برای هر فردی که چه در فضای مجازی و چه در زندگی واقعی کسب و کاری را راه می اندازد، نحوهی جلب رضایت مشتری و افزایش فروش محصولات، حرف اول را می زند. در دنیای مجازی و دیجیتال برای بسیاری از کسب و کار های بزرگ و کوچک، بازاریابی شامل بخش های وسیع و دارای اشکال مختلفی می باشد. این کار در فضای اینترنت با کمک بازاریابی ایمیل و ابزارهای ایمیل مارکتینگ به سهولت قابل انجام است. طراحی قالبهای جذاب ایمیل، استفاده از قالبهای از پیش ساخته شده، صرفه جویی در زمان و افزایش فروش محصولات، از ویژگی های ابزارهای ایمیل مارکتینگ است.
با وجود این که از سناریوی بازاریابی اینترنتی چندین دهه میگذرد، اما هنوز ایمیل مارکتینگ یکی از مؤثرترین تکنیکها برای ارتقای کسب و کار شما به صورت آنلاین است. به همین دلیل شرکتهای مختلف انواع سرویس ایمیل مارکتینگ خود را با ویژگیهای مشابه و گاه متمایز ارائه میدهند. از آن جایی که برقراری ارتباط با مخاطبان برای بازاریابی و تبلیغات سازنده، نقش بسیار مهمی در حفظ مشتریان دارد، اهمیت ایمیل مارکتینگ مشخص می شود. در این مقاله قصد داریم با مفهوم ایمیل مارکتینگ، مزایا و معایب آن و انواع ابزارهای ایمیل مارکتینگ آشنا شویم.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
ایمیل مارکتینگ به معنی ارتباط صحیح و درک نیازمندی مشتری و برطرف کردن آن نیاز می باشد. بهترین روش برای ایمیل مارکتینگ، ارائه فرم به مخاطبان یا مشتریان است زیرا از این روش به درک بهتری از علاقه مندی یا نیازهای آن ها خواهیم رسید، در نتیجه می توان با توجه به علاقمندی و نیاز مشتری برای وی ایمیل های مرتبط ارسال کنیم نه این که ایمیل های هرز و اسپم به کاربران ارسال کنیم. به طور کلی این نوع بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ، روشی مقرون به صرفه برای تبلیغ محصولات یا خدمات موجود در کسب و کار می باشد که مشتریان خود را از آخرین تخفیفات، محصولات و خدمات جدید، جشنواره ها یا پیشنهادات آگاه می سازد.
مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ
حال که به طور کامل متوجه مفهوم ایمیل مارکتینگ و موارد استفاده از آن شده ایم، به مزایای آن بپردازیم. گرچه باید در نظر داشت هیچ روشی صددرصد سود خالص ندارد و همواره همه روش های بازاریابی معایبی نیز به دنبال خواهند داشت. هدف ما شناخت کم ضررترین روش با آگاهی کامل است.
مزایای ایمیل مارکتینگ
1- نرخ بازگشت سرمایه خوب
یکی از نگرانی های همیشگی مدیرعاملان در این وضعیت که به سختی حاضر به پرداخت هزینه برای تبلیغات هستند،موضوع بازگشت سرمایه است. به همین علت همواره به این فکر هستند که در ازای هزینه ای که میپردازند، چقدر دریافتی دارند و خالص سود آن ها چقدر است. یکی از مزایای مهم و خوب بازاریابی ایمیلی این است که اگر حرفه ای و درست انجام شود می تواند روشی بسیار موثر و کارآمد باشد. به همین دلیل ایمیل مارکتینگ نرخ تبدیل بسیار خوبی دارد.
2- اثربخشی سریع
وقتی شما ایمیلی برای مخاطبان یا مشتریان می فرستید، در همان لحظه اعلان آن را خواهند دید یا با چک کردن ایمیل به سادگی جلوی چشم مخاطب خواهد بود. برای مثال اگر طرح آفر ویژه ای با مدت زمانی محدود را قصد داشته باشید تبلیغ کنید، ایمیل مارکتینگ این کار را برای شما انجام خواهد داد.
3- تحلیل رفتار مشتری یا مخاطب
با استفاده از این متد بازاریابی، به سادگی می توان رفتار مخاطبان را تحلیل و علاقه مندی های مشتریان را پیدا کرد. به سادگی با استفاده از آمارگیری تعداد ایمیل های فرستاده شده و این که مخاطب بر روی کدام کلیک کرده یا این که وارد لینک مربوطه ای شده باشد یا خیر می توان این آمار را به دست آورد.
4- پشتیبانی و جلب اعتماد
با استفاده از ایمیل مارکتینگ می توانید یک بستر قابل اعتماد برای کاربران خود ایجاد کنید زیرا ارسال ایمیل می تواند یک راه پشتیبانی برای کسب و کار شما باشد و باعث اعتماد به برند شما در طولانی مدت، خواهد شد.
5- انعطاف پذیری
منظور از انعطاف پذیری فضای ایمیل این است که دست شما برای تبلیغات کاملا باز است و این مورد به هنر بازاریاب برمی گردد. فضای ایمیل به شما کمک میکند تا پیام اصلی خود را به سادگی مطابق با سلیقه شخصی خود برای مخاطبانتان ارسال کنید به این دلیل که هر نوع محتوایی شامل متن، عکس، ویدئو، فایل و لینک را می توان از طریق ایمیل ارسال کرد.
معایب ایمیل مارکتینگ
1- هرزنامه (اسپم)
همیشه باید مراقب محتوایی که ارسال می کنید باشید. به گونه ای که مخاطب ترغیب شود محتوای ایمیل را دست کم مطالعه کند نه به گونه ای باشد که ساده و خسته کننده باشد نه به گونه ای که از دل و روده آن تبلیغ بیرون بریزد! اگر نتوانید این هدف را محقق کنید، در نتیجه ممکن است دریافت کنندگان پیام های شما را پاک کرده یا آنها را به عنوان اسپم معرفی کنند. در واقع ایمیل شما باید حاوی محتوای اصولی مناسب باشد تا CTR بالایی بگیرد.
2- استفاده از دیتای آماده
خرید دیتا هایی که به طور مجانی ارائه می شوند، برای پیشرفت یک کسب و کار اضافه و بیهوده است. خرید دیتا و آدرس های ایمیل تنها سبب اتلاف هزینه و انرژی است و منجر به ایجاد خطا در آنالیز کمپین ایمیلی خواهد شد.
3- مشکلات طراحی
حتما برخی مخاطبان وجود دارند که ممکن است به دستگاهی که برخی قابلیت ها را نداشته باشد، دسترسی داشته باشند و محتوای ایمیل شما را به درستی نشان ندهد. همین موضوع برخی را مجاب میکند که فقط از پیام متنی در بازاریابی ایمیلی خود استفاده کنند که واقعا جذاب نیست. طراحی ایمیل جذاب و حرفهای که در تمامی نمایشگرها به درستی نشان داده شود، آسان نیست.
معرفی انواع ابزارهای ایمیل مارکتینگ
1- ابزار میل چیمپ(mailchimp)
میل چیمپ یکی از کاربردی ترین و پرطرفدار ترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ است.این ابزار، کاربری بسیار ساده ای دارد،همچنین یکی از ویژگی های خوب آن این است که کسب و کار های کوچک و نوپا میتوانند از پلن های رایگان آن برای تعداد محدود بطور همیشگی استفاده نمایند.از مهم ترین ویژگی های این ابزار میتوان به قالب های از پیش آماده و جذاب،فراهم کردن سفارش سازی ایمیل،پاسخگویی خودکار،بخش بندی مشتریان،امکان دریافت گزارش های تحلیلی و سازگاری با انواع سیستم های مدیریت محتوا و سایت ها و همچنین فروشگاه ساز مانند وردپرس،ووکامرس،مجنتو و … اشاره کرد.
این ابزار مانند دیگر ابزارها در پلن های پولی یا پرمیوم امکانات بیشتری در اختیار کاربران خود میگذارد.با وجود همه این ویژگی ها کاربران ایرانی مشکلاتی برای استفاده از این ابزار دارند. مشکلات ناشی از تحریم کاربران ایرانی، مناسب نبودن برای دامنه های ir، نداشتن پشتیبانی و همچنین هزینه هایی که بر حسب دلار باید پرداخت شود.
2- ابزار میلرلایت(mailerlite)
یکی دیگر از ابزارهای پر مخاطب در ایمیل مارکتینگ، ابزار میلرلایت است.این ابزار توانسته مخاطبان و کاربران زیادی را جذب کند به طوری که بیشتر از 700هزار کاربر فعال دارد.با توجه به امکاناتی که این ابزار ارائه میکند،باعث شده از آن در کسب و کار های کوچک و بزرگ استفاده شود.
این سرویس مانند سرویس میل چیمپ امکانات مشابهی دارد و شما میتوانید با خرید پلن های مختلف، از امکانات حرفه ای تر نظیر برگزاری مسابقه و نظر سنجی، بخش بندی مشتریان، بهکارگیری قالبهای جذاب، تست A/B، اتوماسیون بازاریابی، یکپارچهسازی با سایتسازها و سیستمهای مدیریت محتوا بهره مند شوید. میلرلایت مانند میل چیمپ رابطه خوبی با کاربران ایرانی ندارد و به علت تحریم ها،محدودیت های زیادی برای کاربران ایرانی ایجاد کرده است.به همین دلیل این ابزار در بین ایرانی ها زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرد.
3- ابزار کانستنت کانتکت(constant contact)
اکنون به یکی از بزرگترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ دنیا میرسیم که همواره در حال پیشرفت و گسترده شدن است.امکان مدیریت آسان ایمیل،قالب های ایمیل،مخاطبان،تقویم بازاریابی و… شرایطی را فراهم کرده است که کاربران تازه کار به راحتی بتوانند از این ابزار استفاده کنند و هنگام کار با آن دچار سردرگمی نشوند. کانستنت کانتکت برای به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی،سیستم های مدیریت محتوا و یکپارچه سازی با سایت ساز ها،بخش بندی مشتریان،پاسخگویی خودکار،ارائه گزارش های تحلیلی و اتوماسیون بازاریابی از ابزار های داخلی بهره میبرد و استفاده می کند.
4- ابزار سندین بلو(sendinblue)
این سرویس یکی از قدرتمند ترین ابزار پیامک و ایمیل مارکتینگ برای انواع کسب و کارها در دنیا است.زمانی که میلرلایت و میل چیمپ تحریم شدند، این ابزار در میان ایرانی ها مورد توجه خاصی قرار گرفت و کاربران ایرانی زیادی جذب کرد.شما با استفاده از سندین بلو میتوانید در کنار کاربری آسان،قالب حرفه ای داشته باشید و با استفاده از این ویژگی ها نرخ تعامل را با ایمیل های خود بالا ببرید و افزایش دهید.
سندین بلو علاوه بر پلن های رایگان پلن های پولی نیز دارد که شما میتوانید برای کارهای مختلف از آن ها استفاده کنید از جمله ی این کارها میتوان به بخشبندی مشتریان، ارسال زمانبندیشده، ارسال انبوه ایمیل، یکپارچهسازی با سیستمهای مدیریت محتوا، بهکارگیری الگوریتمها هوش مصنوعی، اتوماسیون بازاریابی، تبلیغات فیسبوک، سرویسهای مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM)، چت آنلاین و حتی ابزارهای ساخت صفحه فرود اشاره کرد.سندین بلو یکی از بهترین ابزار ها است که شما میتوانید در کسب و کارتان از آن استفاده کنید.
5- ابزار وب اینگیج(webengage)
وب اینگیج،یک سرویس هندی است که مانند سندین بلو پس از تحریم ابزار های معروف،توسط ایرانیان مورد توجه قرار گرفت و کاربران ایرانی زیادی به خود جذب کرد.این ابزار نسبت به ابزار های دیگر محدودیت ها و دردسرهای کمتری برای ما ایرانی ها دارد و استفاده از آن برای ما راحت تر است. هنگام استفاده از این ابزار متوجه ویژگی خاصی نظیر، عملکرد بسیار آسان و حرفهای خواهید شد که کاربران مختلف با هر اطلاعات و سطحی میتوانند خیلی زود کار با آن را یاد بگیرند و از آن استفاده کنند.
امکانات این ابزار در چند بخش اصلی شامل گزارشهای تحلیلی، سفارشی و شخصیسازی ایمیلها،افزایش بخشبندی مشتریان، تعامل با مخاطبان و طراحی مسیر سفر مشتری میشود. یکی از دلایلی که باعث شده وب اینگیج رشد سریعی در جذب مخاطب و کاربر داشته باشد،امکانات بسیار زیادی است که دارد.
جمع بندی
در این مقاله زیر و بم ایمیل مارکتینگ را به طور دقیق بررسی کردیم. در هر کسب و کاری میتوان از ایمیل مارکتینگ به عنوان یک روش بازرایابی بهره برد و این نحوه استفاده از ایمیل مارکتینگ است که به موفقیت کسب و کار منجر شده یا باعث سوئیچ کردن آن کسب و کار به روشهای دیگر بازاریابی میشود. با رعایت نکات گفته شده و به کارگیری خلاقیت در مسیر بازاریابی ایمیلی به سادگی می توانید به برندسازی و جلب اعتماد مشتریان خود بپردازید، کافی است تا در این راه صبور باشید.مجموعه کارمان با در دست داشتن مربیان و استادان مجرب و حرفه ای، این زمینه را فراهم کرده که شما بتوانید با شرکت در دوره های آموزش و کارآموزی دیجیتال مارکتینگ و سئو که ایمیل مارکتینگ را نیز در بر میگیرد، آموزش های کافی و لازم را در بربگیرید.
بدون دیدگاه