آمارها نشون میده که افرادی که کارآموزی رو در شرکت و یا سازمان خوبی سپری میکنند ، احتمال موفقیت و استخدامشون چندین برابر کسانی هست که کارآموزی نگذرانده اند . پس قطعا دوره کارآموزی ، یکی از دوره های کلیدی هر فردی هست .
قبل از اینکه بگیم کارآموزی باید کجا بریم و موانع و مشکلاتی که برای جذب کارآموزی توسط کافرمایان هست رو مطرح کنیم ، باید بفهمیم اصلا هدف کارفرما از جذب کارآموز چیه؟ و چرا باید فردی که هیچ تخصصی نداره رو باید قبول کنه و ریسک هایی نظیر بیمه و مالیات کارآموز رو به جون بخره و ما رو به سازمان خودش راه بده !
پس در واقع تو این نوشته خیلی خودمونی به ریشه موانع بر میگردیم و با هم تحلیلش میکنیم چون اگر این موضوع رو کامل درک کنیم خیلی راحت تر برای کارآموزی جذب میشیم. پس ما با همراه باش.
کارآموزی چی هست و هدف کارفرما از جذب کارآموز چیه؟
کارآموزی فرایندی است که یک کاراموز به وسیله یک فعالیت تمام وقت یا پاره وقتی که به هدف تحصیلی اش مرتبط میشود ، مشغول میشود که میتواند رایگان و غیررایگان باشد و همچنین استخدامش موقتی میباشد. (ولز و گینر -2015 )
کارآموزی مقدمه خوبی برای ورود به دنیای حرفه ای بازار کار میباشد. معمولا فرایند کارآموزی از آنجایی شروع میشود که شما به یک شرکت یا سازمان یا واحد اقتصادی درخواست پذیرش میدهید که جهت کارآموزی، وارد شرکت شوید و توسط یک فرد مجرب درون شرکت آموزش ببینید و تجربه کاری بدست آورید .
کارفرمایان عزیز ، معمولا اهداف مختلفی از جذب کارآموز میتونند داشته باشند ، به عنوان مثال ، کاهش هزینه های نیروی انسانی ، کمک به توسعه نیروی انسانی سازمان و جذب استعداد ها ، ارتباط و پویایی با جامعه و…
چجوری کارفرما رو قانع کنم برای کارآموزی؟
دغدغه اصلی کارفرمایان این هست که شما بتونید دوای درد و یا چاره کار آنها باشید.اگرکارفرما تشخیص دهد که شما فرد مفیدی برای سازمان و کسب و کارش هستید و میتوانید به حل مسائلش کمک کنید ، احتمال خیلی زیاد شما رو برای کارآموزی جذب میکند. پس فقط کافیه که نیاز کارفرما رو بتونید درک کنید و برای ان پاسخی داشته باشید . این پاسخ ها در قالب پروپوزال پیشنهادی و ارسال به ایمیل کارفرما میتواند انجام بشود.
ترفندهایی برای حل نیاز کارفرما
کارفرمایان نیازهای مشترکی دارند ، از قبیل :
1- افزایش فروش و درامد
2- کاهش هزینه
3- افزایش بهره وری سازمان
4- کمک به نیروی انسانی شرکت
5- حل معضل سازمان
6- شاگرد خوبی بودن برای کارفرما
اینها نیازهایی هستند که کارفرمایان دارند حالا با توجه به اینها ، هنر شماست که بفهمید نیازهای کارفرمای شما چی هست و با کمی جستجو و سرچ میتوانید نیاز کارفرما رو تشخیص داده و به صورت رایگان برای نیازهایش راهکار بدهید .

برای کارآموزی کجا بریم؟
پیشنهاد میشود به بزرگی یا کوچکی شرکت های موردنظرتان حساس نباشید چون زیاد اهمیت خاصی ندارد ، چیزی که با اهمیت است اینه که کجا میتوانم تجربه ها و دانش بیشتری بدست بیاورم و کجا شانس دیده شدن من وجود دارد ؟
با این کار می توانید تجربیات بسیاری را بدست آورید. عموما شرکت هایی که نظم بیشتری دارند و سیستماتیک تر عمل می نمایند وقت بیشتری به کارآموز اختصاص می دهند. پیشنهاد ما به شما اینه که در فیلد و گرایش مورد دلخواه و مورد علاقه تان درخواست بدهید چرا که با توجه به آمارها بالای 70 درصد افرادی که برای کارآموزی به شرکت ها میروند ، جذب همان شرکت و یا سازمان میشوند و استخدام میشوند.
برای کارآموزی کجا نریم ؟!!
۱- جایی که مهارت خاص و جدیدی برای یادگرفتن ندارد !
حواستون باشه که جایی که برای کارآموزی تشریف میبرین ، اولا سازمان یا شرکت خوب و موفقی هست، یه شرکت و سازمان سنتی که پویایی خاصی توش نمیبینید و حتی خود کارمندان و پرسنل هم فراری ان اخه چرا تو بری ! چراااا!
۲- جایی که برنامه خاصی برای شما ندارند!
بهترین شرکت های دنیا برای کارآموزاشون “برنامه کارآموزی” دارند و برات وقت میذارند و عضوی از شرکتشون حسابت میکنن .
۳- جایی که کارفرما نگاه بالا به پایین داره و مسائل بروکراتیک پررنگ است.!
اگر چه از کارفرماهای نچسب و غرغرو هم میشه چیزی یاد گرفت اما خب بهتره که جایی بری که رییس و مدیرشون حس نزدیکی و صمیمیتی با کارکنانش داره و بهتر میتونی باهاش ارتباط بگیری.
یادت نره که اگر کاراموزی جایی رفت کاراموزی و ازش پرسید چطور بود؟! بهت گفت عالی بود و رفتار کارفرما خیلی صمیمی و نزدیک بود میتونی به عنوان یک فرصت کارآموزی خوب قلمدادش کنی.

۴- جایی که با شما قرارداد نمیبنده .!
حتما حتما حواستون باشه که قرارداد کاراموزی باهاتون ببندند ، حقوق و بیمه اگر داشت که عالیه اگر هم نداشت اصلی مشکلی نداره چون تو ایران و قانون ایران ، متاسفانه مسایل حقوقی و بیمه ای کاراموز شفاف و مشخص نشده ، پس به کارفرما حق بدین که بیمه تون نکنه، چون تو قانون پیش بینی نشده جانم.
.
مطالعه کنید : بهترین شرکت ها برای کارآموزی
راه های متنوع برای پذیرش کارآموزی
1- جستجو در وبسایت های استخدامی
جستجو در وبسایت های کاریابی یکی از راه هاست . شما می توانید نوع صنعت و فیلدی را که علاقه دارید تایپ کرده و آن را جستجو کنید. در این وبسایت ها امکان فیلتر کردن جستجو براساس شهر ، رشته و حتی نوع همکاری نیز وجود دارد. اما نکته منفی که در این رابطه وجود داره این هست که به علت تعداد بالای درخواست ها ، یا درخواست شما دیده نمیشود و یا توسط کارفرما انتخاب نمیشوید. پس اصلا رو این گزینه روی میز حساب باز نکنید.
2- از روابط کاری و اجتماعی خود استفاده کنید
همه ما میان دوستان و آشنایان افرادی را داریم که می توانند معرف ما به شرکت ها و مراکز دولتی و خصوصی باشند. می توانید از ارتباطات خود نیز بهره ببرید.
3- تماس تلفنی ، ایمیلی با شرکت ها و سازمان ها
ارتباط مستقیم و ارائه خود ؛ همیشه یک راه دم دست برای کارآموزان بوده است. انتظار این را نداشته باشید که کارفرمایان به راحتی شما را بپذیرند. در این مسیر صبوری را قطعا تمرین خواهید کرد اما یادتان باشد که ارزشش را دارد.
4- انجمن ها و صنف های دانشجویی
به خبرهای انجمن ها و وبسایت های دانشگاه ها توجه کنید. در تمامی دانشگاه ها میان مراکز مهم دولتی و حتی خصوصی روابطی وجود دارد که در صورت درخواست شرکت ها برای استخدام از میان دانشجویان ، این موضوع اطلاع رسانی خواهد شد. پس حتما به خبرهای دانشگاه خود برای استخدام نیز توجه داشته باشید.

5- شبکه سازی با کارفرمایان و صنف های کارفرمایی
این همان کندو عسل میباشد و کلونی کارفرمایان در این نهادها قرار دارند ، پیشنهاد میشود به واسطه هایی با کارفرمایان ارتباط بگیرید نظیر دعوت آنها به دانشگاه برای سخنرانی و یا بازدید از شرکت آنها.
6- سامانه های مخصوص کارآموزی
وبسایت های کاریابی مراجع خوبی برای دریافت فرصت های کارآموزی نیستند چون در 95 درصد از مواقع رزومه ها اصلا بررسی نمیشوند چه برسد به اینکه ارزیابی شوند و کارفرمایان تمایلی به جذب از این طریق ندارند . اما سامانه کارآموزی کارمان یک مرجع خوبی برای دریافت فرصت کارآموزی به صورت رایگان هست که دردسر پذیرش رو تا حد زیادی رفع کرده و دیگر نیاز به نگرانی برای پذیرش نخواهید داشت .
ویژگی های این سامانه کارآموزی عبارت است از :
1-تدوین استاندارد برنامه کارآموزی طبق راهنمای سازمان جهانی
2- امکان کاراموزی با تنوع ( پاره وقت – تمام وقت) و یا حتی آنلاین
3-آموزش و منتورینگ طی کارآموزی
4-عقد قرارداد فی ما بین کارآموز و کارفرما و رعایت حق و حقوق کارآموز
5-صدور گواهینامه کارآموزی
6-استخدام کاراموزان برتر در بهترین شرکت ها
همین الان میتونید به لینک سامانه کارآموزی کارمان مراجعه کنید و فرصت های کارآموزی در بهترین شرکت های ایرانی رو بررسی فرمایید.
شرکت های موردپذیرش سامانه کارآموزی کارمان :
1- گروه نوشت افزار پنتر
2- شرکت پالادیوم
3-شرکت تالی پارک
4- شرکت هومان
5- ریکسوس هتلز
مزایای کارآموزی برای کارآموز
افراد قطعاً با گذراندن دوره کارآموزی تجربیات بسیاری به دست خواهند آورد و می توانند تمامی تجربیاتی که به صورت تئوری در محیط آکادمیک به دست آورده اند در محیط کار پیاده کنند. دوره کارآموزی مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
- پیاده سازی آنچه آموخته اید به صورت پروژه های عملی( افزایش دانش تئوری و عملی)
- امکان ادامه همکاری با شرکت های پذیرنده کارآموز
- بدست آوردن تجربه، رزومه و سابقه شغلی جهت استخدام در شرکت های بزرگ تر
- رد و بدل نمودن علم و تجربه
- بالابردن سطح خودباوری میان دانشجو و امکان بروز خلاقیت و نوآوری
- رشد و توانمندسازی همه جانبه دانشجو
- مهیا شدن بستری مطلوب جهت رشد و توانمند سازی همه جانبه نیروی انسانی
- کسب مهارت
- تضمین آینده شغلی
نتیجه گیری
کارآموزی یکی از بهترین فرصت ها برای شروع مسیر حرفه ای هست . در این مقاله گفتیم که باید ریشه ای فکر کنیم و ببینیم نیاز کارفرما چی هست و چجوری میتونیم برایشان مفید باشیم.
سپس به راه های درست و اصولی پیدا کردن فرصت های کارآموزی پرداختیم و هر کدام را توضیح دادیم.
بدون دیدگاه