چرا خلاقیت و نوآوری اهمیت دارد؟

امروزه با فضای رقابتی حاکم در جامعه و پیشرفت علم وتکنولوژی، در بسیاری از موارد خلاقیت حرف اول را میزند.خلاقیت و نوآوری در واقع ابتکاری است که در ذهن هر فرد نهفته است و جرقه ای است که با آن موتور ذهن فرد برای ایجاد یک نوآوری جدید آماده میشود.

خلاقیت یک نیروی پنهان درونی برای اجرای ایده های شخصی است که این حالت در افراد مختلف متفاوت می باشد، عده ای ایده های خلاقانه هنری دارند و عده ای از خلاقیت خود برای مشاوره در هنگام شروع یک کسب و کار جدید استفاده می کنند. پس داشتن خلاقیت یکی از موارد مهم در ایجاد یک کسب و کار به حساب می آید. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر این موضوع در زندگی می پردازیم.

اهمیت خلاقیت در زندگی

1- رشد تفکرات و استعداد ذهنی

میان خلاقیت و هوش هر فرد، ارتباط مستقیم ذهنی برقرار است. در واقع، ذهنی که منجر به تفکر خلاق شود، همواره رو به رشد است و باعث کشف استعدادهای ذهنی نهفته خواهد شد، مانند دانشمندانی که از یک فرضیه ساده به اختراع ها و اکتشافات بزرگ دست پیدا می کنند. افراد مختلف هم قادر خواهند بود که این استعدادهای نهفته خود را با روش های گوناگون شناسایی کنند و شکوفایی ذهنی را در خودشان بیابند.

2- خلاقیت عامل افزایش حس رقابتی

گاهی اوقات در بعضی از مشاغل، افراد خلاقی هستند که با کارهای نوآورانه خود در تولید محصول با کیفیت و جدید، فضای رقابتی با دیگر تولیدکنندگان را داغ تر می کنند. این اتفاق زمانی تاثیر گذار است که یک کشور را از واردات بی رویه مجدد آن محصول حفظ کند.

این کار باعث رقابت جدی میان آنان شده و به تولید آن کشور و جامعه شان رونق می بخشد به طوری که هر کدام درصدد تولید محصول بهتر از رقیبشان با کمک متخصص های خود می باشند و این حرکت علاوه بر ایجاد فضای رقابتی، حرکت اقتصادی یک کشور را بهبود می بخشد.

3- ایجاد کسب و کار

همانطور که می دانید، چاشنی راه اندازی کسب و کار نو، خلاقیت و نوآوری می باشد. برای مثال یک تیم از افراد خلاق با جهت های فکری و تخصص های مختلف می توانند در مورد یک استارت اپ، ایده پردازی کنند و منجر به ایجاد اشتغال شوند.

4- صرفه جویی در وقت و زمان

شاید این سوال برای شما پیش آید که چگونه خلاقیت باعث کاهش زمان می شود؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر شما برای انجام کاری اقدام کرده باشید، قطعا می خواهید که در کم ترین زمان ممکن آن را انجام داده و بیشترین بهره وری را کسب کنید. به عنوان مثال استفاده از ابزارهایی که با خلاقیت ساخته شده اند، می توانند در روند بهره وری انجام کارهایتان موثر و مفید باشند.

نمونه بارز آن، استفاده از سیستم های حسابداری و اپلیکیشن های سریع در هنگام چاپ و محاسبه صورت حساب ها است که در مشاغل مختلف، جایگزین چرتکه های قدیمی و فاکتورهای دستی شده اند و می توانند در کمترین زمان، کار را انجام دهند.

5- بهبود وضعیت و پیشرفت در کار 

تصور اینکه فرد نمی تواند موفق بشود اشتباه است! زیرا خلاقیت به عنوان محرک موفقیت فرد برای بهتر شدن خواهد بود. افراد زیادی هستند که در شغل خود احساس رضایت ندارند، در واقع باید عدم رضایت خود را در نداشتن خلاقیت بدانند و بعد از مدتی به این نتیجه می رسند که خلاقیت مسئله مهم در شروع کار است که به آن توجه نکرده اند. همین عامل منجر می شود که فرد از خود خلاقیت نشان دهد و در مسیر هدف خود قرار گیرد و پیشرفت کند.

6- خلاقیت به عنوان راه حل مسئله

احتمالا در زندگی تان به مسائل مختلف برخورد کرده اید و شاید بارها به حل آن اقدام کرده اید ولی نتیجه مطلوب را از آن نگرفته اید، در واقع خلاقیت به کار نبرده اید. یک فرد خلاق با مشاهده همه جوانب و با استفاده از تجارب خود به نتیجه ای درست می رسد و در تفکرات خلاق خود، بهترین راه حل را برای حل مسئله اش پیدا می کند زیرا هیچ مسئله ای نیست که راه حل نداشته باشد و قطعا با راه حل های خلاقانه قابل حل خواهد شد.

 

موانع خلاقیت چیست؟

1- ترس از عدم موفقیت

بسیاری از افراد نظریه خلاقانه ای را برای خود طراحی کرده اند، اما از ترس بازخورد های منفی و نتیجه نامطلوب، از اجرای آن خودداری می کنند. تعداد زیادی از کارشناسان، مهم ترین مانع برای خلاقیت را ترس از عدم موفقیت می دانند که با توجه به شرایط مختلف متفاوت است و این عامل فرد را از کشف راه های جدید باز می دارد و مانع پیشرفت فرد خواهدشد.

2- عدم شناخت و آگاهی از خود

عده ای زیاد از افراد هستند که خودشان را به خوبی نشناخته اند و در مسیر اشتباهی از زندگی قدم برداشته اند و به دلیل نداشتن باور و شناخت کافی از خود، اقدام به انتخاب های شغلی، درسی و تجارت نادرست زده اند و نتوانستند به آگاهی برسند و ذهن خلاقشان را شکوفا کنند.
به عنوان مثال یک فرد علاقه به طراحی ماشین های برقی دارد ولی رشته خود را مهندسی ساختمان انتخاب می کند، قطعا این فرد نمی تواند خلاقیت چندانی در کار خود داشته باشد.
اخیرا کشور های توسعه یافته تمایل دارند که با سنجیدن و شناختن استعدادهای خلاقشان از همان ابتدا اینگونه اشخاص خبره را شناسایی و در جهت اهدافشان سوق دهند.

3- نداشتن برنامه و هدف معین

کسانی که برای رسیدن به هدفی در حال تلاش و سعی هستند، ذهن خود را برای ایجاد خلاقیت در جهت رسیدن به مقصدشان به کار می برند حال برخی از افراد هستند که در کمال استعداد های نهفته ای که دارند تمایلی به داشتن برنامه ندارند و وقتشان را بیهوده تلف می کنند.

مجموعه های مشاوره ای و تخصصی مثل طرح کارمان در شرکت هومان این قابلیت را برای اینگونه افراد فراهم کرده است که در عین کسب مهارت های نرم لازم، در قالب کارآموزی به تخصص مطلوب خود هم برسند و با برنامه ای مشخص به سمت اهداف خود بروند.

در طرح کارمان علاوه بر آموزش تخصصی و کاربردی، به شما پروژه های عملی میدهد و شما زیر نظر یک مسئول فنی به کارورزی می پردازید و در تمامی دوره آموزشی و کاراموزی، شما میتوانید به راحتی با مسئول فنی خود، ارتباط داشته باشید.

در طرح کارمان، شما به خاطر انجام امور کارآموزی که به شدت در روند یادگیری شما تاثیر گذار است، از میزان هزینه های دوره آموزشی خود میکاهید.
دوره های کارمان، در زمینه آموزش و کارورزی، حضوری یا غیر حضوری میباشد که فعلا به علت شرایط کرونا هم دوره آموزشی و هم دوره کارورزی غیر حضوری است.
آموزش ها و ارتباط شما با مدرس و مسئول فنی هر دو با نرم افزار ماکروسافت تیمز که نرم افزار قدرتمند برای تماس تصویری هست میباشد.جهت ثبت نام یا کسب اطلاعات بیشتر، وارد صفحه کارمان شوید.
صفحه معرفی طرح کارمان

https://karmansystem.com/

4- موانع و شرایط محیطی

به طور کلی بسیاری از عوامل محیطی و اجتماعی سبب می شود که فرد خلاق از بیان ایده های خلاقانه خود باز بماند، مواردی از قبیل نبود حمایت های کافی و مشوق ها برای این قبیل کارها است که نیاز به توجه دارد.

به عنوان مثال نقش اماکن آموزشی و پرورشی در این امر بسیار موثر است تا جایی که در برخی از کشور های اروپایی گروه هایی تشکیل شده اند که کودکان را از همان اول هوششان را میسنجند که در چه زمینه ای می توانند خلاق باشند و ادامه تحصیل دهند. در کشور ما هم مشابه این کار انجام شده است، شرکت های دانش بنیان که نمونه ای درخشان از این قبیل کارهای خلاقانه می باشد.

5- عدم اعتماد به نفس

برخی از افراد اعتماد به نفس پایینی دارند و انگیزه برای ایجاد خلاقیت در خودشان را پائین می آورند، درحالی که خلاقیت های زیادی در آن ها نهفته است و تفکر اینکه شهامت اجرای آن کار را ندارند و همچنین باورهای غلط مانع از اجرای نوآوری های خلاقانه شان خواهند شد.

عدم اعتماد به نفس علاوه بر اینکه مانع از ایجاد ذهن خلاق می شود، عوارض بدی مانند سست عنصری، تمایل نداشتن به انجام کارهای دیگر و در نهایت مانع موفقیت آن شخص خواهد شد و فرد به اهداف مورد نظر خود نخواهد رسید. اینگونه افراد با مراجعه به مشاوره می توانند مشکلشان را حل کنند.

 

سخنان بزرگان 

دیباک چوبرا: بالاترین سطح عملکرد، مخصوص آدم هایی است که متمرکز، خلاق و فکور هستند، کسانی که می دانند باید هر مشکل را یک فرصت ببینند.

بیل گیتس به عنوان فرد خلاق شخصی که همیشه ساعات خود را در حال یادگیری و مطالعه گذرانده است، می گوید: من همیشه روی کار هایم تمرکز کرده و خواب کافی داشته ام.

بیل گیتس: بشردوستی واقعی نیازمند صرف زمان و خلاقیت است، همان نوع تمرکز و مهارت هایی که در ایجاد یک کسب و کار نیاز است.

جمع بندی و نتیجه گیری 

خلاقیت به عنوان عامل مهم برای افزایش و ایجاد مهارت در افراد مختلف است که می تواند بسته به نوع تفکر و تخصص آن ها متفاوت باشد. ذهن خلاق، از ترس و عدم اعتماد به نفس به دور است و می تواند به درستی برای کارهایش تصمیم گیری و برنامه ریزی منسجم داشته باشد. شما هم اگر می خواهید در کارتان یک فرد خلاق باشید باید این موارد را با دقت هرچه تمام تر انجام دهید تا موفقیت و پیروزی شامل حالتان شود.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *