پادکست چیست؟

پادکست صدای ضبط شده‌ای است که در آن راجب موضوعات مختلفی صحبت میشود و هرکسی می‌تواند به این محتوای صوتی گوش دهد. این محتوای صوتی می‌تواند صحبت‌های یک نفر درباره موضوعی خاص، یک مکالمه چند نفره، تعریف کردن خلاصه کتاب‌ها، آموزش زبان، یا موضوع دیگری باشد. کلمه‌ی(Podcast) از ترکیب دو واژه‌ی پاد (Pod) و برودکست (broadcast) تشکیل شده است. نوعی گفت‌وگوی صوتی است بین دو الی چند نفر که می‌توانید همانند یک موسیقی یا سخنرانی به آن گوش کنید. موضوع پادکست‌ها نیز محدودیتی برای سازنده ندارد و میتواند از تمامی موضوعات در آن صحبت کرد.

چند مورد از ویژگی‌های پادکست:

  • محدودیت زمانی  وجود ندارد.
  • محدودیت تعداد برنامه ندارد.
  • انتخاب با شنونده است.

چگونه در 2020 یک پادکست بسازیم؟

بسیاری از افراد برای ساختن پادکست نیاز به دانستن تجهیزاتی برای ساختن آن دارند:

برای شروع، دنبال تجهیزات بسیاری نباشید. اگر میخواهید پادکست بسازید از همان ابتدا میتوانید با تلفن همراه خود این کار را انجام دهید و اگر متوجه استقبال شنوندگان قرار گرفت میتوانید برای قوی تر کردن کار خود، شروع به هزینه کردن کنید. کافی است یک برنامه ضبط صدای خوب و با کیفیت  روی تلفن خود داشته باشید اما اگر می‌خواهید با تجهیزات پیشرفته‌ای این کار را شروع کنید، باید با دانش بیشتر در این مورد تحقیق کنید. در قسمت انتخاب میکروفن شما انتخاب های متنوعی دارید و میتوانید حتی با ساده ترین نوع میکروفون کار خود را آغاز کنید.

همچنین مواردی مثل:

  • نرم افزار‌های ادیت صدا
  • سرویس‌های میزبانی پادکست

قبل از شروع این کار بهتر است تمامی نکات مهم را بدانید که یکی از نکات اولیه، دانستن موضوع زمان در شروع یک پادکست است که ممکن است حداکثر تایم شما را بگیرد زیرا باید وقت زیادی صرف آن کنید.

چگونه پادکست بسازیم؟ چطور یک پادکست خوب داشته باشیم؟

ما جواب این سوالات را به واضح ترین روش ممکن به شما کارمانی ها خواهیم داد.

 چگونه پادکست بسازیم؟؟ قبل از هر شروعی تمرکز یا متمرکز بودن روی موضوع مورد نظر اهمیت بسیاری دارد. همیشه برای بهبود کار، موضوعی متمرکز و کوتاه انتخاب کنید. هنگام تولید به نوع مخاطب خود دقت داشته باشید  تا بتوانید با آن ها ارتباط بهتری برقرار کنید. یک نکته بسیار موثر این است که لازم است بدانید برای بهتر دیده شدن خود، آن را تبلیغ کنید و حتی از افرادی که میشناسید درخواست کنید که آنها هم برای اطرافیانشان بفرستند.

مرحله اول: تهیه لوازم و تجهیزات

برای تولیدکردن و شروع، به دستگاه ضبط کننده صدا و نرم افزار ویرایش صدا نیاز دارید. البته ساخت پادکست به میزان قابل توجهی به ذوق و سلیقه هم نیاز دارد تا بتوانید مطابق میل کاربران، پادکست‌ های جذاب با محتوای با ارزش تولید کنید. شما همچنین می­‌توانید از انواع نرم‌ افزارهای مختلف ضبط صدا بر روی گوشی خود بهره ببرید. اگر می ‌خواهید به صورت کمی حرفه‌ ای تولید کنید، لوازم و تجهیزات حرفه‌ای از جمله میکروفن داینامیک یا یقه‌ای، کارت صدا، Vocal Booth، پاپ فیلتر و مواردی از همین قبیل می ‌تواند یاری‌رسان شما باشند.

مرحله دوم: آماده‌سازی محتوا

مهم ترین و پر اهمیت ترین مرحله، توجه کردن به محتوا است زیرا افراد همیشه برای خوش صدا بودن یا زیبا کلام گفتن گوینده، به آن گوش نمیدهند. به همین دلیل یک محتوای با ارزش، ارزش بسیاری دارد تا بتوانید هم مخاطبان خود را راضی نگاه دارید هم بتوانید مخاطب جدیدی کسب کنید. لازم است بدانید و سعی کنید که در حیطه تخصص و علاقه خود، موضوعات جذاب و خاص را برای ساخت پادکست آماده کنید. اگر موضوع انتخاب شده توسط شما بتواند مخاطبان را به خود جذب کند، شما در این زمینه با موفقیت پیش رفته اید. پس از انتخاب موضوع، لازم است منابع و اطلاعات مختلف را جمع‌آوری کنید و متناسب با موضوع خود برای پادکست چالش های جذابی انتخاب کنید.

مرحله سوم: تدوین پادکست

قدم نهایی ساخت پادکست، تدوین یا ادیت است. پس از تولید ، لازم است هر اپیزود توسط نرم‌افزارهای تدوین صدا، تدوین شود. مراحل تدوین کردن شامل حذف کردن قسمت های اضافی، قرار دادن موسیقی در پشت صدای گوینده یا اضافه کردن به اول و اخر پادکست و از بین بردن صداهای اضافی است. تدوین صدا، به تخصص خاصی نیاز ندارد و شما به سادگی می‌توانید آن را توسط نرم‌افزارهای مربوطه انجام دهید. برخی از نرم‌افزارهای تدوین صدا از جمله Adobe Audition،Audacity ، GarageBand، Auto-Tune،Ableton Live  و… را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.

مرحله چهارم: انتشار پادکست

در انتهای ساخت، سازندگان میتوانند از طریق سرویس های میزبان فایل های تولید شده را به گوش مردم یا شنوندگان پادکست برسانند. یکی از مرسوم‌ترین  و رایج ترین روش‌ها برای انتشار، استفاده از سرویس های میزبان خارجی است.

پادکست با برنامه رادیویی چه تفاوت هایی دارد؟

پادکست و رادیو با هم تفاوت چشمگیری ندارد، اما پادکست برای زندگی امروزی بیشتر پیشنهاد میشود و شنوندگان برای شنیدن مطالب نیاز به منتظر ماندن برای یک ساعت معینی را ندارند و میتوانند به راحتی هر زمانی که میخواهند به آن گوش دهند. همین ویژگی به شما این امکان را میدهد که در هر زمانی بتوانید هر چند بار که میخواهید آن را گوش کنید. یک تفاوت مهم و چشمگیر دیگر بین پادکست و برنامه‌ی رادیویی، انعطاف‌پذیرتر بودن پادکست نسبت به رادیو است.

پادکست تایم آزادتری از رادیو دارد

سازنده برای ساخت یک پادکست ممکن است مطالبی بسیار در نظر گرفته باشد که نتواند آن را در ساعات طولانی در رادیو پخش کند یا به صورت زنده آن را بیان کند چون ساعات محدودی در دست دارد و نمیتواند شبکه را اشغال کند به همین دلیل پادکست از این نظر محدودیتی ندارد و گوینده میتواند تمامی جملاتش را کامل بیان کند اما رادیو این ویژگی را در دست سازنده نمیگذراد که به همین دلیل ممکن است برای فرد ضرر هایی بیاورد. در پادکست شما میتوانید بیشتر از پنج ساعت بدون محدودیت زمانی صحبت کنید. فرق رابطه ای که میان رادیو و پادکست وجود دارد بسیار فراوان است. همانند نوشتن یک روزنامه یا ساخت یک ولاگ روزانه که هیچ نوع محدودیتی را در دست ندارد و میتوان بی وقفه آن را تولید کرد.

در آخر

علاقه‌مندان به تولید پادکست، می‌توانند به سادگی پادکست‌های مختص به خود را در موضوعات مختلف تولید کنند. همانگونه که متوجه شده اید پادکست ها قابلیت این را دارند که اطلاعات زیادی را در همه موضوعات بدون محدودیت در اختیار مردم بگذراند اما  سازندگان باید به این توجه داشته باشند که پادکست برای همه نوع مشاغلی مناسب نیست . از این رو لازم است قبل از ساخت ، بازار هدف خود را به خوبی شناسایی کنید، مخاطبان خود را در دست بگیرید و انها را بشناسید و متناسب با آنها، تولید کنید. ممنون که تا پایان مطلب با سایت کارمان همراه بودید.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *