بازاریابی سبز

معرفی بازاریابی سبز

مبحث بازاریابی سبز به این موضوع اشاره دارد که تکنولوژی و صنعت، جدا از فواید و مزایایی که دارند باعث آلودگی بیش از حد محیط زیست هم میشوند. بازاریابی سبز با ارائه راه حل های بهبود، باعث کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست میشود. در ادامه مقاله با این مبحث بیشتر آشنا میشویم.

GREEN MARKETING

تاریخچه بازاریابی سبز

در حوزه بازایابی سبز، اولین کتاب نوشته شده به اسم “بهار خاموش” اثر “ریچل کارسون” بود که در سال 1962 به چاپ رسید. سه سال بعد “رالف نارد” کتابی به نام “ناامن در هر سرعت” را منتشر کرد که به آلودگی های زیست محیطی اشاراتی داشت. این دو کتاب باعث شد بازایابی سبز در سال 1970 ظهور کند و توجه پژوهشگران را به خود جلب کند. دوران اوج شکوفایی بازاریابی سبز را میتوان در دهه 80 میلادی دانست که مقالات و پژهش های بسیاری انجام شد که هنوز هم منابع خوبی برای محققان می­باشد.

بازاریابی سبز چیست؟

بازاریابی سبز یا Green marketing یعنی بازاریابی محصولات و خدماتی که به صورت پایدار به بهبود محیط زیست کمک میکنند و استفاده از آنها از نظر زیست محیطی بهتر است. البته این موضوع محدود به تولید مواد سازگار محیط زیست نمیشود و شامل تمام مراحل و فعالیت های لازم برای ساخت یک محصول یا انجام یک خدمت است. مانند طراحی محصول، عدم استفاده از پلاستیک برای بسته بندی و…

هدف بازاریابی سبز

گرین مارکتینگ از دو جهت برای کسب و کارها حائز اهمیت است.

  1. فعالیت ها در جهت حفظ محیط زیست، یک مزیت رقابتی و یک فاکتور مهم برای جلب اعتماد مشتری است.
  2. کسب‌وکارها با این روش میتوانند استراتژی‌های متفاوتی را جهت رشد و توسعه برند شخصی خود به عنوان یک برند خوب اعمال کنند.
  3. با اهمیت دادن به محیط اطراف و محیط زندگی خود شما یک تصویر اجتماعی خوب از مسئولیت پذیری برند خودتون میسازید.

ویژگی های گرین مارکتینگ

  1. خطری برای سلامتی موجودات زنده و انسان‌ها نداشته باشد.
  2. در هیچ یک از مراحل تولید تا تجزیه، به محیط زیست آسیب نرساند.
  3. انرژی و منابع دیگر را در روند تولید و مصرفش بیش از اندازه مصرف نکند.
  4. در فرایند تولیدش از فراورده‌های حیوانی استفاده‌ی غیرضروری نشود و به حیوانات ظلم نشود.
  5. در تولید محصول از گونه‌های جانوری رو به انقراض یا مواد طبیعی کمیاب استفاده نشود.

مزایای گرین مارکتینگ

1- اعتبار را بهبود می بخشد

مهمترین مزیت بازاریابی سبز ، بهبود اعتبار سازمان است. یک سازمان برای جلب سود در درازمدت باید یک تصویر عالی داشته باشد. سازمان برای جلب اعتماد مشتریان و سرمایه گذران در درازمدت باید یک تصویر خوب از خود بسازد و بازاریابی سبز و احترام به محیط زیست یک تصویر عالی میباشد.

2- رشد طولانی مدت

گرین مارکتینگ شاید در ابتدا هزینه بر باشد اما ارزش آن برای برند ما بسیار طولانی مدت و ماندگار است. این روش بهترین گزینه برای رشد بلند مدت است زیرا تعداد افراد حامیان محیط زیست در حال افزایش است و این قضیه تاثیر مثبتی بر افزایش مشتری های شما دارد.

مهم‌ترین استراتژی‌ در بازاریابی سبز

بازیافت: یکی از مقرون به صرفه ترین روش ها، استفاده از بازیافت است.شرکت های بزرگی مانند اپل از این استراتژی برای افزایش اعتبار خود میان مردم استفاده میکنند.

انرژی تجدید پذیر: استفاده از انرژی تجدیدپذیر میتواند در هزینه های سالانه شما هم موثر باشد. برای مثال میتوانید از پنل های خورشیدی برای فروشگاه خود استفاده کنید.

بسته بندی: بسته بندی یکی از معضلات جدید در کسب و کارهای امروزی است. بازاریابی سبز بر این نکته تاکید دارد که به جای استفاده زیاد از نایلون های پلاستیکی، از بسته بندی های سازگار با طبیعت مانند کاغذهای بازیافت شده، استفاده کنید.

نمونه

استارباکس (Starbucks)

استارباکس که جزو قدیمی ترین برند ها در تولید قهوه است، از این روش بازاریابی سبز برای کسب و کار خود استفاده میکند. برای مثال به کشاورزان طرف قرارداد خود که از روش های سازگار با محیط زیست استفاده میکنند، امتیاز ویژه ای اهدا میکند.

شرکت فیلیپس (Philiphs)

فیلیپس توانسته است جزو یکی از موفق ترین شرکت ها در این حوزه باشد. شرکت فیلیپس لامپ های کم مصرف رشته ای تولید کرد اما قیمت آن 5 برابر لامپ های معمولی بود . این شرکت با تبلیغات گسترده و مانور روی استراتژی بازاریابی سبز، توانست موفق شود و به سودآوری بسیاری در تولید این نوع لامپ دست یابد.

جانسون و جانسون (Johnson and Johnson)

این شرکت ها از انرژی خورشیدی برای تولید محصولات خود استفاده میکنند. کاهش تولید زباله یکی از دغدغه های این شرکت به شمار میرود و در این راستا نیز خدمات زیادی انجام داده است. شرکت جانسون در سال 2011 به عنوان مسئول ترین شرکت تولیدی در حوزه حفاظت از محیط زیست شناخته شد.

سخن آخر

قبل از شرع هرکاری باید جامعه هدف و مشتریان خود را بشناسید و آنالیز کنید و با برنامه زیری و طراحی استراتژی صحیح، در این کار قدم بردارید. بازاریابی سبز باید با عمل همراه باشد و با صرف شعار حمایت از محیط زیست هیچ پیشرفتی در جلب اعتماد مخاطبان خود نمیکنید  و مخاطبان احساس میکنند شما از موضوع بازاریابی سبز سواستفاده کردید و باعث ضربه به برند خود میشوید. همچنین بخوانیم: راهکار های نوشتن کپشن های طولانی ولی جذاب

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *