کریپتوکارنسی

کریپتوکارنسی  یا رمزارز به دسته‌ای از پول‌های دیجیتال یا مجازی گفته می‌شود که در آن‌ها از رمزنگاری(کریپتوگرافی) برای تراکنش‌های مالی استفاده شده‌است؛ به طوری که رمزگشایی آن‌ها بسیار دشوار و بعضا غیرممکن است. ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال به این معنی است که هیچ نهاد، گروه یا سازمانی آن‌ها را کنترل نمی‌کند.، سریع و مقرون به صرفه‌اند و محدودیت جغرافیایی را از میان برداشته‌اند؛ و از همه مهم‌تر با دغدغه‌ی حفظ حریم خصوصی ایجاد شده‌اند. پس از تولد بیت‌کوین به عنوان اولین رمزارز کارا در سال ۲۰۰۹ ، تا به امروز بیش از 2000 کریپتوکارنسی یا رمز ارز  بوجود آمده‌است.

 

رمزارزها همانند ریال و دلار پول‌هایی هستند که با سازوکار مختلفی ایجاد و توزیع می‌شوند. فرایند خلق برخی از این پول‌ها مانند بیت کوین با ماینینگ انجام می‌شود و برای تعدادی دیگر از آن‌ها، تمامی سکه‌ها از قبل به صورت استخراج شده در شبکه قرار می‌گیرند.

ایده شکل‌گیری ارزهای دیجیتال از دو مشکل بزرگ «اعتماد به شخص ثالث» و «دوبار خرج کردن» ریشه می‌گیرد.

هنگامی که شما از بانک‌ها و موسسات مالی برای انتقال پول و نگهداری آن استفاده می‌کنید، در واقع به آن بانک و موسسه مالی اعتماد کرده‌اید. حتی اگر کلی‌تر به ماجرا نگاه کنید، اعتماد برای پیش بردن بسیاری از کارهایتان ضروری است

بیت کوین به عنوان اولین پول الکترونیکی عرضه شد که قادر بود مسئله اعتماد و دوبار خرج کردن را حل کند. دیگر نیاز نبود افراد برای انتقال و نگهداری پول به شخص، سازمان، گروه و یا بانکی اعتماد کنند.

در اوایل سال 2021 میلادی ،ایلان ماسک کارآفرین معروف امریکایی و مالک شرکت تسلا از این رمز ارز حمایت کرده و سبب توجهات زیادی به بیت کوین شده است.

 

 

رمزارزها (کریپتوکارنسی) به چه شکل کار میکنند ؟

 

رمز ارزها برای اعمال تراکنش‌های خود، مدل‌های مختلفی را به کار می‌گیرند. به عنوان نمونه بیت کوین از مدل اثبات کار استفاده می‌کند که طی آن ماینرها تراکنش‌ها را تایید می‌کنند. مسئولیت نظارت و ساماندهی بر شبکه ارزهای دیجیتال و تامین امنیت آن توسط نودها تامین می‌شود. نودها در شبکه‌های مختلف به روش‌های متعددی انتخاب می‌شوند. برای مثال در بیت کوین، استخراج‌کنندگان یا ماینرها هستند که این مسئولیت را بر عهده دارند، در ایاس و ترون درباره انتخاب این نودها رای‌گیری می‌شود و در شبکه‌های اثبات سهام، هر کسی که بخشی از سکه‌هایش را در شبکه به صورت سهام قفل کرده باشد، می‌تواند در مورد تراکنش‌ها تصمیم‌گیری کند.

 

bitcoin

 

رمزارزها به غیر از بیت کوین را می‌توان به دو دسته آلت کوین‌ها و توکن‌ها تقسیم کرد. آلت کوین‌ها یا همان کوین‌ها هر کدام بلاک چین مخصوص خودشان را دارند. بخشی از کوین‌ها از کدهای اولیه بیت کوین ساخته شده‌اند و یا به اصطلاح فورکی از بیت کوین هستند. این‌ها با اعمال و اجرای اصلاحات جزئی در متغیرهایی مانند تعداد کوین ها ، الگوریتم استخراج، زمان ساخت بلاک‌ها و غیره از بیت کوین به وجود آمده‌اند.

برخی کوین‌های دیگر مانند اتریوم، ریپل و ویوز شبکه خود را بدون استفاده از کدهای بیت کوین ساخته‌اند. این بلاک چین‌ها اغلب برای کاربردهای بیشتری به جز پول دیجیتال ایجاد شده‌اند.

 

انواع ارزهای دیجیتال

 

1 ) بیت کویین ها :مانند بیت کویین

2 ) کویین ها :مانند لایت کویین

3 ) توکن ها : مانند اتریوم

نام های ارز های دیجیتال در فضای اینترنت

1 ) بیت کوییناولین و پر مصرف ترین ارز  با بالاترین سرمایه در بازار.

2 ) لایت کویینیکی از اولین ارز های دیجیتالی که از Scrypt به عنوان الگوریتم استفاده می کند.

3 ) داگ کویینیک ارز دیجیتالی بر اساس الگوی رفتاری داگ.

4 ) بیت کویین کش: افزاینده ی اندازه ی بلوک از 1mb  به .8mb

5 ) مونروارزی محرمانه با پیشرفت هایی برای مقیاس پذیری و عدم تمرکز.

6 ) دشدش یک ارز مستقر در بیت کویین است که شامل معاملات فوری، حاکمیت و بودجه ی غیر متمرکز و معاملات خصوصی می شود.

7 ) نماین ارز اولین راه حل ترکیبی خصوصی/عمومی ساخته شده برای استفاده از الگوریتم اثیات اهمیت است.

8 ) ان ایکس تیاین ارز به طور خاص به عنوان یک پکیج انعطاف پذیر برای ایجاد برنامه ها و خدمات مالی در اطراف پروتکل خود طراحی شده است.

10 ) پرایم کوییناین ارز برای اثبات کار از یافتن زنجیره های اصلی متشکل از زنجیره های کانینگهام و زنجیره های دوقلو به وجود آمده است.

11 ) اترارزی دیجیتالی که پشتیبان قرارداد های هوشمند تورینگ کامل است.

14 ) ریپلاین ارز دیجیتالی برای انتقال بدهی طراحی شده است. این ارز مبتنی بر بیت کویین نیست.

 

ریسک های های موجود

1 ) خطر هک شدن و سرقت سایبریاز آنجا که ارزها یا در کیف پول شخصی و یا در کیف پول دیجیتالی در وبسایت دیگری  قرار دارند، مستعد هک و حمله هستند. برای مثال، شرکت “کوه گاکس” که یکی از بزرگترین بازارها و صرافی های ارز های دیجیتال بود، هک شده و مجبور به ورشکستگی شد . البته این ریسک را نمیتوان جدی گرفت چون این فناوری بلاک چین غیرقابل هک میباشد.

 

ریسک

2 ) خطر کم ارزش شدناز آنجا که این فناوری نوپا است، این امکان وجود دارد که دولت آن را نقص قوانین طراحی بداند، مداخله کرده و آن را بی ارزش کند.

هرموضوعی در زندگی مزایا و معایب خودش را دارد؛ با در نظر گرفتن مزایا و معایب استفاده از ارزهای دیجیتالی می توانید حالا تصمیم خود را بگیرید. در عصری که به عصر تکنولوژی معروف است با استفاده از اینترنت و چنین سرمایه گذاری های زیرکانه ای می توانید به راحتی تغییری عظیم در شیوه ی کار و زندگی خود ایجاد کنید.

 

جمع بندی کریپتوکارنسی :

با وجود تازگی و جذابیت های کریپتوکارنسی و رشدهای شارپی که در اوایل سال 2021 برای آنها اتفاق افتاده نمیتوان این رمزارزها را نادیده گرفت و کارشناسان زیادی هم به مزایای این تکنولوژی مالی و هم به معایب آن از جمله ریسک های سیستماتیک آن اشاره میکنند اما قطعا آینده این رمزارزها یک آینده روشن و رو به رشدی را خواهد داشت.

 

آشنایی با دوره کارآموزی بلاکچین و رمز ارزها کارمان
آشنایی با دوره مقدماتی بلاکچین و رمز ارزها کارمان

 

مجموعه کارمان به عنوان یک مجموعه پیشرو در زمینه کارآموزی ، دوره کارآموزی کریپتوکارنسی و رمزارز ها را به تازگی ایجاد کرده است که دانشجویان و علاقه مندان میتوانند با آموزش دیدن دوره های کارمان و سپس کارآموزی کردن و حتی ترید کردن تحت نظارت متخصصین این حوزه را تجربه کنند و بتوانند در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشند.

برای مشاهده اطلاعات و جزییات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید.

دوره کارآموزی کریپتوکارنسی و رمزارزها

 

منبع :arzedigital.com

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *