امروزه برای رشد بسیاری از کسب و کار ها، تبلیغات عامل بسیار مهمی برای جذب کاربر و رشد وبسایت یا هر کسب و کار دیگری هستند. همه ما به عنوان بازدیدکننده از یک وبسایت می دانیم که تبلیغات پر زرق و برق و رنگارنگ در گوشه و کنار سایت، دیگر جذابیت چندانی ندارند و ناخودآگاه از کنار این دسته از تبلیغات بی توجه رد می شویم و مستقیم به سراغ اصل مطلب می رویم. اما راه حل چیست؟ اینجاست که افراد متخصص و کاربلد برای موثرسازی تبلیغات خود به سراغ تبلیغات محتوایی (Native Advertising) یا همان تبلیغات همسان می روند.
تبلیغات همسان ( Native Advertising ) چیست؟
در سالهای اخیر مفهومی به نام دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال مطرح شده و از نظر فراگیری، عملکرد بسیار خوبی داشته است. یکی از بخشهای اصلی این نوع از بازاریابی، تبلیغات است. تبلیغات همسان یا تبلیغات نیتیو نوعی از تبلیغات آنلاین هستند که به دلیل یکپارچگی و همسان شدن ساختار و ظاهرشان با رابط کاربری (UI) صفحات وبسایت، باعث جلب توجه بیشتر کاربران آنلاین وب سایت و عدم آزار آنان از تبلیغات و وبسایت مربوطه میشوند. هدف این دسته از تبلیغات مقابله با نابینایی نسبت به بنرهای تبلیغاتی (Banner Blindness) و در نتیجه دریافت بازدهی مثبت از تبلیغات می باشد.
مزیت ها و معایب تبلیغات همسان
تبلیغات همسان همانطور که گفته شد تفاوت های بسیاری با تبلیغات بنری دارند از این لحاظ که:
- تبلیغات همسان از آن جایی که کاملا با سایت موردنظر ادغام شده اند، هیچ مزاحمتی برای بازدید کننده ایجاد نمی کنند و معمولا در قالب یک عکس یا تیتر جذاب نشان داده می شوند.
- تبلیغات همسان آگاهی شما را از برند مورد تبلیغ، بیشتر می کند که در نتیجه شما با آگاهی بیشتر اعتماد بیشتری نیز خواهید کرد.
- همانطور که گفته شد مزاحمت های چشمی برای کاربر دیگر وجود ندارند بنابراین توجه کاربر به این نوع از تبلیغات بیشتر از تبلیغات بنری می باشد.
- اگر توجه افراد بیشتر جلب شود، افزایش خرید و موفقیت در تبلیغات نیز به دنبال آن خواهد آمد.
- استفاده از تبلیغات همسان باعث بهتر دیده شدن و افزایش نرخ کلیک خوردن است.
اما در این بین بد نیست به برخی معایب تبلیغات همسان نیز اشاره کنیم. از جمله این که ممکن است کاربر نتواند محتوای اصلی را از محتوای تبلیغی تشخیص دهد و این موضوع آزاردهنده واقع شود. موضوع دیگر این که محتوای تبلیغ با استانداردهای بستر عرضهکننده، همخوان نباشد. البته معمولاً رسانههایی که تبلیغات همسان منتشر می کنند، تا حدی مراقب هستند که چنین اتفاقی نیفتد. اما همیشه این احتمال وجود دارد که تصویر برند، در ذهن مخاطب تضعیف شده و یا حتی تخریب شود.
انواع مختلف تبلیغات همسان
تبلیغات همسان نیز همانند بسیاری دیگر از تبلیغات، دارای چندین فرم و ساختار هستند که به طور کلی به دو دسته عادی و ریتارگتینگ تقسیم می شوند. در همسان عادی بدون محدودیت خاصی بسته به صف نمایش تبلیغ کنندگان، تبلیغ شما در جایگاه های همسان نشان داده میشود. در همسان ریتارگتینگ، تبلیغ شما به کاربرانی که حداقل یک بار از وبسایت شما دیدن کرده اند، نمایش داده میشود. اما اگر بخواهیم وارد عمق مسئله بشویم شامل شش دسته هستند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
1- تبلیغات درون محتوایی یا (In Feed)
یک صفحه فعال اینستاگرامی را در نظر بگیرید که در میان پست هایی که منتشر می کند برای یک محصول یا کسب و کاری نیز پست تبلیغاتی به اشتراک می گذارد. به این نوع محتوا، محتوای اسپانسر شده گفته می شود که از زیرمجموعه های تبلیغات همسان می باشد یعنی در بین محتواهای معمول خود، محتواهای تبلیغاتی نیز به کار می برند.
2- تبلیغات پولی در موتورهای جستجو
این نوع از تبلیغات همانطور که از نامش پیداست، شما با پرداخت مقدار مبلغ مشخصی و مشخص کردن یک کلمه کلیدی خاص ( که البته مشخص کردن این کلمه نیز نیازمند دانش و آگاهی در مورد سئو می باشد) در رتبه اول قرار می دهد. نکته قابل توجه این است که این نوع از تبلیغات نیتیو خاص و منحصر به فرد نیست و نتایج جستجو را ارگانیک و طبیعی جلوه میدهد یعنی هنگامی که افراد وارد وب سایت مورد تبلیغ می شوند اصلا متوجه آن نخواهند بود.
3- ویجتهای پیشنهادی
ویجت ها نیز یکی دیگر از زیرمجموعه های تبلیغات همسان می باشند که در پایان مقاله یا در قالب تبلیغات در کنار صفحات وبسایت وجود دارند. ویجت ها به دلیل سهولت در استفاده، ممکن است محتوایی که پیشنهاد می دهند را دوست داشته باشید.
4- لیستهای تبلیغاتی
برای همه ما حتما اتفاق افتاده است که در خرید وسیله ای بین دو یا چند چیز شک داشته باشیم. در چنین مواردی سراغ سایت های مقایسه می رویم. کالایی که انتخاب می کنیم پس از نقد و بررسی آن حتما به لینکی که لینک خرید آن محصول می باشد برخورد می کنیم. در مواردی نیز در پایان صفحه وب سایت شما کالا های مشابه به چیزی که جستجو کرده اید را می بینید. همه این ها روش هایی برای تبلیغ همسان می باشند.
5- تبلیغات بنری با اجزای همسان
این حالت از تبلیغات دقیقا مشابه همان تبلیغات بنری است که در طول مقاله گفته شد با این تفاوت که محتوا تبلیغ با محتوای وب سایت همخوانی دارد.
6- تبلیغات همسان به صورت انتخابی
این نوع از تبلیغات به این گونه است که در حالت کلی رایگان است اما شما برای استفاده از بخشی از یک اپلیکیشن یا هرچیزی مشابه به آن، مجبور هستید مبلغی پرداخت کنید. این نوع از تبلیغات بسیار این روزه استفاده می شود. بسیاری از بازی های آنلاین از این سیاست تبلیغاتی استفاده می کنند.
جمع بندی
امروزه شما برای گسترش کسب و کار خود نیاز به تبلیغات دارید اما مسئله ای که مهم است این است که تبلیغاتی که شما انجام میدهید باید هوشمندانه و هدفمند باشد تا به نتیجه مطلوب و دلخواهتون برسید.باید بدانید که در کدام نوع تبلیغات سرمایه گذاری کنید.مجموعه کارمان با تشکیل دوره های آموزش و کارآموزی دیجیتال مارکتینگ این بستر را فراهم کرده تا شما با دنیای دیجیتال مارکتینگ بهتر آشنا شوید.
بدون دیدگاه