ویزیتوری چیست؟
ویزیتوری شغلی است که در آن فروشنده محصول یا خدماتی، به سراغ مشتری ها می رود و آن ها را به خرید تشویق می نماید. ویزیتور از نظر لغوی به معنی ملاقات کننده یا نمایندهی فروش شرکت است که جهت معرفی محصولات و خدمات به مشتریان و مصرف کنندگان، ایفای نقش میکند.
وظیفه ی دیگر ویزیتور، دریافت سفارش می باشد.به این معنا که مشتری بالقوه برای محصول خود را می یابد و هر چند روز یک بار به فروشگاه وی سر می زند و سفارش جدید را از مشتری دریافت می نماید. در بخش فروش، علاوه بر بازاریابها که در سطحی کلانتر و وسیعتر کار میکنند، ویزیتورهای حرفهای و متخصص نیز حضور دارند که به فروش بیشتر محصولات و خدمات کمک میکنند.
تفاوت بازاریاب و ویزیتور چیست؟
بازاریابی روشی است که برگرفته از تبلیغات است و به نوعی ریشه در تبلیغات دارد .یک بازاریاب موفق کسی است که بتواند فروش خود را افزایش دهد. حال میخواهیم به بررسی تفاوت این روش با ویزیتوری بپردازیم. برخی بر اساس باورهای غلط و نابه جا این دو را یکی دانسته و ویژگی های مشترکی برایشان بر می شمرند. ویزیتوری شغلی حساس و بسیار مهم است. ویزیتورها اگر بتوانند یک محصول را به خوبی معرفی کنند و آنرا در بازار به اصطلاح خودشان جا بیاندازند می توانند تاثیر فوق العاده بر فروش و موفقیت سازمانشان داشته باشند.
بسیاری ویزیتور را معادل بازاریاب می دانند در حالی که ویزیتور اصولا به افرادی گفته می شود که اقلام مشخصی را به واحدهای مختلف فروش به صورت دوره ای می برند و از آن ها سفارش می گیرند. پس از این مرحله، بعضی که تفاوت بازاریابی و ویزیتوری را می دانند، آن را با تبلیغات اشتباه می گیرند در صورتی که تبلیغات بخشی از فرایند بازاریابی پیشبردی محسوب می شود. بازاریابی به فرایند شناخت نیازهای مشتری و بازار، کشف بازارهای جدید، ارتباط مناسب و موثر با مشتریان و حفظ و نگهداشت آن ها و جذب مشتریان جدید، اطلاق می شود که در این بین تبلیغات نیز اهرمی برای عملیات بازاریابی به حساب می آید. بیشتر بخوانیم: طراحی زندگی، علاقه
دلایل انتخاب شغل ویزیتور
در شرایط امروز که محیط کسبوکارها تغییرات زیادی داشته است، عرضه کالا بیشتر از حجم بازار است . مشتریان با انبوهی از پیشنهادات روبرو هستند. دیگر مانند سابق مدیران سوپرمارکتها جهت تهیه کالای خود به بازار مراجعه نمیکنند. این ویزیتورها هستند که روزانه به سمت آنها میروند و با پیشنهادات مختلف سعی در فروش و عرضه محصولات خود به آنها دارند. برای انتخاب این شغل دلایل زیادی وجود دارد که میتواند بسیار این شغل را نسبت به مشاغل دیگر متمایز کند. به برخی از آنها می پردازیم.
1- درآمد بیشتر آن نسبت به شغل کارمندی
در این شغل با تلاش بیشتر میتوانید درآمد خود را حتی ۲ یا ۳ برابر کنید اما در شغل کارمندی با افزایش میزان کار خودتان درنهایت ۱۰% افزایش حقوق بیشتر نخواهید داشت.
2- امکان رشد و ارتقاء شغلی
رفتهرفته با افزایش دانش و تجربه خودتان میتوانید بهعنوان سرپرست فروش و یا مدیر فروش انتخابشده و درآمد و جایگاه شغلی بسیاری خوبی را داشته باشید.
3- دلیل آشنایی با مشتریان در بازار و کسب تجربه و کسب اعتبار بیشتر
بعداً با تأسیس شرکت پخش خودتان، میتوانید توزیع کالا به این مشتریان داشته باشید و درآمد بیشتری داشته باشید.
4- افزایش تواناییهای فروش و متقاعدسازی
با یادگیری فروش میتوانید در شغلهای بهتری استخدام شوید. میتوانید تبدیل به کارفرما شوید و بسیاری فرصتهای مناسب که به دلیل یادگیری فروش و مهارتهای آن کسب کرده اید، برای شما ایجاد خواهد شد.
5- عدم ترس از دست دادن شغل
در شغل کارمندی شما همیشه این نگرانی را دارید که ممکن است شغل خود را از دست بدهید و فرصتهای کاری محدودی جهت حیطه شغلی شما وجود داشته باشد یا نتوانید به راحتی شغل جدیدی را پیدا کنید، اما با یادگیری مهارتهای فروش و ویزیتوری فروش، فرصتهای زیادی برای کار خواهید داشت و اکثر سازمانها در همه شرایط نیاز به فروشنده کار بلد دارند.
6- افزایش اعتمادبهنفس شما
خیلی از افراد تمایل دارند وارد این شغل شوند اما به دلیل اعتمادبهنفس پایین و ترس از نه شنیدن، همواره تصمیم خود را به تعویق میاندازند همچنین اقدام مثبتی انجام نمیدهند.
ویزیتور حرفهای چه وظیفهای دارد؟
ویزیتورها باید بتواند محصولات و خدمات را به درستی معرفی کنند، در غیر اینصورت مشتریان اطلاعات درست و دقیقی در مورد محصولات و خدمات در اختیار نخواهند داشت و نمیتوانند برای خرید و تهیهی محصولات اقدام کنند. در نتیجه نقش ویزیتور به عنوان شخصی که توضیح کامل و مکفی درمورد محصولات ارائه میدهد، بسیار حائز اهمیت است. این شغل اگر به شیوه ای درست و با علاقه دنبال گردد، می تواند درآمد خوبی را برای شخص ویزیتور داشته باشد.
ویژگی های یک ویزیتور موفق
- برون گرا باشد، یعنی بتواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند.
- دارای اعتماد بنفس مطلوبی باشد.
- از پاسخ های منفی مشتری ها نهراسد و به فروش ادامه دهد. در ویزیتوری ممکن است بسیاری از مشتری ها در اولین ملاقات ها پاسخ منفی به دریافت محصول بدهند و فروشنده های تازه کار و کسانی که روحیه مطلوب برای اینکار را ندارند، خیلی سریع از این کار خسته می شوند.
- دارای قدرت بیان و ارتباطات موثر باشد تا فروشنده و ویزیتور به این سلاح یعنی ارتباط موثر مجهز نباشد، نمی تواند موفقیت چندانی را بدست آورد.
- برای تبدیل شدن به یک ویزیتور حرفهای میتوان از آموزشهای لازم کمک گرفت.
همچنین باید نکات زیر را طی انجام شغل خود رعایت نمایید
1- داشتن ظاهری آراسته و مرتب
یکی از مهم ترین نکات در این شغل، داشتن ظاهری کاملاً آراسته و مرتب می باشد. متأسفانه گاهی مشاهده می گردد که برخی ویزیتورها با وضعیت پوششی کاملاً نامطلوب اقدام به ویزیتوری می نمایند. لباس مناسب (نه الزاماً گران) و مرتب، کفش واکس زده، لباس اتو کشیده و مرتب بودن سر و صورت از ویژگی های مهم یک ویزیتور حرفه ای است.
2- اعتماد به نفس و قدرت بیان
از ارکان مورد نیاز یک ویزیتور، قدرت بالای اعتماد به نفس و بیان قوی و حرفه ای می باشد. اگر فروشنده و ویزیتور به این سلاح یعنی ارتباط موثر مجهز نباشد، قادر به کسب موفقیت چندانی نخواهد بود. اگر با لحنی آهسته و اندکی مضطرب از صاحب فروشگاه بپرسید: آیا از این محصول سفارش می دهید؟ یا این که امروز سفارش جدید دارید؟ صاحب فروشگاه ها معمولاً پاسخ منفی می دهند.
3- مستقیم به سراغ فروش نروید
ابتدا کمی صحبت و بعد بگوید فلان محصول را در قفسه ندارید، ۳ کارتن سفارش ثبت نمایم؟
4- استفاده از عبارت های مثبت
استفاده از عبارات و جملات مثبت، میزان فروش شما را تحت تأثیر مثبت خود قرار می دهد.عبارت های منفی مانند سفارشی ندارید؟ شنونده را به سمت ارائه پاسخ منفی سوق و یا او حداقل میزان را سفارش می دهد.
5- نباید از پاسخ های منفی مشتری ها هراسی داشته باشید
در ویزیتوری ممکن است بسیاری از مشتری ها در نخستین ملاقات ها پاسخ منفی به دریافت محصول بدهند. ممکن است فروشنده های تازه کار و کسانی که روحیه مطلوب برای این کار را ندارند، خیلی سریع از این کار خسته گردند. باید به فروش ادامه دهد و اعتمادبه نفس خویش را حفظ نماید.
6-هیچ گاه میان صحبت های صاحب فروشگاه با مشتری وارد نشوید
هیچ گاه به هنگام حضور مشتری در فروشگاه و صحبت فروشنده با مشتری، شما وارد صحبت آن ها نگردید. این امر شما را به یک ویزیتور غیرحرفه ای و البته مزاحم تبدیل می نماید.
جمع بندی
ویزیتورها نقش بسیار مهمی در میزان فروش یک شرکت و در کل پیشرفت یک مجموعه دارند. هر چه ویزیتورها از لحاظ علمی و مهارت های اجتماعی و نحوه ی برخورد با مشتری ها قویتر باشند، عملکرد بهتری خواهند داشت. شما به عنوان ویزیتور باید بر روی بهبود مهارت های خود تمرکز نمایند .با مطالعه و شرکت در دوره های مختلف فروش موفقیت و رشد شغلی را مشاهده خواهید کرد. دوره های آموزشی کارآموزی کارمان دری به سوی پیشرفت و موفقیت است. آموزش در کنار تجربه ، طعم آموزش را دلچسب تر می کند.
بدون دیدگاه