استرس شغلی

کم کردن استرس شغلی در حد متعادل میتواند مثل یک موتور محرک کار کند و شما را به سمت هدف و موفقیت سوق دهد.


کم کردن استرس شغلی در حد متعادل میتواند مثل یک موتور محرک کار کند و شما را به سمت هدف و موفقیت سوق دهد. در صورتی که به آن مبتلا هستید شک نداشته باشید که این از نشانه های موفقیت در شغلتان است. از مهمترین عواملی که باعث استرس شغلی میشود افزایش مسئولیتها، سخت تر و پیچیده شدن شغل و پیشرفت تکنولوژی و داشتن رقبا در بازار کار است. اگر استرس شغلی افزایش یابد به صورتی که از حد طبیعی خارج شود باید به فکر چاره باشید. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است افرادی که در شغل خود موفق تر هستند دچار استرس بیشتری هستند. این افراد موفق برای شغل خودشان اهداف بلند پروازانه تری دارند و از طرف دیگر نگران از دست دادن موقعیت شغلی خود و سبقت گرفتن از بقیه رقبا هستند.

استرس شغلی

عوامل و شرایطی که منجر به استرس شغلی میشود

1- راه و شیوه ی مدیریت

داشتن ارتباط ضعیف در سازمان، عدم همکاری داشتن کارگران در مواقع تصمیم گیری،عدم وجود تدبیرهای دوستدار خانواده از عوامل افزایش فشار روانی در کار است.

2- نقش ها و توقعات شغلی

توقعات شغلی ضد و نقیض یا نامطمئن داشتن،مسئولیت زیاد،داشتن سمت های مختلف نیز باعث افزایش یافتن استرس و فشار شغلی در کار میشود.

3- طراحی کردن وظایف

کار سخت و سنگین داشتن،زمانهای استراحت کم،ساعتهای کاری طولانی مدت،کار شیفتی داشتن،وظایف پرتحرک و پرجنب و جوش داشتن ،نداشتن مهارتهای مورد نیاز و لازم و نداشتن کنترل کافی بر شرایط یکی از دلایل استرس شغلی است.

4- نگرانیهای زیاد محیطی

شرایط فیزیکی و پرخطر داشتن مثل شلوغی ،سرو صدا زیاد،آلودگی هوا یا وضع ارگونومیک باعث افزایش و تشدید استرس شغلی میشود.

5- روابط بین اشخاص

محیط کار و اجتماعی بد و عدم وجود پشتیبانی یا کمکی از طرف همکاران و ناظران یکی دیگر از عوامل افزایش فشار روانی در کار است .

بیشتر بخوانید:دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ

استرسهای خودخواسته را تشخیص دهید.

راهکارهایی که باعث میشود برای همیشه با استرس شغلی خداحافظی کنیم

1-غذای خوب و مناسب بخورید و خوب بخوابید.

2-نفسهای عمیق بکشید.

3-استرسهای خودخواسته را تشخیص دهید.

4-روز خود را برای انرژی و تمرکز داشتن برنامه ریزی کنید.

5-به جای واکنش داشتن اقدام کنید.

6-نگاه خود را تغییر دهید.

7-سریع خود را آرام کنید.

8-حواس پرتی ها را کنار بگذارید و حذف کنید.

9-اولویت های خود را مشخص کنید.

10-اضطراب هایتان را متوقف کنید.

11-بهترین منتقد خودتان باشید.

12-برروی دیگران تاثیر گذار باشید.

بیشتر بخوانید(انواع استرس شغلی و راههای مقابله باآن)

راهکار کاهش استرس شغلیعوامل بروز دهنده و موانع کاهش دادن استرس شغلی

1- کمالگرایی

بسیاری از افراد دچار کمالگرایی هستند و باورهای کمالگرایی باعث تشدید فشار و استرس شغلی میشود. به طور مثال باورهایی که یک شخص کمالگرا دارد به این شکل است:من باید در شغل خود از همه بهتر باشم،تمام همکاران و مدیران از من رضایت کامل داشته باشند،من باید درآمدم از همه بیشتر باشد و از همه کارمندان جلو بزنم. در صورتی که فرد به هر دلیلی نتواند به این باورها دست پیدا کند دچار استرس شغلی فراوانی میشود.

2- انتظارات و توقعات نابجا داشتن از اطرافیان

در خیلی از مواقع داشتن فشارهای اطرافیان در منزل یا محیط کار فشار روانی در فرد را افزایش میدهد ،باورهای غلطی که دیگران شما را به آن کار وادار میکنند که به هر قیمتی دست به آن کار بزنید و خود را بالا بکشید و به عبارتی دست به رقابت مخرب بزنید. فشار از سمت مدیران و بالا دستان که اصولا متناسب با توانایی های زیر دستان نیست بر بروز استرس و فشار شغلی بسیار تاثیر گذار است.

3- بی علاقه بودن به شغل

یکی دیگر از عوامل بروز استرس شغلی علاقه نداشتن به آن شغل است.متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه به خاطر رفع نیازهای مالی به سمت شغلهایی میروند که هیچ علاقه ای به آن کار ندارند و همین کار سبب تشدید استرس میشود. در اکثر مواقع این شغل حتی منبع درآمد خوبی هم ممکن است برای فرد نباشد و نیازهای مالی او را تامین نکند که در این مواقع اضطراب فرد بیشتر شده و اصولا به فکر تغییر شغل میافتند.

بیشتر بخوانید:(انواع استرس شغلی و راههای مقابله باآن)

کلام اخر

باید تلاش کرد روشهای مثبت و کارآمدی برای مقابله کردن با استرس بکار ببندیم. ذهن خود را از افکار منفی پاک کنیم و از افکارهایی مانند ترس و وحشت و کینه ورزی و خشونت که خود بخود باعث خلق استرس بیشتر میشوند دور کنیم. نباید بیشتر از حد ممکن مغرور باشیم و برای روبرو شدن هر تغییری خود را از نظر روحی،اقتصادی و فیزیکی آماده کنیم. همواره مثبت اندیش باشیم، اگر بتوانیم شرایط را مثبت نگاه کنیم همین کار باعث کاهش سطح استرس میشود .ولی اگر دارای فکر منفی باشیم سطح استرس بالا میرود و باعث آسیب رساندن به بدن ما میشود.

در مدیریت زمان مهارت کسب کنیم. مدیریت زمان باعث میشود تا از وقت خوب استفاده کنیم و استرس کمبود وقت را نداشته باشیم. تکنیکهای مبارزه با استرس را یاد بگیریم و عواملی که باعث استرس در زندگی میشود را ردیابی کرده و آنها را از بین ببریم. در این راهها میتوانیم ازحمایت مشاور،دوستان ،اعضای خانواده برخوردار شویم و استرس را کاهش دهیم.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *