. اینفوموشن ها یا گرافیکهای اطلاع رسان، نشان دهنده ی تصویری اطلاعات و داده ها هستند. از گرافیک اطلاع رسان اکثرا در جاهایی که نیاز به توضیح ساده یا سریع داده ها هستند، استفاده میشود. اینفوگرافیک ها در اصل نمایش تصویری از اطلاعات ،داده ها و دانش میباشد. بیشتر بخوانید:(اینفوگرافیک چیست و چهار مرحله ساخت و استفاده از آن)
هدف اصلی از اینفوگرافیک چیست؟
1- برای ساده کردن یک مفهوم پیچیده
اگر کسب و کار شما دارای کالای پیچیده ای هست مناسبتر است که محصول خودتان را به صورت اینفوموشن توضیح دهید،در این صورت داده های پیچیده به داده هایی قابل درک تبدیل میشود.
2- برای مقایسه کردن و معرفی کردن بهتر محصولات
استفاده کردن از آن سبب میشود که مزایای محصول خود را نسبت به محصولات یا خدمات رقبا نشان دهید. یا میتوانید نشان دهید که چرا نسبت به بقیه محصولات بهتر هست.
3- برای افزایش دادن آگاهی
از اینفوموشن ها برای بحث کردن درمورد اهمیت دادن یک موضوع خاص و مواردی که به شماها کمک میکند تا کارها را به بهترین نحو انجام دهید.
انواع مختلف اینفوگرافیک ها
اینفوگرافیک انواع مختلفی دارد و آنها را براساس آیتم هایی که در آنها استفاده میکنیم تقسیم میشود. انتخاب آن به مخاطب و هدف هر شخص بستگی دارد.
1- اینفوگرافیک ویژوال
این مدل از اینفوگرافی موقعی استفاده میشود که شما میخواهید یک مقاله ی ساده را جالب تر کنید و یا دلتان میخواهد که پتانسیل و بازده اینفوگرافیک خودتان را افزایش دهید.
2- اینفوگرافیک لیستی
اگر دوست دارید از طریق یک سری مراحل از یک استدلال خاص یا ادعایی پشتیبانی کنید این قالب بهترین گزینه است.
3- اینفوگرافیک نقشه ای
این مدل از اینفوموشن برای ارائه دادن و به اشتراک گذاشتن روند داده ها بر اساس مکان است. این قالب زمانی استفاده میشود که میخواهید فرهنگها و مکانها را با استفاده از داده های مکان محور مقایسه کنید.
4- اینفوگرافیک مقایسه ای
از این مدل برای بررسی کردن تفاوت بین دو چیز مشابه و ثابت کردن یک محصول نسبت به محصول دیگر استفاده میشود.
5- اینفوگرافیک نموداری
در این مدل، اطلاعات را با استفاده از نمودار نشان میدهیم و بیشتر برای مقایسه کردن داده ها از آن استفاده میکنیم.
6- اینفوگرافیک زمان محور
در این قالب، اقدامات یا رویدادها را به ترتیب زمانی نشان میدهیم. از این مدل معمولا برای درک کردن بهتر یک داستان و یا رویداد تاریخی و یا نشان دادن سیر تکامل ایده ها استفاده میشود.
7- اینفوگرافیک عددی
در این مدل، اطلاعات را با توجه به ارقام و اعداد نشان میدهیم. مثلا برای نشان دادن آمار و ارقام قبولی دانش آموزان یک مدرسه از این مدل استفاده میکنیم.
8- اینفوگرافیک فرآیندی
این مدل مراحل یک فرایند را توضیح میدهد. در این مدل از اینفوگرافیک ها هر مرحله با استفاده از فلش و خطوط جهت دار به مرحله ی قبلی وصل میشوند.
علت محبوبیت اینفوگرافیک چیست؟
اینفوگرافیک برای این محبوبیت دارد چون جذابیت خاصی برای مخاطب بوجود می آورد در واقع محتوایی که تصویر دارد، 94 درصد بازدید بیشتر نسبت به محتوای متنی دارد.همچنین باعث آسانتر شدن در پردازش اطلاعات میشود چون انسانها محتوای تصویری را بهتر و سریعتر از محتوایی که نوشتاری است درک میکنند. اینفوموشن ها به راحتی اشتراک گذاشته میشود و به راحتی قابل پخش هستند. افراد اگر به اینفوگرافیک علاقه داشته باشند وآن را دوست داشته باشند به راحتی میتوانند در شبکه های اجتماعی اشتراک گذاری کنند.
اینفوگرافیک چه کاربردهایی دارد؟
♦اطلاع رسانی کردن ♦نوشتن گزارش ♦تبلیغات کردن ♦فرهنگ سازی ♦آموزش دادن ♦افزایش دادن سرعت انتقال دادن اطلاعات ♦قرار دادن یک حجم وسیع از اطلاعات در یک فضای کوچک ♦جلب کردن توجه بینندگان به یک موضوع خاص ♦گنجاندن اطلاعات در قاب یک تصویر
مکانهایی که اینفوگرافیک در آن قرار میگیرد
♦رسانه اجتماعی: از اینفوگرافیک در فیس بوک ،توییتر،پینترست،لینکدین،و …باید استفاده کنید که دیدگاه زیادی داشته باشید. ♦وبلاگ و وبسایت: اینفوگرافیک باید در صفحه ی وبلاگ یا وبسایت شما فرستاده شود چون دارای نشان اینترنتی است که باعث میشود کاربران بتوانند آن را اشتراک گذاری کنند. ♦کاغذ سفید: اگر آن را روی کاغذ سفید یا یک بروشور قرار دهید تاثیر بیشتری روی خواننده خواهد داشت. ♦مجله و مطبوعات: اینفوگرافیک به بهتر کردن وضعیت مشاغل کمک کرده و میتواند به جذب بیشتر افراد به وبسایت شما کمک شایانی کند. برای این کار باید یک بیانیه مطبوعاتی تهیه کرد و تصاویر اینفوموشن را به سازمانهای خبری و مجلات بفرستید تا آنها را با خوانندگان خود به اشتراک بگذارند. بیشتر بخوانید:(ویژگیهای یک گرافیست حرفه ای از دید کارفرما چیست؟)
چرا از اینفوگرافیک در بازاریابی محتوا خود استفاده میکنیم؟
1- برای قانع کردن مخاطب و جذابیت محتوا 2- اینفوگرافیک به راحتی قابل درک و فهم و مشاهده است. 3- خاصیت اشتراک گذاری ویروسی دارد. 4- باعث شناسایی برند شما میشود. 5- ترافیک سایت را افزایش میدهد. 6- موتورهای جستجو را بهینه میکند.
کلام آخر
همانطور که میدانید از اینفوگرافیک میتوانیم در حوزه تبلیغات،گرافیک،آموزشی،گزارش نویسی و…استفاده کرد. با استفاده از اینفوگرافیک میتوان حجم قابل توجهی از اطلاعات را که به صورت نوشته پیچیده است در قالب یک تصویر به مخاطبین ارائه کرد و تا مدتها در ذهن مخاطب باقی ماند. اینفوگرافیک هر نهانی را آشکار میسازد و پیچیدگی ها را بیان میکند و باعث روشن شدن ابهامات میشود. اینفوگرافیک یک یا دو صفحه ی معمولی و یا یک صفحه ی بزرگی را شامل میشود. در کل اینفوگرافیک یک ترکیب از اطلاعات و عنصرهاست که هدف آن ارائه ساده و سریع اطلاعات است.
بدون دیدگاه