سلامی مجدد به شما همراهان عزیز کارمان. با ادامه مطلب طراحی زندگی در خدمت شما عزیزان هستیم. در این مقاله قرار است درمورد پارامتر علاقه برای رسیدن به رضایت شغلی باهم صحبت کنیم. معمولاً نگاه رایج در رابطه با علاقه و رضایت شغلی به صورت زیر است.

اما ما در طراحی زندگی رابطه بین علاقه و رضایت شغلی را متفاوت تر بررسی می کنیم. برای رسیدن به رضایت شغلی تنها پارامتر علاقه کافی نمی‌باشد. همانطور که در شکل زیر مشخص است، در صورتی شما می‌توانید به رضایت شغلی برسید که هر ۴ پارامتر استعداد، رسالت، نیاز بازار و علاقه‌ها رو در نظر بگیرید.

طزاحی زندگی

علاقه، اولین پارامتر در رضایت شغلی

به دلیل اینکه علاقه تاثیر مستقیم بر رضایت شغلی ما دارد، اولین پارامتر در نظر گرفته شده. امروزه ما می تونایم از طریق علاقه خودمون درآمد کسب کنیم. جمله معروفی از کتاب زندگی خود را طراحی کنید براتون آوردیم که میگوید: برای نخستین بار است که در طول تاریخ، انسان فرصت یافته تا شغل خود را با سبک زندگی‌اش وفق دهد نه سبک زندگی اش را با شغل. از دست دادن این فرصت دیوانگی است.

مراقب آرزوهای آموخته شده باشید

خیلی از اوقات آرزوهای ما بر اساس شرایط زندگی شکل می‌گیرد و در واقع به خاطر گزینه‌های محدودی که داریم به خودمون القا می‌کنیم که علاقه داریم یا برای مثال به علت شرایط اقتصادی، رسیدن به شغل پزشکی را یک آرزو تلقی می‌کنیم در صورتی که شاید علاقه شما در زمینه دیگری باشد. پس باید مراقب علاقه و آرزوهای خود باشیم.

حالا چطور علاقه خودمون را بشناسیم؟

به کمک تجربه، تجربه و تجربه. دوستان عزیز یکی از مهمترین سرمایه‌های زندگی شما تجربه کردن است. به کمک تجربه خودمون و تجربه دیگران نه تنها می‌توانیم علاقه خودمون رو بشناسیم بلکه می‌توانیم نیاز بازار و استعدادها رو هم کشف کنیم.

استفاده از تجربه خودمون در شناخت علاقه

خب اولین گام این است که به دنبال تجربه‌سازی باشیم. بدون اینکه درمورد شغل قضاوت کنیم، تمامی شغل‌ها رو بررسی کنیم. بعد از اینکه این کار را کردیم به دید کلی می‌رسیم و باید حواسمون باشه که ما اصلاً تجربه غلط نداریم. حتی اگر وارد یک حوزه شوید و بعد از ۶ ماه متوجه شدید که اون رشته را دوست ندارید، باز هم تجربه ارزشمندی را کسب کردید چون این باعث می‌شه که شما در ادامه زندگی سمت اون حوزه نروید و این خودش باعث میشه در هزینه و زمان بهینه سازی کنید.

رصد کردن خودمون برای یافتن فعالیت‌های مورد علاقه

_ توی این مرحله لزوماً به دنبال یک شغل واقعی نباشید. برای مثال تشکل‌های دانشجویی شغل نیستند اما برای پیدا کردن علاقه شما بسیار موثر هستند.

_ سعی کنید به دنبال ضد علاقه‌ها هم باشید. تجربه‌ای که کردید بهتون میگه دنبال فلان حوزه نرو.

_ مشخص کنید دقیقا از چی بدتون میاد. مثلا وقتی تدریس می‌کنید اگر افراد به شما گوش ندهند، از تدریس خوشتون نمیاد پس نمی‌تونید در کل بگید که تدریس رو دوست ندارید.

_ این رو باید بدونید شما اگر از شغلی خوشتون بیاد از لحاظ روحی انرژی بالایی می‌گیرید اما از نظر جسمی خسته می‍شید. اما اگر شغلی رو دوست نداشته باشید از هر دو نظر خسته میشید هم روحی هم جسمی.

_ و در آخر باید بدونید اگر از شغلی رضایت داشته باشید گذر زمان رو حس نمی‌کنید.

تمرین: به مدت ۲ هفته سعی کنید داشبورد روزانه خودتون رو تکمیل کنید. این داشبورد شامل دو پارامتر انرژی و غرقگی می‌باشد. اگر فعالیتی رو انجام دادید که سطح انرژی شما بالا رفت در قسمت انرژی نمره بهتری بدهید و اگر در هنگام انجام آن فعالیت گذر زمان را حس نکردید و در واقع غرق آن کار شدید نمره بهتری را در قسمت غرقگی  لحاظ کنید.

طزاحی زندگی

جمع بندی

باید بدانید که بانک تجربه‌های پرتر یعنی شناخت بهتر از خودمون. اگر بانک تجربه قوی رو نداری باید به مرور تکمیلش کنی و اصلاً از تجربیات جدید واهمه نداشته باشید.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *