وقتی اصطلاح طراحی گرافیک را می شنویم، فکرمان به سمت طراحی وب و برنامه های تلفن همراه می رود و کمتر کسی به کارت های کسب و کار، بروشور، طراحی بسته بندی و هویت مارک فکر می کند، زیرا طراحی گرافیک به عنوان یک مهارت ارتباطی بر تفسیر بصری پیام متمرکز است.
در دنیای رقابتی امروز، طراحی گرافیک به بخشی جدایی ناپذیر در هر تجارت تبدیل شده است. با ترکیب فناوری، زیبایی شناسی و تفکر خلاق، می توانید پیام خود را در ذهن مخاطبانتان حک کنید و با آنها ارتباط برقرار کنید. اگر به اطراف نگاهی بیندازید، از جعبه شکلات تا مراحل رزرو آپارتمان برای تعطیلات، همه جا طراحی گرافیک را خواهید دید.
هر طراح گرافیک، به مجموعه خاصی از مهارت ها و تکنیک های طراحی نیاز دارد. بسیاری از طراحان در یک نوع خاص تخصص دارند و روی یک مجموعه ی مشابه تمرکز می کنند. بنابراین از طراحان وب انتظار نداشته باشید که به عنوان شخصی که سالهاست این کار را انجام می دهد ، وظیفه اصلی ویرایش ویدئو را انجام دهد.
وظیفه طراح گرافیک، برقراری ارتباط موثر با خلاقیت و استراتژی با دنیای اطراف خود است به همین دلیل مهارت های ارتباطی خوب به همان اندازه که اصالت دارد، بخشی از کارنامه یک طراح است.
مهارت های لازم برای رشته گرافیک
در رشته گرافیک، از مهارت های نرم مانند برقراری ارتباط و خلاقیت گرفته تا تایپوگرافی و کدگذاری، این همان چیزی است که شما برای کسب قدرت در بازار کار امروز به آن نیاز دارید.
در اینجا 8 مهارت لازم برای تبدیل شدن به یک طراح گرافیک ماهر وجود دارد، مهارت هایی که یک کارفرما در استخدام و موفقیت در حرفه طراحی گرافیک به آن توجه می کند.
خلاقیت
آیا می توانید برای دو مارک مختلف یک آرم مشابه طراحی کنید؟ شما به عنوان یک طراح گرافیک مجبورید دائماً ایده های جدیدی خلق کنید. در طراحیها هیچ پروژه مشابه ای وجود ندارد، همه مشتری ها و پروژه ها منحصر به فرد هستند و شما باید ایده هایی در اختیار مشتریان خود قرار دهید که آنها را به هدفشان برساند. خلاقیت فقط مربوط به ایده ها نیست با خلاقیت، توانایی طراحی ، طوفان مغزی ، اتخاذ تکنیک های مختلف و برقراری ارتباط به وجود می آید.
طراحان گرافیک باید متفکرانی خلاق باشند. آنها باید ایده ها را به همراه خلاقیت از طریق متن و تصویر منتقل کنند و از طریق ابزارهای خلاقانه ، راه حل هایی برای مشتریان خود تولید کنند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است وب سایت یک شرکت را ارتقا دهند یا تصویری طراحی کنند که به فروش محصول کمک کند. همه اینها شامل خلاقیت و مهارت های خلاقانه حل مسئله است.
ارتباطات
مهارت های ارتباطی همان چیزی است که به شما امکان می دهد ایده خود را در کاغذ بیاورید. علاوه بر این ، برقراری ارتباط موثر با همکاران و مشتریان، رمز موفقیت یک طراح موفق است. شما باید بطور مداوم با مشتری خود در ارتباط باشید تا بفهمید دقیقاً چه چیزی را می خواهند. این مهارت برای افرادی که از راه دور کار می کنند ضروری است.
طراحان گرافیک باید ایده ها را به شرکت ها ، مشتریان ، کارفرمایان و غیره بیان کنند. این امر به مهارت سخنرانی در جمع برای ارائه و مهارت نوشتن برای پیشنهادات نیاز دارد. طراحان باید بتوانند از طریق تلفن، ایمیل و گاهی اوقات از طریق اسکایپ با مشتریان و کارفرمایان ارتباط برقرار کنند. طراحان گرافیک باید به نیازهای مشتری خود گوش فرا دهند و راه حل های اقناعی را ارائه دهند.
درک آنچه مشتری از یک طرح می خواهد، کلید ایجاد یک محصول موفق است. اما “یانكوفسكی” ابراز تاسف میكند ، “در عصر دیجیتال امروز ، كه همه به طور جداگانه روی تلفنها و دستگاههای الكترونیكی خود تمركز دارند ، بسیاری از مردم نمی دانند كه چگونه با مشتری صحبت كنند”. بنابراین، اینکه بتوانید خوب گوش کنید، بازخورد را پردازش کنید و بدون اینکه فنی شوید عناصر طراحی را توضیح دهید، یک مزیت بزرگ برای شما خواهد بود.
مهارت های نرم افزاری
فناوری به طور مداوم تغییر می کند ،طراحان گرافیک باید به اشکال مختلف فناوری در دنیای امروز تسلط داشته باشند. در مرحله اول ، آنها باید به نرم افزارهای طراحی مانند Quark ، InDesign و Adobeآشنایی داشته باشند. این نرم افزار توسط بسیاری از شرکت ها برای تولید چاپ دیجیتال استفاده می شود. اگر وظیفه طراح گرافیک مربوط به توسعه وب سایت باشد، آنها باید علاوه بر طراحی وب به چندین زبان برنامه نویسی از جمله HTML و CSS و سیستم عامل های سیستم مدیریت محتوای طراحی وب مانند وردپرس مسلط باشند.
این روزها تقریباً هرکسی می تواند به هر نوع تکنولوژی بصورت آنلاین دسترسی پیدا کند ، اما کسی که آموزش دیده و از نحوه ساخت و استفاده آنها آگاه است ، طراح موفق تری خواهد بود.
مدیریت زمان
اکثر طراحان گرافیک به طور مداوم چندین پروژه را همزمان با یکدیگر انجام می دهند. از آنجا که انجام همزمان پروژه ها در این شغل بسیار رایج است، دانستن نحوه مدیریت زمان و اولویت بندی پروژه ها مهم است و طراحان باید مهارت مدیریت زمان زیادی داشته باشند. طراحان گرافیک باید بتوانند چندین وظیفه را همزمان انجام دهند ، در طول دوره های طولانی چندین کار را انجام دهند و تمام مهلت های تعیین شده را رعایت کنند.
تایپوگرافی
تایپوگرافی به معنای جلوه دادن به متن است. علی رغم ظهور دیجیتال، اهمیت رسانه های چاپی برای صنعت طراحی همچنان زیاد است، بنابراین درک نحوه تنظیم صحیح طرح های صفحه نمایش خود برای دنیای فیزیکی هنوز بخشی حیاتی از دانش یک طراح است. طراحان گرافیک با دستکاری بصری کلمات می تواند بینش خوبی در متن ایجاد کنند ، وضوح را افزایش دهند و ارتباط تصویری موفقی ایجاد کنند.
برند
این مهارت تجاری برای طراحان گرافیک بسیار مهم است. در واقع ، برای اینکه بتوانید نیازهای مشتری را درک کنید ، ابتدا باید مارک مشتری خود را درک کنید. داشتن مهارت های برند سازی یک امتیاز بزرگ است. 5 بخش اصلی برای تشریح برند وجود دارد: مختصر ، استراتژی برند ، ارزش ها ، ایده آل ها و هویت. درک تئوری و تکنیک های برند تجاری به شما کمک می کند تا طرح های خود را به مرحله بعدی برسانید.
تئوری رنگ
تئوری رنگ، پایه و اساس طراحی گرافیک است و مربوط به انواع مختلف رنگ ها (اصلی ، ثانویه و غیره) و نحوه مخلوط شدن رنگ ها است. طراحان گرافیک از تئوری رنگ برای ایجاد ترکیبات مختلف رنگ مانند کنتراست یا رنگ مکمل استفاده می کنند.
ویرایش تصویر
در عصر اینستاگرام و اسنپ چت ، ویرایش و روتوش تصاویر در حال تبدیل شدن به بخشی مهم از کارهای طراحی گرافیک در همه سطوح است. با استفاده از Adobe Photoshop و Adobe Lightroom ، کارهای پاکسازی در مقیاس کوچک تا برش تصاویر متناسب با سیستم عاملهای مختلف اجتماعی انجام می شود. بهترین راه برای ارتقا مهارت های خود در این زمینه ، انجام کارهای مختلف است.
فرصت های شغلی رشته گرافیک
طراحان گرافیک برای طیف گسترده ای از محصولات از جمله آرم شرکت ، وب سایت ، لباس ، کتاب، بازی و کتابچه راهنمای کاربر محصول ، گرافیک و طرح بندی ایجاد می کنند. این متخصصان باید دانش کاملی در مورد تئوری رنگ، ساخت تصویر، انواع قلم و بسیاری از اصول هنری دیگر داشته باشند تا جذابترین محصولات را برای بازار هدف تعیین کنند. دامنه طراح گرافیک گسترده و تعداد فرصت های شغلی این رشته بسیار زیاد است که در ادامه به برخی از فرصتهای شغلی می پردازیم.
1-طراحی محصولات
طراحان گرافیک محصولات، تصاویر منحصر به فرد و اصلی را برای محصولات ایجاد می کنند. آنها درک کاملی از انتظارات مشتریان برند پیدا می کنند و اطمینان حاصل می کنند که گرافیک آنها منسجم و از نظر بصری برای مخاطبان جذاب است. آنها انواع تصاویر و گرافیک های مبتنی بر فونت را برای چاپ روی صفحه نمایشی محصولات، طراحی می کنند. این طراحان در برنامه های CAD کار می کند تا گرافیک و مقیاس را متناسب با اندازه الگوی محصولات توسعه دهد. آنها از خلاقیت برای نمایش رنگ به روشی ساده اما قابل توجه استفاده می کنند ، زیرا چاپ اغلب به هشت رنگ یا کمتر محدود می شود.
2-طراحان آرم
طراحان آرم برای نشان دادن یک شرکت ، محصول ، مارک یا خدمات ، گرافیک ها یا نمادهای جذاب بصری ایجاد می کنند. آنها در مورد جمعیت شناسی هدف، تحقیق می کنند تا درک درستی از نمادهایی که به نظر شما جذاب و به یاد ماندنی است ، بدست آورند. سپس رنگها و اشکال متمایزی را انتخاب می کنند که مربوط به هویت مارک تجاری شرکت یا محصول باشد. طراحان آرم همچنین باید از سایر طرح های موجود در بازار آگاهی داشته باشند تا از آرم مارک تجاری کپی نکنند.
3-طراح بسته بندی
طراحان بسته بندی یا طراحان تولید، جعبه ، ظرف و برچسب های محصول را تولید می کنند تا از محصول در هنگام حمل و نقل محافظت کرده و ویژگی های مهم را به مشتری منتقل کند. آنها اغلب بسته را به عنوان ابزاری برای بازاریابی نیز طراحی می کنند ، بنابراین با متخصصان بازاریابی و طراحی محصول شریک می شوند تا جزئیات مهم محصول را به مشتری منتقل کنند.
4-طراح وب
طراحان وب با ایجاد صفحات وب ، طراحی صفحه آرایی و توسعه گرافیک برای وب سایت ، به توسعه وب سایت ها کمک می کنند. آنها همچنین مسئول طراحی منوهای ناوبری ، گزینه های کشویی و ساختار وب سایت هستند. برای ادامه فروش و تبلیغات آنلاین، کارفرمایان به دنبال طراحان وب با دانش قوی از فناوری، طراحی صفحه وب سایت ، برنامه نویسی و طراحی گرافیک هستند.
5-طراح چندرسانه ای
طراحان چندرسانه ای، تصاویر و فیلم های متحرک را با استفاده از هنر و برنامه های انیمیشن رایانه ای ایجاد میکنند. آنها انیمیشن را با طراحی و توسعه گرافیک کامپیوتری برای ساخت داستان ، برنامه ریزی می کنند. طراحان چندرسانه ای می توانند در زمینه های مختلفی از جمله تولید تلویزیون یا فیلم ، طراحی صحنه و توسعه بازی های ویدیویی فعالیت کنند. افراد در طراحی چندرسانه ای نیاز به تفکر خلاق و توانایی های تخیلی قوی برای توسعه طرح های نوآورانه و فانتزی دارند.
6-طراح تبلیغات
طراحان تبلیغات، از طراحی گرافیکی ، طراحی و عکاسی برای ایجاد مواد بازاریابی بصری جذاب یک مارک یا شرکت استفاده می کنند. آنها بیلبورد ، تبلیغات مجله ، تبلیغات وب سایت و هرگونه ماده تبلیغاتی دیگری را که درخواست می کنند ، ایجاد می کنند. طراحی تبلیغات نیاز به دانش کافی در زمینه فنون طراحی و بازاریابی دارد. انجام دوره های آموزشی در زمینه تبلیغات ، بازاریابی یا تجارت می تواند به این متخصصان کمک کند تا با دانش عملی از بهترین روشهای تبلیغاتی استفاده کنند.
7-مدیر هنری
مدیر هنری یک مدیر سطح بالا است که مسئول هدایت چشم انداز تیم طراحی ، هدایت مفهوم موضوع و نظارت بر همه آثار هنری طراحی است. آنها می توانند در صنایع مختلفی از جمله مد ، انتشارات چاپی ، تبلیغات ، تلویزیون یا محصولات مصرفی کار کنند. مدیر هنری مسئول بررسی و تأیید طرح های تکمیل شده توسط تیم های هنری و گرافیکی است. مدیر هنری معمولاً برای درک دقیق اهداف تجاری به تجربیات گسترده در صنعت مرتبط نیاز دارد.
8-طراح رابط کاربر (UI)
طراح رابط کاربری، مسئولیت اطمینان از هر صفحه وب یا مرحله عملیاتی محصول نهایی را دنبال می کند. آنها به طور معمول مهارت های اساسی کدگذاری را دارند و با همکاری با کارشناسان برنامه نویسی قادر به توسعه چشم انداز طراح هستند. طراحان رابط کاربری تعامل با مصرف کننده ، صفحات وب ، تبلیغات و برنامه نویسی الکترونیکی را آسان می کنند.
گرافیست به عنوان فریلنسر
فریلنسر، آزاد کار شخصی است که به صورت دور کاری پروژه ای را قبول می کند و بدون تعهد به کارفرما آن را انجام می دهد. فریلنسر از مشاغل مورد علاقه طراحان گرافیک است زیرا زمان آن ها را محدود نمی کند و باعث می شود بیشتر به خلاقیت و نوآوری خود تمرکز کنند.
به طور مثال این طراحان می توانند در سایت رادین گرافیک https://radingraphic.com/، مرجع فایل های لایه باز گرافیکی به صورت طراح گرافیک فعالیت کنید یا در پلتفرم مشابه خارجی آن همانند اینواتو https://envato.com/ کار کنند. البته به دلیل تحریم و محدودیت هایی که وجود دارد ایرانی های نمی توانند در سایت های خارجی فعالیت کنند.
جمع بندی
با توجه به مهارت های مورد نیاز و فرصت های شغلی طراحی گرافیک که بیان کردیم، پیشنهاد میکنیم طراحی گرافیک را تجربه کنید. زیرا طراحی گرافیک یک هنر است و باعث ایجاد خلاقیت و نوآوری می شود. ما در دنیایی زندگی میکنیم که خلاقیت و نوآوری حرف اول را در جهان می زند.
مجموعه کارمان در دوره های گرافیک خود به همراه اساتید متخصص و با انجام پروژه های واقعی در حین کارآموزی مهارتهای لازم این رشته را برای کسب وکار به شما آموزش می دهد. با ما همراه باشید و صفر تا صد این رشته را بیاموزید.
برای شروع می توانید با نرم افزار هایی همچون فتوشاپ شروع کنید. پس وقت خود را از دست ندهید و همین امروز طراحی گرافیک را شروع کنید.
بیشتر بخوانید : جایگاه و درآمد جهانی طراحان گرافیک
بیشتر بخوانید : کارآموزی چیست و چه فایده ای دارد ؟
بدون دیدگاه