نرخ پرش

نرخ پرش چیست؟ 

نرخ پرش یا bounce rate در واقع معیاری برای تشخیص درصد افرادی است که وارد یک صفحه از سایت شما شده و بلافاصله بدون انجام کار مشخصی سایت را ترک می کنند. این افراد زمانی که صفحه سایت شما را باز می کنند روی هیچ کدام از آیکون ها و لینک های داخلی سایت شما کلیک نمی کنند. معمولاً کاربران زمانی بدون انجام کاری از سایت شما خارج می شوند که در صفحه ورود چیزی برای علاقه مند کردن آن ها وجود نداشته باشد. شما با استفاده از فاکتور نرخ پرش می توانید کیفیت صفحات سایت خود و میزان علاقه کاربران به سایت خود را بسنجید.

ارتباط نرخ پرش و سئو

نرخ پرش نشان دهنده ارتباط مخاطب با وب‌سایت شما و تجربه کاربری است، پس می‌توان گفت که با سئو رابطه مستقیم دارد. هرچه نرخ پرش کمتر باشد، احتمال سئو بودن سایت بیشتر است. هرچند که نرخ پرش معیار دقیقی برای سنجش نیست ولی به هرحال گوگل آن را جزو موارد تعیین کیفیت وب‌سایت به حساب می‌آورد.

گوگل آنالیتیکس چگونه فاکتور bounce rate را اندازه گیری می کند؟

گوگل آنالیتیکس با اندازه گیری عکس العمل های کاربران در زمان ورود به سایت، متوجه می شود که چند درصد از کاربران بدون انجام هیچ کاری سایت را ترک می کنند. این قابلیت برای گوگل آنالیتیکس وجود دارد که صفحات را به صورت مجزا نیز بررسی کند. به این ترتیب bounce rate برای هر صفحه نیز قابل اندازه گیری است. درصد بالای نرخ پرش نشان دهنده موارد زیر است:

  1. کیفیت صفحه مورد نظر پایین است. هیچ چیزی که کاربر را به عکس العمل وادار کند وجود ندارد.
  2. بازدید کننده با هدف متفاوتی وارد سایت شده است و به دنبال چیزی است که در سایت شما وجود ندارد.
  3. بازدید کننده در همان صفحه اول به اطلاعاتی که به دنبال آن بود، رسیده است.

حتما بخوانید:چگونه رتبه یک گوگل شویم؟

نرخ پرش

راهکارهای کاهش نرخ پرش یا بانس ریت 

1- آنالیز رفتار کاربران در وب سایت

بررسی و آنالیز رفتار کاربران توسط یکسری ابزارهای دیجیتال مارکتینگ مانند گوگل آنالیتیکس بسیار اهمیت دارد. با بررسي و تحليل سابقه رفتار کاربر، همچنین صفحه خروج او ، می توان فهمید که چه مسیری را طی می کنند. چه مسیری را رها می کند و… این مورد به ما کمک می کند تا دلیل خروج سریع آنها را بررسی کنیم و باعث کاهش نرخ پرش شویم.

2- طراحی مناسب قالب و ظاهر مرتب و کاربردی وب سایت

اصولا کسی دوست ندارد در یک وب سایت به هم ریخته و ناهماهنگ وقت صرف کند، در اینصورت خیلی سریع آن سایت را ترک می کند. طراحی قالب زیبا ، هماهنگ و مناسب برای وب سایت در مرحله اول نظر کاربر را جلب می کند و برای کاربر خوشایند است. رنگ های تند، وب سایت شلوغ و نا مرتب و طبقه بندی نشده باعث افزایش نرخ پرش می شود.

3- افزایش سرعت وب‌سایت و کاهش زمان لود

بالا بودن سرعت وب‌سایت و بارگذاری آن یکی از مهم‌ترین مواردی است که باعث کاهش نرخ پرش می‌شود. اکثر کاربرانی که در چند ثانیه اول از سایت شما خارج می‌شوند، به علت کند بودن یا درست بارگذاری نشدن آن است. حتی می‌توان گفت سرعت بارگذاری از محتوا هم مهم‌تر محسوب می‌شود. این نکات را در نظر بگیرید:

  • طبق آمار رسمی گوگل بیش از 47% کاربران انتظار دارند که وب‌سایت کمتر از دو ثانیه بارگذاری شود.
  • شما می‌توانید با استفاده از ابزارهایی همچون GTmetrix و… سرعت وب‌سایت خود را چک کنید.
  • برای افزایش سرعت سایتتان باید به مواردی همچون بهینه‌سازی عکس و ویدئوها، هاست پرسرعت، بهینه سازی متن‌ها، CDN و… توجه ویژه‌ای کنید.

4- لینک‌های خارجی و داخلی مناسب

شما می‌توانید در ارتباط با موضوع مقاله‌ای که کاربر آن را مطالعه می‌کند، لینک دهی به مقالات دیگر وب‌سایت خودتان داشته باشید یا حتی می‌توانید اگر درباره یک وب‌سایت یا نرم‌افزار خاصی صحبت کرده‌اید، لینک آن‌ها را در مقاله قرار دهید.اما باید توجه کنید که بیش از اندازه این کار را انجام ندهید زیرا جلوه بدی به متن می‌دهد و باعث می‌شود مخاطب احساس کند مطلبی که ارائه کرده‌اید مفید و کارآمد نیست. باید لینک‌هایی که استفاده می‌کنید کاملا مرتبط با موضوع و مفید باشند.

5- ریسپانسیو بودن سایت

درصد زیادی از کاربران از طریق موبایل و یا تبلت، اقدام به دیدن وب سایت شما میکنند. پس اگر وب سایت ما مناسب نسخه تبلت و موبایل نباشد قطعا در کمترین زمان این کاربران را از دست خواهیم داد. همین عامل باعث میشود درصد Bounce-Rate وب سایت ما بالا برود.

 6- بکارگیری کلمات کلیدی مرتبط با مطالب اصلی سایت

از دیگر روش‌ های موثر برای کاهش نرخ پرش سایت، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با مطالب سایت است. رعایت نکات اصولی سئو، عامل بسیار مهمی در جذب مخاطبین است. در صورت این که یک وبسایت از نظر داشتن کلمات کلیدی مورد نظر مخاطبان، توسط موتور گوگل جزء اولین سایت‌ها بالا بیاید اما مخاطبان با وارد شدن به سایت نتوانند مطالب مرتبط با کلمه کلیدی مورد نظر خود پیدا کنند، ممکن است تمایلی به استفاده از سایت نداشته باشند وخیلی سریع آن را ترک می کنند. پس بهتر است در هنگام محتوا گذاری در سایت، اصول و نکات سئو را حتما در نظر داشته باشیم.

کلمه کلیدی

7- گذاشتن ویدیو های آموزشی و مطالب جذاب 

بیشتر کاربران محتواهای ویدیویی را از ابتدا تا انتها(بر اساس کیفیت ویديو) مشاهده می‌کنند. بنابراین مدت زمان ماندن در سایت افزایش یافته و باعث بهبود بانس ریت سایت نیز خواهد شد. اگر محتوای سایت جذاب و در راستای نیاز مخاطبان باشد، آنها مدت زمان بیشتری در سایت شما می مانند و نرخ پرش آنها کاهش می یابد. این موضوع یکی از اهداف مهم متخصصان سئو و دیجیتال مارکتینگ است. بازاریابی ویدیویی یکی از ابزارهای مهم دیجیتال مارکتینگ است که نرخ پرش را کاهش می دهد. از آنجایی که ویدیو ها جذابیت بالایی دارند باعث می شوند کاربران بیشتر در سایت باقی بمانند. بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشتر خریداران فروشگاه‌های آنلاین معروف، بیشتر تمایل به خرید محصولاتی را دارند که آن‌ها را در ویدیو یا ویدیوهای تبلیغاتی دیده باشند.

8- مطمئن شوید وبسایت شما mobile-friendly باشد

همانطور که می دانید امروزه حجم ترافیک گوشی های هوشمند از کامپیوترهای شخصی بیشتر است. سایت شما باید به راحتی در تلفن های همراه قابل استفاده باشد. همچنین باید قابلیت درگیر کردن این بازدیدکنندگان با محتوای سایت شما را داشته باشد. این مسئله که برای خواندن مطالب یک سایت در موبایل خود مجبور به زوم کردن و یا اسکرول کردن به چپ و راست باشید، بسیار آزار دهنده است. در مقابل سایتی که قابلیت درگیر کردن کاربران موبایلی خود را داشته باشد، می تواند تعداد بیشتری از افراد را از خود راضی کند.

برای مثال محتوای ویدیویی می تواند اطلاعات مفیدی را در زمان کمتر به کاربر منتقل کند اما استفاده از ویدیوهای طولانی برای کاربران موبایلی مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. حجم زیاد اینترنت مصرفی و زمان بیشتری که باید برای دانلود و تماشای کامل اینگونه محتوا صرف کنند باعث می شود سریعتر سایت شما را ترک کنند. اما استفاده از ویدیوهای کم حجم و پخش کننده های مناسب موبایل می تواند رضایت کاربران را بیشتر جلب کند.

9- از عوامل آزار دهنده ای که می تواند به تجربه کاربران خدشه وارد کند دوری کنید

استفاده از پاپ آپ و تبلیغات آزار دهنده می تواند کاربران شما را فراری دهد. گوگل نیز در به روزرسانی جدید الگوریتم خود این موارد را به شکل جدی پیگیری می کند. چنانکه حتی ممکن است سایت شما توسط گوگل پنالتی شود، البته همه پاپ آپ ها بد نیستند. شما خود به عنوان کاربر شبکه اینترنت می توانید موارد آزاردهنده در سایت را تشخیص دهید و برای رفع آن ها اقدام کنید.

10- دسترسی آسان به مطالب سایت

از دیگر عوامل موثر در کاهش بانس ریت (Bounce rate)، امکان دسترسی آسان کاربران به مطالب و محتوای قرار گرفته در سایت مورد نظر است. کاربران با ورود به یک سایت، باید به آسانی بتوانند از مطلب مورد نظر خود استفاده کنند. همچنین  مشکلی در دسترسی به آن نداشته باشند. اگر که مطالب را به شکلی نامتناسب در سایت بارگذاری کنیم، ممکن است مخاطبان در دستیابی به این مطالب عاجز شوند. در غیر این صورت نرخ پرش سایت افزایش پیدا می‌کند‌.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم توضیح دهیم که نرخ پرش چیست.، گوگل آن را چگونه محاسبه می‌کند. چه مواردی روی آن تاثیر دارد. همچنین سعی کردیم کاربردی ترین راهکارهای کاهش نرخ پرش را بگوییم. امیدواریم توانسته باشیم به شما در حل مشکلتان کمک کنیم. در دوزه های آموزشی کارآموزی دیجیتال مارکتینگ و سئو کارمان آموزش های تخصصی را در کنار کارآموزی روی پروژه های واقعی تجربه کنید.می توانید در عرض 5 ماه وارد بازار کار شوید.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *