تولید محتوا چیست و چگونه تولید محتوا کنیم؟

همان طور که میدانیم در عصر اینترنت و تکنولوژی، تولید محتوای خوب، هسته اصلی هر استراتژی بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ  است. موضوع این است که اگر می خواهیم به صورت آنلاین فعالیت هدفمند و موفقی داشته باشیم، باید محتواهایی با کیفیت و متناسب با مخاطبان خود تولید کنیم. این کار فرصتی را ایجاد می کند که اعتماد مشتریان را جذب کرده و همچنین فروش بیشتری داشته باشیم .

این روزها روش های کسب درآمد تغییر کرده است. کسب و کار قدیمی نیز  به خوبی دریافته اند که ایده های جدید و استفاده از تکنولوژی برای ماندن در عرصه و افزایش درآمد و فروش خود امری ضروری است.  تولید محتوا چه در زبان فارسی و چه در زبان انگلیسی اصول و تکنیک‌های خاص خودش را دارد که کارشناسان تولید محتوا باید به آن اصول عمل کنند.

 تولید محتوا 

به فرآیند ایده‌ پردازی و توسعه وخلق متن نوشتاری یا محتوای بصری در مورد موضوع  های مختلف و انتشار خروجی در بسترهای مختلف به شکل پست های وبلاگ ، ویدیو، اینفوگرافیک کتاب های الکترونیکی یا فرمت‌های دیگر در اصطلاح تولید محتوا می‌گویند . نوشتن یک محتوای خوب، پایبند اصولی است که در صورت استاندارد بودن، اثری ماندگار بر مخاطب می‌گذارد.

تفاوت اصلی تبلیغات با تولید محتوا در بازاریابی

تولید محتوا قرار است غیرمستقیم به هدف خود برسد. وظیفه ی اصلی تولید محتوا در ابتدا آگاهی بخشی است. پس محتوا قرار است در مرحله اول  راهنمایی مخاطب و رساندن او به اطلاعات مد نظرش باشد البته هدف اصلی آن در نهایت تاثیرگذاری و جذب مخاطب بیشتر در بازاریابی است.

4 قالب اصلی محتوا

_  تصویر

 ویدیو

 صدا

_   متن

 

ویژگی های یک تولید محتوای جذاب

  • درتولید یک محتوای جالب، قبل از هرچیز خلاقیت لازم است.
  • باید بتوانید کلمات را به شکلی سحرآمیز کنار یکدیگر قرار داده و به سادگی تمام مفهوم را برسانید. سادگی بیان بسیار مهم است .
  • مطالعه خود را افزایش داده و دایره لغات خود را گسترش دهید. با جمله ‎بندی دقیق سعی کنید حرفتان را به مخاطب به طور غیر مستقیم و با استفاده از ابزار های مناسب انتقال داده و او را برای لحظاتی چند جذب خود کنید.
  • سبک نگارش را بسته به موضوع انتخاب کنید و وارد حاشیه نشوید.
  • ویژگی‌های مخاطبتان را هم مد نظر بگیرید. سن، جنیست، تحصیلات، فرهنگ و غیره همگی چیزی است که بر کاربرپسند بودن محتوا اثر می‌گذارد.
  • آن را در زمان درست انتشار بدهید، با این کار می‌توانید به تعداد مخاطبانتان بیفزایید.

 

تولید محتوا

چگونه تولید محتوا کنیم؟

 

·  هدفتان را مشخص کنید

هدف‌های خود را یک بار واضح مشخص کنید تا بدانید برای چه مقصد‌هایی، برای تولید محتوا زمان و هزینه صرف می‌کنید.این اهداف لزوما نباید پیچیده یا لیستی از آرزوهای خاص باشند، ساده اما باید حتما واضح و مشخص شود.

·  پرسونای مخاطبتان را بشناسید

در واقع باید مخاطبان هدف خود را بشناسید و ببینید قصد دارید برای چه کسانی تولید محتوا کنید.

پرسونا یا پرسونای مشتری، یک شخصیت خیالی است که یک برند برای شناختن مشتری ایده‌آلش آن را ترسیم می‌کند. پرسونا در واقع به شما نشان می‌دهد که مشتری‌های شما چه نیاز و خواسته‌هایی دارند.

·  فرمت مناسبی را برای محتوا انتخاب کنید

محتوا شکل‌های مختلفی دارد. ممکن است یک پست بلاگ یا تبدیل به یک پادکست شود. شاید هم تصمیم بگیرید از اینفوگرافیک برای نمایش بهتر داده‌ها استفاده کنید. همیشه هم لازم نیست این فرمت ثابت باشد. ممکن است بسته به موضوع یک محتوا فرمت و شکل متفاوتی را برایش در نظر بگیرید.

·  از گوگل کمک بگیرید و موضوعات پرطرفدار را پیدا کنید

موضوعات داغ و پرطرفدار ترند شده مربوط به کسب و کار خود را پیدا کنید و روی آنها مانور دهید. محتوایی با موضوعات داغ و پرطرفدار قطعا بازدید زیادی نیز خواهند داشت.

برای اینکار از خود گوگل کمک بگیرید. پیشنهادهای گوگل همیشه جزو بهترین‌ها هستند. به علاوه با استفاده از گوگل ترند یا افزونه‌های خاص می‌توانید نتایج کاملتری به دست آورید و نتیجه بهتری نیز بگیرید.

·  مهارت نوشتن خود را تقویت کنید

مهم ترین مهارتی که نیاز دارید، مهارت نوشتن است، چرا که اغلب قالب‌های محتوایی بر پایه یک متن قوی شکل می‌گیرند.

تولید محتوا 2

نکاتی برای قوی تر کردن محتواها

  • سعی کنید طوری بنویسید که از لحاظ احساسی مخاطب هدفتان را با خود به بیشترین میزان ممکن همراه کنید. می توانید صدای آن‌ها باشید.
  • از عناوین ، توضیحات متا و تیزرهای تبلیغاتی جذاب و تاثیرگذار استفاده کنید تا مخاطبان خود را مجبور به خواندن مطالب خود کنید. می توانید مزایا و نکات مثبت محتوای خود را در عنوان‌ها بیاورید.
  • خودتان باشید! امضای خودتان را داشته باشید . الهام گرفتن از دیگر محتواها خوب است  اما فرمول جادویی خودتان را بسازید و درست مثل آشپزها غذایی را آماده کنید که طعمش شبیه دستپخت هیچکس دیگری نباشد.
  • لحن خود را مدام تغییر ندهید. یک لحن ثابت برای ارتباط برقرار کردن با مخاطبان خود پیدا کنید. تغییر مداوم شخصیت نتایج جذابی را به همراه ندارد.
  • ساده و شفاف صحبت کنید . به مخاطبتان مفیدترین اطلاعات را برای پاسخ سوال ها ونیازهایش به ساده‌ترین شکل ارائه کنید.
  • از تقویم محتوا برای برنامه ریزی منسج و مدیریت محتواهایتان استفاده کنید.

همانطور که اشاره شد بسترهای پخش محتوا بسیار زیاد هستند و مدیریت همه آن‌ها در کنار یکدیگر به یک برنامه ریزی منسجم نیاز دارد. تهیه تقویم محتوا برای پیشبرد منظم کارها حیاتی است.

 

چند ابزار برای ساخت تقویم تولید محتوا

 

  • ابزارهای اینترنتی از قبیل اکسل و یا گوگل داکس.

  •  content strategy helper

از ابزار content strategy helper در سایت  Builtvisible  می توان برای یافتن سریع موارد مورد نظر و علاقه مخاطبان استفاده کند.

  •    Trello

Trello را میتوان یکی از ساده‌ترین و کاربردی ترین ابزار آنلاین برای مدیریت تقویم محتوا دانست.این سایت به شما اجازه می‌دهد که تیم سازی کنید و برای هر تیم فضاها یی جداگانه برای پیش بردن کارها در نظر بگیرید. محیط ترلو به شما اجازه استفاده از تگ های رنگی، چک لیست، تقویم و آپلود فایل را می‌دهد.در نسخه رایگان امکان استفاده از تعداد نامحدود برد برای هر تیم را به شما نمی‌دهد؛ که این مشکل را می‌توانید با تشکیل تیم‌های مختلف یا ساخت برد جداگانه و سپس عضو کردن اعضا حل کنید.

  •  Asana

آسانا ابزار دیگری برای مدیریت تقویم محتوایی است. مزیت آن نسبت به ترلو این است که انواع قالب‌ها برای کارهایی مانند بازاریابی، محتوا و … در اختیارتان می‌گذارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید یا این که یک قالب خالی انتخاب کنید و به دلخواه تغییرش بدهید. آسانا همچنین به شما اجازه می‌دهد که کارها در قالب لیست، تقویم و کانبان ببینید. استفاده از نمودارهای گانت در نسخه غیررایگان آن امکان‌پذیر است.

این مقاله را نیز بخوانید: بازاریابی محتوا چیست و چه تفاوتی با تبلیغات دارد؟

چند ابزار فوق العاده برای تولید محتوا

کنوا (canva)

  یکی از ابزارهای چندمنظوره برای تولید تصاویر در تولید محتوا است.

کنوا همه نیازهای احتمالی یک تولیدکننده محتوا، از پست‌های شبکه‌های اجتماعی مختلف تا تهیه گزارش برای کارفرما و ساخت روزمه را در اختیار شما قرار می‌دهد تغییر حجم عکس‌ها، ساخت لوگو، ایجاد کُلاژهای مختلف تصویری و اینفوگرافیک هم از سایر بخش‌های مفید و مورد‌ استفاده کانوا است.

content create

بی‌فانکی (BeFunky)

با بی‌فانکی  BeFunky  هم می‌توانید اینفوگرافیک درست کنید، کلاژهای جالب بسازید و هر تصاویری که نیاز دارید را خلق کنید تا بیشترین تاثیرگذاری را روی مخاطب داشته باشید. دسترسی و کار کردن با آن بسیار ساده است.  یکی از ویژگی‌های برجسته بی‌فانکی این است که برخلاف بیشتر ابزارهای تولید و ویرایش تصاویر نیازی به ثبت‌نام در وبسایت ندارد.

گیفای (giphy)

ساخت گیف یک فضا برای تولید محتوا است! برای ساخت گیف‌های خود می‌توانید از سایت گیفای استفاده کنید.

انکر (anchor)

انکر یک ابزار مناسب برای ویرایش پادکست است که اگر در شروع کار هستید می‌تواند بسیار مفید باشد.

ایمج فلیپ (imgflip)

میم، تصاویری که همراه با یک نوشته هستند و معمولا مضامین طنز دارند، در شبکه‌های اجتماعی، به ویژه توییتر کاربرد زیادی دارند و طرفدارهای بیشماری هم پیدا کرده‌اند. با استفاده از این سایت می‌توانید میم‌های خود را به راحتی تهیه کنید.

 

جمع بندی 

تولید محتوا از شغل هایی است که در آن خلاق بودن حرف اول را می زند. این بازار بکر و  در حال رشد برای افراد خلاق و اهل یادگیری است.شما باید خودتان باشید. محتواهایی را خلق کنید که متفاوت بودن را نمایش دهد. در این راستا ابزارهایی وجود دارند که به شما کمک می کنند از توانایی تان بهتر استفاده کنید و همچنین سریع تر، بهتر و متفاوت تر عمل کنید.

تولید محتوا یک مهارت است که باید آن را بدست آورید و اصولی دارد که با یادگیری آنها با مخاطبان خود ارتباط بهتری برقرار می کنید در نتیحه  آنها به شما اعتماد می کنند و معجزه تاثیر گذاری را درک خواهید  کرد. در دوره آموزشی کارآموزی کارمان این اصول و نکات اساسی  را فرا میگیرید و فرصت هایی به شما داده می شود که در شرایط  واقعی خود را محک بزنید و رشد خود را مشاهده کنید. این فقط یک پیشنهاد  نیست یک فرصت عالی برای شماست که تجربه آموزش در کنار کارآموزی را تجربه کنید.

 

 

 

 

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *