نخستین گام آموزش طراحی سایت
اگر به تازگی به مقوله ی طراحی سایت علاقمند شده اید و نمی دانید آن را چگونه و از کجا شروع کنید، این مقاله میتواند به شما کمک کند تا از این سردرگمی رها شوید. ما سعی داریم اولین قدم در این حوزه را برای شما راحت تر کنیم.این مهارت ها شامل مهارت های فنی و مهارت های نرم میشود.همانطور که میدانید دانش و استفاده ی همزمان و پایاپای مهارت های مختلف، بسیار حائز اهمیت است. عامل تمایز یک فرد حرفه ای و غیر حرفه ای در دنیای کار، همین استفاده از دانش است.
خوب است که شما بتوانید از مهارت های خود جهت پیشبرد هدف و خواسته ی مشتری استفاده کنید. هیچ وقت به دانش خود بسنده نکرده و همیشه خود را به روز نگه دارید چرا که دنیای تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است. ما در این مقاله به بررسی پیش نیازهای یک شروع قوی برای طراحی سایت پرداختیم و شما را به همراهی در این مقاله دعوت میکنیم.
ارتباط طراحی سایت و طراحی بصری چگونه است؟
طراحی وب یکی از زیرمجموعه های مهارت های طراحی بصری یا visual design است. طراحی بصری با هدف طراحی سایت ما را روی محصول دیجیتالی به نام وبسایت متمرکز میکند. آشنایی با طراحی محصول برای طراحی محصول دیجیتال به شما کمک میکند که وبسایتی را طراحی کنید که به دید کاربر خوشایند باشد؛ در آنها احساس خوش ایجاد کرده و در کمترین زمان از او رفع نیاز کرده باشد.
این اصول شامل اصول تناسب، تایپوگرافی، تئوری رنگ و سایر موارد دیگر میشود. زمانی که شما با فراگیری اصول بتوانید مود برد (mood board) و سلسله مراتب تایپ (type hierarchy) را بسازید و توانایی کار با فونت های مختلف و ترکیب سازی پالت های رنگی را داشته باشید، یعنی اصول طراحی بصری را فرا گرفته اید.
تجربه کاربری چه اندازه برای یک سایت مهم است؟
قدم بعدی که برداشتن آن شما را چندین گام نسبت به بقیه رقبا جلو میبرد، دانش تجربه کاربری (User experience) است. یکی از موارد مهمی که باید در نظر بگیرید، بررسی اندازه و اجزای سایت است به طوری که باعث کلافگی و سردرگمی در کاربران نشود و کمترین وقت را از کاربر بگیرد. اینگونه شانس بالاتری خواهید داشت که کاربر را در سایت خود نگه دارید. برای اینکه طراحی هوشمندانه داشته باشید باید بدانید مخاطبان وبسایت شما چه کسانی و متعلق به کدام جغرافیا هستند. با تحقیق و بررسی داده ها میتوان به ساخت کاربر خیالی به نام “پرسونا” کرد.
محصولات دیجیتال را با بررسی رفتار پرسونا در استفاده از آن محصول آزمایش میکنند. در اینجا محصول دیجیتال ما وبسایت است. مسیرهایی که او رفته را آنالیز کرده و توسط وایرفریم (wire frame) قسمت های کلیدی و پرکاربرد وبسایت مشخص می شود. وایرفریم اسکلت و چهارچوب کلی وبسایت را نشان میدهد . با هدف یافتن بهترین چینش برای المان های سایت در طرح نهایی کمک میکند.هرچه وایر فریم خلاقانه تر و به هدف سایت نزدیک تر باشد ، امکان موفقیت در جذب کاربر را بالاتر میبرد.
حداقل یک نرم افزار طراحی تا قبل از شروع طراحی سایت
بخش دیگری که در دانش فنی از اهمیت برخوردار است، دانش کار با نرم افزارهای طراحی است. یک طراح سایت باید حداقل بتواند با یک یا دو نرم افزار طراحی کار کند تا در موارد موردنیاز خودش دست به کار شده و طرح مورد نظر خود را اجرا کند. از جمله این نرم افزارهای پرکاربرد ، نرم افزارهای شرکت ادوبی است. در ادامه لیستی ازبهترین نرم افزارهای طراحی سال 2021 را بررسی میکنیم.
- Adobe Illustrator که اولین و مهمترین نرم افزار طراحی است و به نظر ما هر طراح سایتی ملزم به دانستن دانش استفاده از آن است.
- برنامه ی Adobe Photoshop که از سال 1990 ارائه عرضه شده و تا امروز یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی است.
- Adobe InDesign که کاربرد آن در صنعت چاپ و انتشارات است و به راحتی با آن می توانند پوستر، کاتالوگ، بروشور و نسخه های PDF طراحی کنند.
- نرم افزار CorelDRAW یا به اختصار کورل ، یکی از نرم افزارهای گرافیک است که برای طراحی وبسایت و پروژه های چاپ استفاده می شود.
- به عنوان آخرین مورد لیست به نرم افزارGIMP که یک نسخه رایگان و ساده است اشاره میکنیم که میتوان آن را یک نسخه ی ساده و کم حجم از فتوشاپ نام برد.
آیا طراحی سایت بدون دانش کدنویسی امکان پذیر است؟
خیر. به همین سادگی .یک طراح خلاق و حرفه ای سایت باید مهارت کد نویسی را داشته باشد . این باور اشتباه که طراح سایت به دانش کد نویسی احتیاج ندارد باعث میشود که او همیشه محدود به کدهای آماده شود ؛ و درک درستی از نحوه عملکرد کدها نداشته باشد و غیرحرفه ای به نظر برسد. به عنوان مثال زبان کدنویسی HTML (hyper text markup language ) که از آن برای قرار دادن محتوا روی صفحات وب استفاده میشود. در کنار HTML ، از کد دستوری CSS (cascading style sheets) به عنوان مکمل یاد میشود که از قرار به مرورگرها نحوه ی قالب بندی را نشان میدهد.
اهمیت تجربه کاربری در سایت
اهمیت سئو در طراحی سایت
دانش سئو و دیجیتال مارکتینگ به یک طراح سایت کمک میکند که سایت مناسب تری برای مشتری های خود طراحی کند. اما چگونه ؟ اگر شما به عنوان یک طراح سایت دانش بهینه سازی سایت با موتورهای جست و جو را بدانید، میتوانید سایتی را برای خود یا متقاضی آن طراحی کنید که در بین جست و جوهای کاربران اینترنت، زودتر در دسترس قرار بگیرد.این افزایش شانس دیده شدن بسته به هدف سایت باعث افزایش فروش یا افزایش کاربر جهت ارائه خدمات خواهد شد.اگر علاقمند به یادگیری سئو هستید گروه آموزشی کارمان با برگزاری دوره کاراموزی سئو ، پس از آموزش به صورت تئوری و عملی شما را در کاربردی کردن آموزه ها همراهی میکند.
معجزه ی مهارت های نرم در هر کاری
امروزه اهمیت مهارت های نرم بر هیچ کسی پوشیده نیست .چرا که شروع و دوام کار را آسانتر خواهد کرد. از جمله این مهارت ها، مهارت مدیریت زمان است. اگر به عنوان یک کارمند یا فریلنسر، کار طراحی سایت را به عهده بگیرید باید بدانید که زمان برای مشتری به اندازه ی شما اهمیت دارد . نظم و برنامه ریزی در کار شما را بسیار حرفه ای نشان میدهد. استفاده از تقویم و To Do List به عنوان ساده ترین ابزار برنامه ریزی میتواند بسیار کمک کننده باشد. یا اگر در یک شرکت مشغول به کارید، برای مستند شدن فعالیت هایتان میتوانید از ابزارهای رهگیری پروژه استفاده کنید. به عنوان مثال Trello یا JIRA .
مهارت مورد توجه بعدی قدرت برقراری ارتباط با بقیه است .به عنوان یک طراح سایت باید متوجه خواسته های مشتری خود شوید ، بتوانید مراحل کار را برای آنها به زبان ساده بیان کنید .اگر قدرت فنی بالایی دارید اما قدرت ارتباط نداشته باشید بی شک وضعیت پایداری در حوزه فعالیت خود نخواهید داشت. بیشتر بخوانید : مهارت نرم و اهمیت یادگیری آن
جمع بندی
در انتها خواهید دید که شاید برداشتن اولین قدم کمی سخت به نظر برسد، اما تنها کافیست برداشته شود. چرا که به طور همزمان هم میتوان با چند مهارت به طور سطحی آشنا شد و بعد از یافتن مسیر و جهت علاقمندی، برای آموزش بیشتر در آن شاخه پرداخت.تمام موارد بالا به سادگی قابل آموزش است و در سطح اینترنت برای هر موضوعی آموزش های رایگان و غیر رایگان وجود دارد. از اینکه ما را در این مقاله همراهی کردید از شما ممنونیم و باعث خوشحالی ماست اگر نظر و پیشنهادی داشتید با ما در میان بگذارید.
بدون دیدگاه