عادت به تعویق انداختن کارها

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که باید کار مهمی انجام می دادید ولی آن را به تعویق انداخته اید و در نهایت هرگز آن را انجام ندادید؟ امروز ما می خواهیم در مورد به تعویق انداختن کارها، عواقب آن و چگونگی غلبه بر آن صحبت کنیم. چرا نمی توانیم کارها را سر وقت انجام دهیم؟

دلایل به تاخیر انداختن کارها غالباً در اعماق ذهن خودآگاه ما پنهان است. به تعویق انداختن اغلب با تنبلی اشتباه گرفته می شود، اما تفاوت زیادی بین آنها وجود دارد. به تأخیر انداختن یک فرآیند فعال است، شما تصمیم می گیرید به جای وظیفه ای که می دانید باید انجام دهید، کار دیگری را انجام دهید ولی تنبلی، بی علاقگی، بی تحرکی و عدم تمایل به عمل را نشان می دهد. به تأخیر انداختن معمولاً شامل نادیده گرفتن یک کار ناخوشایند ولی در عین حال مهم است که عدم انجام آن می تواند زندگی َشما را تغییر دهد و عواقب جدی برای شما داشته باشد.

از اثراتی که به تعویق انداختن کارها در زندگی دارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

• قادر به دستیابی به اهداف خود نخواهید بود.
• وقت و فرصتهای خود را از دست می دهید.
• ممکن است شغل خود را از دست دهید.
• عزت نفس خود را پایین می آورید.
• تصمیمات ضعیفی خواهید گرفت.
• به اعتبار خود لطمه خواهید زد.
• سلامتی خود را به خطر می اندازید.

 

عواملی که سبب به تعویق انداختن کارها میشود

1- اهداف مبهم

افراد در صورت مبهم یا انتزاعی بودن اهدافشان در مقایسه با اهداف مشخص، بیشتر تعلل می کنند. علاوه بر فقدان تعریف مشخص از هدفتان، عوامل دیگری نیز وجود دارند که باعث می شوند هدف مبهم به نظر برسد. به عنوان مثال، طبق نظریه سطح ادراکی، اهدافی که بسیار غیر محتمل تصور می شوند نیز نسبتاً انتزاعی تلقی می شوند. اگر فردی دستیابی به هدف خاصی را بعید بداند، این طرز فکر سبب می شود که آن هدف را انتزاعی ببیند که به نوبه خود می تواند احتمال به تاخیر انداختن آن را افزایش دهد.

2- کمبود مهارت

دلیل دیگر به تاخیر انداختن یک فعالیت، زمانی است که توانایی شما با وظیفه موجود مطابقت ندارد. شروع فعالیتی که با مهارت شما مطابقت نداشته باشد منجر به توقف شما در کار می شود. مهارت نشان دهنده اعتقاد فرد به توانایی وی در دستیابی به اهداف خود است و در بعضی موارد، نداشتن مهارت کافی می تواند باعث به تعویق انداختن کارها شود.

به عنوان مثال، اگر به کسی وظیفه ای داده شود که احساس می کند نمیتواند از عهده آن برآید ممکن است شروع آن کار را به تأخیر بیندازد زیرا باور دارد که به هر حال در انجام آن کوتاهی می کند.

3- بلاتکلیفی

گاهی اوقات افراد تعلل می کنند زیرا قادر به تصمیم گیری به موقع نیستند. به عنوان مثال، ممکن است شخصی شروع به کار در مقاله تحقیقاتی خود را به تأخیر بیندازد زیرا نمی تواند تصمیم بگیرد که در مورد کدام موضوع شروع به تحقیق کند.

اساساً هرچه گزینه های موجود شباهت بیشتری داشته باشند و از نظر ارزش به یکدیگر نزدیکتر باشند، تصمیم گیری در مورد اینکه کدام بهتر است، برای شما دشوارتر خواهد بود. این شکل از به تعویق انداختن، به طور کلی به عنوان تعویق تصمیم گیری شناخته می شود زیرا شامل تاخیر در تصمیم گیری است.

4- عدم برنامه ریزی

برخی از افراد در برنامه ریزی فرایندهای چند مرحله ای، مهارت ندارند. این دشواری به ویژه در افرادی که بیش فعالی دارند بیش از حد برجسته است، اما افراد زیادی مبتلا به بیش فعالی نیستند و بسیار باهوش هستند ولی توانایی شکستن یک کار پیچیده به یک سری مراحل کوچک تر را ندارند.

نداشتن یک برنامه جامع سبب می شود وقت خود را در کارهای بیهوده و غیر ضروری هدر دهید و کارهای مهم را به تاخیر بیندازید. برای اینکه راه خود را با برنامه ریزی هموار کنید، بهتر است بر روی اولویت های خود تمرکز کنید.

5- ترس از بازخورد منفی

افراد گاهی اوقات به دلیل ترس از دریافت بازخورد منفی از دیگران، تعلل می کنند یا می ترسند در انجام وظایفی که بر عهده آنهاست، کوتاهی کنند. به عنوان مثال، ممکن است کسی تبلیغ پروژه ای را که روی آن کار کرده است به تعویق بیندازد زیرا نگران آن است که دیگران در مورد پروژه چه فکری می‌کنند.

مثبت یا منفی بودن تأثیر این ترس به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله اینکه فرد نسبت به ارزیابی آینده چه اضطرابی دارد و تا چه اندازه به توانایی خود در انجام موفقیت آمیز وظیفه اطمینان دارد.

6- کمال گرایی

کمال گرایی ممکن است یک ویژگی مطلوب به نظر برسد. کمال گراها برای رسیدن به استانداردهای بالا و بهترین، در هر کاری تلاش می کنند، اما دستیابی به کمال غیرممکن است و هدف گذاری روی آن انتظاری غیرواقعی است.

افراد کمال گرا کارها را به تعویق می اندازند زیرا احساس می کنند کاری را به اندازه کافی خوب انجام نمی دهند یا درست انجام نمی دهند. کمال گرایی در توانایی انجام وظایف، اختلال ایجاد می کند. بدون شک شما می خواهید کار با کیفیت بالا ارائه دهید، اما مشکلات بوجود می آیند که دستیابی به آن اهداف را غیر ممکن می کند و به ناچار در رسیدن به آنها ناکام می مانید.

فشار مداومی که به خود وارد می کنید منجر به کاهش بهره وری و اثربخشی شما در کار می‌شود. ویژگی دیگر فرد کمال گرا برای عدم شروع یک کار و به تعویق انداختن کارها این تفکر است، انجام آن کار چه فایده ای دارد وقتی نمی تواند بهترین باشد.

مقاله چگونه می توان کمال گرایی را شکست داد، پیشرفت و احساس خوشبختی کرد؟ را در کارمان بخوانید.

7- بی علاقگی

افراد غالباً وظایف را به تاخیر می اندازند زیرا نسبت به انجام آن کار بیزار هستند. به عنوان مثال، اگر لازم است با کسی که دوستش ندارید یک تماس تلفنی مهم برقرار کنید، ممکن است به جای اینکه آن کار را انجام دهید، به تاخیر بیندازید زیرا نمی خواهید با او صحبت کنید. به طور کلی هرچقدر فرد برای انجام کار خاصی بی علاقه باشد، تمایل بیشتری به اجتناب از آن دارد و بنابراین بیشتر آن را به تعویق می اندازد.

8- افسردگی

یکی از دلایل دیگر به تأخیر انداختن کارها می تواند افسردگی باشد. بین افسردگی و اهمال کاری رابطه مستقیمی وجود دارد. احساس ناامیدی، درماندگی و کمبود انرژی می تواند شروع (و به پایان رساندن) ساده ترین کار را دشوار کند. افسردگی همچنین می تواند منجر به عدم اعتماد به نفس شود.

وقتی نمی دانید چگونه می توانید یک پروژه را انجام دهید یا در مورد توانایی های خود احساس ناامنی می کنید، ممکن است به راحتی آن کار را به تعویق بیندازید و سایر کارها را انجام دهید. همچنین افسردگی می تواند منجر به مواردی مانند خستگی، مشکل در تمرکز و کاهش علاقه به فعالیت ها شود که به نوبه خود باعث به تعویق انداختن کارها می شود.

راهکارهایی برای از بین بردن و غلبه بر عادت به تعویق انداختن کارها

1- با ترس خود کنار بیایید.

ترس یکی از عواملی است که باعث به تعویق انداختن کارها می شود که می تواند شامل ترس از شکست، ترس از اشتباه و یا حتی ترس از موفقیت باشد. اگر از موفقیت می ترسید زیرا اعتقاد دارید که لیاقت آن را ندارید، مهم است که درک کنید عدم اعتماد به نفس، شما را از دستیابی به اهداف باز می دارد. برای از بین بردن ترس، با شروع به کار می توانید بر عادت به تعویق انداختن خود غلبه کنید.

2- شروع تأخیر را تشخیص دهید.

هنگامی که شروع به انجام موارد موجود در لیست خود می کنید، توجه داشته باشید که چه موقع فکر به تعویق انداختن در ذهن شما ایجاد می شود. اگر متوجه شدید که چه وقت به این افکار می رسید “الان دیگر نمی خواهم این کار را انجام دهم” یا “بعداً وقت دارم تا روی این موضوع کار کنم”، پس باید تشخیص دهید که قصد به تاخیر انداختن دارید. وقتی وسوسه می شوید تعلل کنید، تسلیم این تمایل نشوید در عوض خود را مجبور کنید که حداقل چند دقیقه برای انجام آن کار وقت صرف کنید.

3- اهداف ساده و قابل دستیابی تعیین کنید.

بخشی از دلایل به تعویق انداختن این است که وظیفه پیش رو بسیار دشوار به نظر می رسد. زمانی که به جای اهداف بزرگ و مبهم، اهداف ساده و قابل دستیابی را تعیین کنید، شروع به کار بسیار آسان‌تر خواهد بود. به جای اینکه به خود بگویید، “من امشب زیست شناسی را مطالعه خواهم کرد”، بگویید، “امشب فصل شش را مطالعه خواهم کرد.” این باعث می شود اهداف شما قابل دستیابی تر باشند.

4- مسئولیت پذیر باشید.

یکی از راههای مقابله با به تاخیر انداختن کارها، احساس مسئولیت است. هنگامی که در انجام کاری احساس مسئولیت می کنید، وقت خود را صرف کارهای بیهوده نمی کنید و با تمرکز روی کاری که به عهده شماست از به تاخیر انداختن آن جلوگیری می کنید. به خودتان قول بدهید که همه آنها در زمان معینی انجام می‌شوند چون این کار سبب می شود به توانایی هایتان ایمان بیاورید.

طرح کارمان با ارائه پروژه های عملی و ایجاد انگیزه از طریق افراد مجرب در زمینه های مختلف، شما را به فردی مسئولیت پذیر تبدیل می کند تا با عادت به تاخیر انداختن کارها مقابله کنید. در طرح کارمان، شما به خاطر انجام امور کارآموزی که به شدت در روند یادگیری شما تاثیر گذار است، از میزان هزینه های دوره آموزشی خود میکاهید.
دوره های کارمان، در زمینه آموزش و کارورزی، حضوری یا غیر حضوری میباشد که فعلا به علت شرایط کرونا هم دوره آموزشی و هم دوره کارورزی غیر حضوری است.
آموزش ها و ارتباط شما با مدرس و مسئول فنی هر دو با نرم افزار ماکروسافت تیمز که نرم افزار قدرتمند برای تماس تصویری هست میباشد.

جهت ثبت نام یا کسب اطلاعات بیشتر، وارد صفحه کارمان شوید.
صفحه معرفی طرح کارمان

https://karmansystem.com/

5- یک جدول زمانی و برنامه ایجاد کنید.

پس از تعیین اهداف خود، یک جدول زمانی برای لیست کارهایی که می خواهید انجام دهید ایجاد کنید و در صورت لزوم مهلت لازم برای انجام آن کار را یادداشت کنید. تخمین بزنید که هر کار چه مدت طول می کشد و در نظر بگیرید که کارها را براساس اولویت بندی انجام دهید. با برنامه ریزی موثر می توانید الگوهای ساده ای بسازید که سبب کاهش استرس و افزایش کیفیت کار شود.

6- پروژه ها را به بخشهایی کوچکتر تقسیم کنید.

وقتی با یک پروژه بزرگ روبرو می شوید، ممکن است با دیدن وسعت کار، احساس نگرانی، ترس یا حتی ناامیدی در شما ایجاد شود. در این مرحله، موارد جداگانه ای را در لیست خود قرار دهید و آنها را به چند مرحله تقسیم کنید.

اگر برای کلاس نیاز به نوشتن مقاله دارید، چه مراحلی را باید دنبال کنید؟ اگر در حال برنامه ریزی یک رویداد بزرگ خانوادگی هستید، چه کارهایی باید انجام دهید و به چه وسایلی نیاز دارید؟ هنگامی که لیستی را با جزئیات روند لازم برای انجام این کار ایجاد کردید، می توانید کار روی “مراحل کوچک” را شروع کنید.

7- به خودتان جایزه دهید.

پس از اتمام یک کار (یا حتی بخش کوچکی از یک کار بزرگ)، مهم است که به زحمات خود پاداش دهید. به خود این فرصت را بدهید که به کارهای سرگرم کننده و لذت بخش بپردازید. این کار تلاش و پیشرفت شما را به شکلی مثبت تحسین می کند و انگیزه کافی برای انجام کارها را به شما می دهد. پاداش می تواند حضور در یک رویداد ورزشی، انجام یک بازی ویدیویی، تماشای برنامه تلویزیونی مورد علاقه خود یا دیدن تصاویر در یک سایت اشتراک اجتماعی باشد.

 

سخنان بزرگان درمورد عادت به تعویق انداختن کارها

بنجامین دیزائیلی: “راز موفقیت این است که موقعی که فرصت آمده، انسان برای استفاده از آن کاملاً آماده باشد”
برایان تریسی: “توانایی شما در به تعویق انداختن خوشی های کوتاه مدت، تعیین کننده میزان موفقیت و پیشرفت شما در دراز مدت است ”
استیو جابز:” زمان شما کوتاه است، پس آن را صرف زندگی کردن برای دیگران نکنید”
برایان تریسی:“برای غلبه بر تعلل در کار، قبل از شروع، با تهیه لیستی از تمام مراحل انجام کار خود را کاملا آماده کنید”
برایان تریسی:” مدیریت زمان شما را قادر می سازد نه تنها سخت کوش‌تر بلکه هوشیارتر عمل کنید”

جمع بندی

به تأخیر انداختن می تواند توانایی شما را محدود کرده و اعتماد به نفس شما را تضعیف کند. همچنین می تواند کار تیمی را مختل کند، روحیه شما را کاهش دهد و حتی منجر به افسردگی و از دست دادن شغلتان شود. بنابراین انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از آن بسیار مهم است.

اولین قدم برای غلبه بر تعلل این است که تشخیص دهید که چه موقع این کار را انجام می دهید سپس، دلایل رفتار خود را شناسایی کرده و از استراتژی های مناسب برای مدیریت و غلبه بر آن استفاده کنید.
ترک عادت به تعویق انداختن، کار ساده ای نیست. اگرچه ممکن است نتوانید کاملاً از اهمال کاری اجتناب کنید، اما دانستن دلایلی که باعث به تعویق انداختن کارها می شود و چگونگی غلبه بر این تمایلات می تواند به شما کمک کند.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *