چرا بی انگیزه هستم؟ چطور میتوانم از بی‌انگیزگی خلاص شوم؟

جمله “من امروز انگیزه ای ندارم” را اغلب از افراد گوناگون می شنویم. بی‌انگیزگی زمانی اتفاق می افتد که شما برای انجام هر کاری انگیزه کافی ندارید یا به آنچه که در اطراف شما می گذرد اهمیت نمی دهید. انگیزه به معنای شور و هیجان است و بی انگیزگی فقدان این احساسات میباشد.

هرکس، ممکن است بعضی اوقات نسبت به کارهای روزمره، احساس بی‌انگیزگی یا بی‌علاقگی کند. این نوع بی تفاوتی اغلب طبیعی است، اما وقتی مدت زیادی تکرار شود، می تواند بر روابط، شغل و توانایی شما برای لذت بردن از زندگی تأثیر بگذارد.

وقتی انگیزه کافی ندارید، انجام هر کاری حتی حضور در دفتر کار، می تواند بسیار سخت و دشوار باشد.

ساده ترین راه برای ایجاد انگیزه این است که شروع به کار کنید، زیرا” انگیزه مقدم بر عمل نیست، عمل مقدم بر انگیزه است.” مهمترین موردی که می تواند احساسات، انگیزه و ادراک را در طول یک روز کاری تقویت کند، پیشرفت در کارهای با اهمیت است.

اگر به طور عادی تنبل و بی انگیزه هستید، این رفتار در نهایت منجر به شکست شما در زندگی خواهد شد. به همین دلیل شما باید بر رفتارهایی تمرکز کنید که به شما کمک کند تا از به تعویق انداختن کارها جلوگیری کنید و موارد مهم را با انگیزه و توان بیشتری انجام دهید. یک افت شدید انگیزشی در طولانی مدت، می تواند شما را تحت فشار قرار دهد.

 

از علائم بی انگیزگی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

• برای انجام کارهای روزمره، تلاش و انرژی کافی نداشته باشید.
• برای برنامه ریزی فعالیتهای خود، به افراد دیگر وابسته باشید.
• هیچ تمایلی به یادگیری چیزهای جدید، ملاقات با افراد جدید یا تجربه های جدید ندارید.
• به مشکلات خود اهمیت ندهید و هنگامی که اتفاقات خوب یا بد رخ می دهد، هیچ احساسی نداشته باشید.

در این مقاله علاوه بر دلایل اصلی بی‌انگیزگی، راهکار هایی برای غلبه بر این عادت بد ارائه خواهیم داد.

عواملی که سبب بی‌انگیزگی ما میشود.

وقتی شخصی، کاری را با انگیزه شروع می کند، معمولاً دلیل محکمی برای انجام آن دارد. ما در اینجا به 11 مورد از دلایلی که سبب بی‌انگیزگی در افراد میشود اشاره خواهیم کرد.

1- انجام کاری که هدف ما نیست.

وقتی هدفی را براساس خواسته دیگران و برای خوشحال کردن آنها انتخاب می کنید، چون این انگیزه از یک منبع خارجی حاصل شده است، فقط برای زمان کوتاه و به طور موقت کاربرد دارد و در نهایت این انگیزه از بین می رود. ممکن است بسیاری از اوقات هدف در ابتدا برای شما مطلوب به نظر برسد، اما هنگامی که شروع به کاوش در افکار خود می کنید، می فهمید که این اهداف برای شما آنقدرها مهم نیستند. این به نوبه خود بر ذهنیت شما تأثیر می گذارد و ناخودآگاه احساس بی‌انگیزگی می کنید.

راهکار این است که هدف خود را یادداشت کنید و توضیح دهید که چرا این هدف برای شما مهم است. وقتی کار را تمام کردید، تأمل کنید آیا هنگام نوشتن آن و خواندن با صدای بلند، احساس خوبی داشتید؟ اگر درباره هدف خود احساس مثبتی ندارید، پس این هدف شما نیست و ناخودآگاه بعد از زمان کوتاهی، انگیزه خود را از دست می دهید.

2- دلایل خود را روشن نکرده ایم.

پس از اینکه خواسته های خود را روشن کردید، باید دلیل مشخص و معنی داری داشته باشید که فراتر از انگیزه باشد. ارزشهای اصلی شما عمیق ترین باورهای شما است که سبب هدایت رفتار شما می شود. وقتی ارزشهای اصلیمان برای ما روشن باشد، احساس بهتری نسبت به خود و هدفهایمان داریم. ارزشهای اصلی فقط آنچه برای شما مهم است نمی باشند بلکه مواردی هستند که از چشم پوشی از آنها امتناع می ورزید.

هنگامی که دلیل خود را دانستید و ارزشهای اصلی خود را شناسایی کردید، می توانید مهندسی معکوس انجام دهید تا دائماً به خود یادآوری کنید که چرا این کار را انجام می دهید و در حقیقت این راهکار باعث افزایش انگیزه در شما می شود.

3- از فرصتها غافل می شویم.

آیا توجه کرده اید که افراد بی انگیزه غالباً به شما می گویند که هرگز فرصت استراحت نداشته اند؟ حقیقت این است که آنها هرگز به دنبال فرصتی نبودند تا به موفقیت، ثروت و خوشبختی برسند. فرصت ها همیشه در اطراف ما هستند، فقط منتظرند که از آنها استفاده کنیم. فرصت ها به سادگی در یک صفحه نقره ای به ما داده نمی شوند. برای حل این مشکل باید از هر فرصتی استفاده کرده و ریسک کنیم و یاد بگیریم که چگونه از منطقه راحتی خود خارج شویم.

4- در مورد عادت های کوچک فکر نمی کنیم.

وقتی به فکر رسیدن به خواسته های خود هستیم، می خواهیم یک بار و برای همیشه کار بزرگی انجام دهیم. بنابراین وقتی موفق به انجام این کار نمی شویم، احساس شکست و بی ‎انگیزگی به سراغمان می آید. چیزی که نمی دانیم این است که انجام همین عادت های کوچک روزمره، راهی برای رسیدن به اهداف بزرگتر است.

عادت های کوچکتر، نتایج بزرگتر. این مفهوم یک ایده ساده برای کمک به بی‌انگیزگی است. راهکار این است که با یک عادت کوچک شروع کنیم و به تدریج پیشرفت کنیم. عادت کوچک می تواند راه رفتن از پله ها یا حتی نوشتن یک پاراگراف در روز باشد.

5- تمایلی به کار بیشتر نداریم.

تمایل، به در نظر گرفتن بازده قبل از انجام تلاش، گفته می شود. آنها به جای پافشاری و استقامت در کار، به دنبال نتایج فوری هستند و اغلب به جای تلاش بیشتر و درک موضوع، از اینترنت برای انجام آن کار استفاده می کنند. دسترسی افراد به اینترنت در محل کار باعث حواس پرتی بیشتر آنها می شود.

تحقیقات نشان داده است که اکثریت کارمندان بی انگیزه، وقت خود را در شبکه های اجتماعی تلف می کنند. حتی با استعدادترین افراد برای رسیدن به خواسته های خود سخت تلاش می کنند. افراد سخت کوش در رسیدن به هدفهایشان بیشتر از افراد با استعداد انگیزه دارند.

6- اهداف غیرواقعی برای خود قرار می دهیم.

در دنیای تجارت، داشتن اهداف گسترده، اغلب به عنوان راهی برای موفقیت مطرح می شود، زیرا باعث افزایش انگیزه می شود. اخیراً محققان و روانشناسان دریافتند که این ذهنیت در واقع نادرست است و ممکن است این اهداف با ایجاد مشکلات بیش از حد پیچیده و خسته کننده سبب بی‌انگیزگی افراد شود.

یک روش بسیار بهتر، تجزیه پروژه ها به چالش های کوچکتر است، به طوری که بتوان نتایج را در زمان بسیار کوتاه تری مشاهده کرد. این بخش بندی، انگیزه بیشتری ایجاد می کند و به فرد انرژی می دهد تا پروژه را تا انتها دنبال کند.

7- اغلب بقیه را سرزنش می کنیم.

همیشه تقصیر شخص دیگری است که ترفیع نگرفته ایم یا به هدفهایمان نرسیده ایم. البته واقعیت این است که شما نمی توانید کارهای دیگران یا نحوه تفکر آنها را کنترل کنید. اگر به این فکر کنید مقصر بیشترناکامی‌ها، شما هستید به شما کمک می کند اشتباهات خود را تجزیه و تحلیل کنید تا دوباره دچار این مشکل نشوید.

پس از انجام این کار، انگیزه بهتری برای ادامه کار خواهید یافت. بنابراین مسئولیت آنچه برای شما اتفاق افتاده را بر عهده بگیرید. تا زمانی که بقیه را مقصر ندانید مهم نیست چند بار شکست می‌خورید. وقتی بفهمید که مسئولیت کاملی در قبال زندگی خود دارید، انگیزه بیشتری برای انجام کارها پیدا می کنید.

8- نمی دانیم چگونه از زمان خود عاقلانه استفاده کنیم.

روش های زیادی برای مدیریت بهتر زمان وجود دارد، اما افراد بی انگیزه تمایل به اتلاف وقت دارند. آنها نمی توانند برنامه ریزی درست و کارآمدی داشته باشند و همیشه تعلل می کنند. هنگامی که زمان خود را مدیریت می کنید، انگیزه بیشتری خواهید داشت زیرا می توانید خود را به خاطر دستیابی به آنچه اکثر مردم برایشان دشوار است ستایش کنید.
گرفتن اعتبار برای دستاوردهای خود، راهی عالی برای حفظ انگیزه است. بهترین راه برای داشتن انگیزه، با توجه به زمان، این است که با خود تکرار کنید که فقط شما هستید که می توانید زمان خود را کنترل کنید. هیچ کس یا هیچ چیز دیگری نمی تواند این کار را برای شما انجام دهد. مهارت های مدیریت زمان خود را بهبود دهید و از به تأخیر انداختن کارها جلوگیری کنید.

9- مزایا و پاداش ها را فراموش می کنیم.

بیشتر افراد بی انگیزه، با یک چالش دلهره آور حواسشان پرت می شود. آنها به دردسرها و دشواری هایی که در رسیدن به یک کار یا هدف روبرو هستند فکر می کنند و فراموش می کنند که پاداش ها و مزایای طولانی مدت انجام آن کار را در نظر بگیرند. پاداش ها و مزایا یک عنصر اساسی در انگیزه است.

برای رفع این مشکل هر وقت احساس بی‌انگیزگی کردید، به تجسم پاداشهایی که با انجام آن کار دریافت می کنید، بپردازید. با رسیدن به هدفهای کوچک جشن بگیرید، بنابراین خواهید دید که پاداشها و مزایا چندان دور از دسترس نیستند.

10- در هر اتفاقی که رخ می دهد، جنبه بد را مشاهده می کنیم.

اغلب افراد بی انگیزه دیدگاه بسیار بدبینانه ای نسبت به احتمال موفقیت خود دارند. روانشناسان این موضوع را سطح بالای ناکارآمدی عنوان کرده اند که این توانایی ذاتی، در نتیجه یک پروژه یا سرمایه گذاری تأثیرگذار خواهد بود.

برای حل این مشکل چه کاری باید انجام داد؟ راهکارهای زیادی، مانند نوشتن اهداف و تجسم موفقیت در مورد چگونگی رفع این مشکل وجود دارد ولی ما باید صادقانه مهارت ها و چالش های پیش رو را بررسی کنیم. گاهی اوقات یک هدف دشوار برای ترغیب فرد برای انجام کار بهتر، مفیدتر است.

11- باور نداریم که استعداد بالایی داریم.

وقتی تمام استعدادها و خلاقیت های خود را باور نداریم، ناخودآگاه جلوی خود را می گیریم و بی انگیزه می شویم. با این حال، وقتی روی مهارتها، استعدادها و ویژگیهای واقعی خود تمرکز کنیم، انگیزه بیشتری پیدا می کنیم. افکار منفی شما را به صورت مارپیچی وحشتناک به سمت پایین می کشاند، ولی افکار مثبت به شما کمک می کند تا باور داشته باشید که می توانید از بقیه بالاتر باشید.

یکی از دلایل بی‌انگیزگی نداشتن اعتماد به نفس است، بنابراین به خود و استعدادهایی که دارید ایمان داشته باشید. هنگامی که کارمندی در محیط کار اعتماد به نفس داشته باشد و به خاطر صحبت کردن از طرف همکارانش طرد یا مجازات نشود، قادر به انجام کارهای بیشتری است و در حرفه خود پیشرفت می کند.

 

سخنان بزرگان درمورد بی‌انگیزگی

زیگ زیگلار: ” مردم اغلب می‌گویند انگیزه ها دوام ندارند خب، اثر حمام نیز ماندگار نیست به همین دلیل توصیه می‌شود روزانه دوش بگیرید! ”
ارل نایتینگل : “هر چه در ناخودآگاه ذهن بکاریم و با تکرار آن را تغذیه کنیم یک روز به واقعیت تبدیل خواهد شد. ”
یوسین بولت : “رویاهای خود را باور داشته باش، همه چیز امکان پذیر است. ”
والت دیزنی: ” همه رویاهایمان می‌توانند به واقعیت بپیوندند، اگر شهامت دنبال کردن آن ها را داشته باشیم.”
چرچیل: ” موفقیت، توانایی رفتن از شکستی به شکست دیگر بدون از دست دادن شور و انگیزه است.”

جمع بندی

انگیزه میل به انجام کار است و ما را به سمت دستیابی به موفقیت های بیشتر سوق می دهد، تا به خواسته های خود برسیم و برای هدف های خود تلاش کنیم. بدون انگیزه، در زندگی احساس یکنواختی و تکراری بودن خواهید داشت. پس تعلل نکنید و اولین قدم خود را بردارید و یک تغییر کوچک ایجاد کنید. آن تغییر کوچک را عادت روزانه خود قرار دهید تا همیشه با انگیزه بمانید.
فرد باید به توانایی های خود ایمان داشته باشد و باور داشته باشد كه شانس واقعی دستیابی به هدف خود را دارد. هرکسی پتانسیل ایجاد تغییر مثبت در زندگی را دارد و با انگیزه و عزم راسخ می توان خواسته های خود را به واقعیت تبدیل کرد.

دسته بندیموفقیت و رشد فردی


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/karmansy/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4482

Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/karmansy/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4482

Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/karmansy/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4482

برچسب هاچرا بی انگیزه هستم؟چرا بی انگیزه هستم؟ چطور میتوانم از بی‌انگیزگی خلاص شوم؟چطور میتوانم از بی‌انگیزگی خلاص شوم؟سخنان بزرگان درمورد بی‌انگیزگیعواملی که سبب بی‌انگیزگی ما میشود.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *