شرح وظایف کارشناس جذب و استخدام

آشنایی با مشاغل مختلف و شرح وظایف آن ها، یکی از اصلی ترین قدم ها در راستای انتخاب مسیر شغلی می باشد. هرچه این آشنایی زودتر و به نحوی بهتر انجام شده باشد، احتمال موفقیت فرد در مسیر شغلی و حرفه ای خود بیشتر خواهد بود. در این مطلب قصد داریم به معرفی و بررسی شرح وظایف کارشناس جذب و استخدام بپردازیم. با ما همراه باشید.

کارشناس جذب و استخدام کیست؟

کارشناس جذب به کسی گفته می شود که وظیفه جذب بهترین افراد برای فعالیت در موقعیت های شغلی مختلف شرکت را بر عهده داشته باشد. کارشناس جذب و استخدام یا همان Human Resource (HR) وظیفه دارد که استعدادها و توانایی های افراد داوطلب برای حضور در موقعیت های شغلی مختلف مجموعه را بررسی نموده و از میان آن ها، بهترین گزینه ها را انتخاب نماید.

کارشناس جذب و استخدام کیست؟

تحصیلات مورد نیاز

برای فعالیت جدی در این موقعیت شغلی لازم است که حداقل مدرک لیسانس داشته باشید. اغلب سازمان ها ترجیح می دهند از افرادی برای این کار استفاده کنند که تحصیلات آن ها با حوزه فعالیتشان مشترک باشد. به این ترتیب تشخیص صلاحیت افراد با دقت و تخصص بیشتری بررسی خواهد شد. از طرف دیگر، برخی از شرکت ها هستند که تجربه و مهارت را نسبت به تحصیلات آکادمیک و مدرک دانشگاهی مقدم می دانند.

این دسته از شرکت ها ممکن است افرادی با مدرک کمتر از لیسانس (یعنی کاردانی یا دیپلم) را در این موقعیت قرار دهند؛ مشروط به این که از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشند. در چنین شرایطی لازم است که فرد حداقل سه سال تجربه کاری مفید در این حوزه داشته باشد. در غیر این صورت، امکان همکاری فرد با شرکت ها و سازمان های بزرگ وجود نخواهد داشت.

مهارت های مورد نیاز کارشناس جذب و استخدام

یک کارشناس منابع انسانی یا همان کارشناس جذب و استخدام باید حداقل مهارت هایی را داشته باشد که بتواند حضوری موثر در جایگاه شغلی خود داشته باشد. برخی از این مهارت های کلیدی به اختصار عبارت است از:

  • تنظیم برنامه برای استخدام نیروهای جدید
  • نظارت بر اجرای صحیح روند استخدام و پیگیری امور مربوط به آن
  • برقراری ارتباط موثر با سایر ارگان های مرتبط
  • حضور فعال و عضویت در انجمن ها، گروه های تجاری، رسانه های اجتماعی و کارمندان
  • توسعه اهداف مجموعه
  • بهبود روند جذب و استخدام نیروی جدید
  • اجرای ایده های جدید در روند استخدام
  • بهبود شرایط موجود برای کارکنان مجموعه
  • نگهداری از سوابق قانونی کارکنان مجموعه
  • انجام امور اداری مربوط به بخش خود
  • گردآوری اطلاعات و دیتاهای مورد نیاز خود (داده های مرتبط با هزینه زمانی و مالی شرکت به ازای استخدام هر عضو جدید)
  • بررسی رزومه و سوابق شغلی متقاضیان و داوطلبان برای استخدام در مجموعه
  • همکاری با مدیران استخدامی در راستای ارائه توضیحات لازم در رابطه با جزئیات هر موقعیت شغلی
  • ارتباط منظم با مدیران برای ارائه گزارشات دوره ای
  • بررسی و تعیین میزان اثربخشی برنامه های استخدامی سازمان و اجرای آن ها

مهارت های مورد نیاز کارشناس جذب و استخدام

بررسی شرایط مالی و حقوق کارشناس جذب و استخدام

در برخی از شرکت ها، کارشناس جذب و استخدام همان کارشناس منابع انسانی می باشد. خوب است بدانید که جایگاه افراد شاغل در این حوزه، روز به روز در حال بهبود و پیشرفت می باشد. بسته به موقعیت فرد، تجربه و مهارت او، حقوق دریافتی فرد نیز متفاوت خواهد بود. همچنین سیاست های شرکت و گستردگی فعالیت های آن نیز عامل دیگری می باشد که به طور مستقیم روی میزان حقوق دریافتی کارکنان تاثیرگذار خواهد بود.

با این حال می توان گفت که افرادی که در ایران در این پوزیشن شغلی مشغول به کار هستند، حقوقی در بازه حداقل  1.800.000 تومان و حداکثر 7.330.000 تومان دریافت می کنند. بر این اساس می توان گفت که میانگین حقوق کارشناس جذب و استخدام در ایران حدودا 4.280.000 تومان می باشد. لازم به ذکر است که بسته به شرایط هر فرد و مجموعه، امکان دریافت حقوق بیشتر یا کمتر از بازه ذکر شده نیز وجود دارد.

مشاغل مرتبط با کارشناس جذب و استخدام

بدیهی است که کارشناس جذب و استخدام تنها فردی نیست که در واحد منابع انسانی یک سازمان مشغول به کار است. در ادامه به طور مختصر به معرفی برخی دیگر از همکاران این افراد در واحد منابع انسانی یا همان HR پرداخته ایم.

_ مدیر منابع انسانی

مدیر منابع انسانی وطیفه استخدام کارمندان جدید، برنامه ریزی برای مدیران ارشد، برقراری ارتباط موثر میان کارکنان و واحد مدیریت و مواردی از این قبیل را بر عهده دارد. افراد شاغل در این موقعیت شغلی باید مدرک دانشگاهی حداقل لیسانس و تجربه کاری مفید در زمینه مرتبط را داشته باشند.

_ مدیر حقوق و مزایا

همان طور که از نام این پوزیشن شغلی پیدا است، این افراد انجام کلیه امور مربوط به حقوق و مزایای کارکنان را بر عهده دارند. این افراد نیز در کنار مدرک دانشگاهی مرتبط، باید حتما تجربه و مهارت کافی داشته باشند تا بتوانند در این موقعیت مشغول به کار شوند.هماهنگی مزایای شغلی همانند بیمه، برنامه های بازنشستگی کارکنان، عقد قرارداد با ارگان های مختلف برای ایجاد تسهیلات بیشتر برای کارکنان، بررسی میزان و روش پرداخت حقوق کارکنان و … از جمله اموری هستند که انجام آن ها بر عهده مدیر حقوق و مزایا می باشد.

مشاغل مرتبط با کارشناس جذب و استخدام

ساعات کاری

ساعات کاری کارشناس جذب و استخدام، درست همانند سایر کارمندان، طبق  ساعت زمانبندی ارائه شده از جانب وزارت کار می باشد. بر این اساس می توان گفت که افراد شاغل در این حوزه باید روزانه 8 ساعت سر کار خود حضور داشته باشند. بسته به ساعات کاری هر سازمان ممکن است زمان شروع و به تبع آن زمان پایان تایم اداری مجموعه متفاوت باشد. نکته قابل توجه در رابطه با ساعات کاری کارشناس جذب و استخدام این است که با توجه به شرح وظایف این افراد، امکان طولانی تر شدن ساعات کاری آن ها نیز وجود دارد. به همین علت در بسیاری از شرکت ها، این افراد جزو آخرین کسانی هستند که هر روز از شرکت خارج می شوند.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی شرح وظایف کارشناس جذب و استخدام پرداختیم. همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، آشنایی با مشاغل مختلف و شناخت شرح وظایف آن ها یکی از ساده ترین راه ها برای پیدا کردن مسیر شغلی و حرفه ای خودمان است. شرکت در دوره های کاراموزی و تجربه کار عملی روی پروژه های واقعی، روش موثر دیگری است که بسیاری از افراد آن را تجربه کرده و از نتیجه آن بسیار رضایت دارند. ما در مجوعه کارمان دوره های متنوعی برای علاقمندان برگزار می کنیم تا در ابتدا آموزش های لازم را دریافت نموده و سپس روی پروژه های واقعی به صورت عملی کار کنند. برخی از این دوره های برگزار شده در کارمان عبارت است از:

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره هر یک از این دوره ها، به صفحه مربوط به همان دوره مراجعه فرمایید. کلیه اطلاعات مورد نیاز شما در همان صفحه ارائه شده است. پیشنهاد به مطالعه بیشتر: اهمیت کاراموزی در حوزه های مختلف

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *