21 مهارت مهم که هر برنامه نویس موفق باید آن را بداند!

یک برنامه نویس موفق کسی است که توانایی های خود را به کدنویسی و برنامه نویسی محدود نکرده باشد. در واقع این فرد نه تنها مهارت های برنامه نویسی را باید به اندازه کافی کسب کرده باشد، بلکه مهارت های جانبی دیگری نیز باید داشته باشد تا بتواند خود را به عنوان یکی از بهترین ها در میان همکاران خود معرفی نماید.

برای برخی از افراد جای سوال است که یک برنامه نویس به چه مهارت هایی نیاز دارد؟ در این مقاله به بررسی مهارت های مورد نیاز یک برنامه نویس موفق پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

مهارت های مورد نیاز هر برنامه نویس

در ادامه لیستی از مهارت های مورد نیاز برنامه نویسان آورده شده است. همچنین هر یک از این موارد ذکر شده به اختصار معرفی و توضیح داده شده است. لازم به ذکر است که این لیست بر اساس معیارهایی نوشته شده است که وزارت کار آمریکا در فهرست کارفرمایان قرار داده و مهم ترین مهارت های مورد نیاز این افراد در بازارکار را شامل می شود.

1- برنامه نویسی

بدیهی است که اولین مهارتی که هر برنامه نویس برای حضور فعال در عرصه حرفه ای خود نیاز دارد، برنامه نویسی است. این فرد باید به خوبی از دانش برنامه نویسی برخوردار باشد تا بتواند انواع و اقسام نیازهای کارفرما و امکانات مورد نظر او را برطرف نماید.

2- هماهنگی

یک برنامه نویس موفق باید بتواند به خوبی میان اقدامات خود و اقدامات سایر افراد، هماهنگی ایجاد نماید. اهمیت این نکته زمانی مشخص می شود که این افراد در حین انجام کار خود نیاز به همکاری با افرادی از سایر بخش ها پیدا می کنند. در چنین شرایطی برقراری هماهنگی مناسب میان عملکرد برنامه نویس و سایر افراد، نقش پررنگی در بهبود کیفیت نتیجه نهایی ایفا می کند.

هماهنگی، یکی از مهم ترین مهارت های هر برنامه نویس

3- مدیریت زمان

هرچقدر هم که شما در کار خود مهارت داشته باشید، تا زمانی که به عنوان یک فرد خوش قول و با برنامه شناخته نشوید، نمی توانید خود را به عنوان یک فرد حرفه ای در کار به سایرین معرفی نمایید. بنابراین همواره به یاد داشته باشید که مهارت برنامه نویسی و مدیریت زمان، هر دو به یک اندازه در میزان شهرت پیدا کردن شما تاثیرگذار هستند.

4- تفکر انتقادی

در بسیاری از مواقع ممکن است کارفرما بدون آگاهی از نتیجه، ایده هایی را مطرح کند که شما به عنوان یک برنامه نویس با اجرایی شدن آن ها موافق نباشید. در چنین شرایطی تفکر انتقادی و بیان انتقاد شما به شکلی سازنده می تواند تا حد زیادی در بهبود کیفیت نتیجه نهایی تاثیرگذار باشد. شما باید بتوانید از منطق و دلیل استفاده کنید تا نقاط قوت یا ضعف ایده های مطرح شده، راه حل های جایگزین، نتایج و رویکردهای آن ها را مورد بررسی قرار دهید.

5- تجزیه و تحلیل سیستم ها

یک برنامه نویس موفق باید بتواند به خوبی تشخیص دهد که یک سیستم به چه نحوی کار می کند. همچنین تشخیص مواردی نظیر نحوه تاثیرگذاری شرایط، عملکردها و محیط روی نتیجه نهایی و خروجی فرایند، از جمله دیگر نتایج بهره مندی از مهارت تجزیه و تحلیل سیستم ها می باشد.

6- قدرت حل مسائل پیچیده

ممکن است طی پروژه، مسائل پیچیده ای پیش روی برنامه نویس قرار بگیرد. بنابراین تشخیص پیچیدگی مسائل، بازخوانی اطلاعات مرتبط برای توسعه، ارزیابی گزینه ها و اجرایی کردن راه حل های پیش رو، از جمله مهم ترین مهارت هایی هستند که زیرمجموعه قدرت حل مسائل پیچیده قرار گرفته و هر برنامه نویس موفقی باید از آن برخوردار باشد.

7- صحبت کردن

برقراری ارتباط موثر با دیگران یکی از مهم ترین مهارت هایی است که این افراد باید از آن بهره مند باشند. همان طور که می دانید، ساده ترین راه برای برقراری ارتباط با دیگران، صحبت کردن می باشد. با توجه به این نکته، مهارت صحبت کردن و انتقال اطلاعات به نحوی موثر، یکی از مهم ترین مهارت هایی است که هر برنامه نویسی باید آن را کسب کند.

8- یادگیری پویا

حوزه فعالیت این افراد همواره در حال پیشرفت و به روزرسانی است. از این رو باید همواره به دنبال یادگیری و تکمیل اطلاعات خود باشند. بهترین راه برای این کار، درگیر شدن برنامه نویس با مشکلات و چالش های جدید و تلاش برای پیدا کردن راه حل مناسب آن است.

9- انتخاب تجهیزات

ممکن است شما برای انجام یک کار مشخص، ابزار و یا تجهیزات متنوعی در اختیار داشته باشید. تشخیص این که در شرایط موجود، استفاده از کدام یک از این تجهیزات و ابزار مناسب تر بوده و شما را بهتر به سمت هدف نهایی خود هدایت می کند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

10- درک مطلب

مطالعه متون و مطالب مرتبط با حوزه کاری، نکته مهمی است که بسیاری از افراد از آن غافل اند. یک برنامه نویس موفق باید همواره به دنبال مطالعه این مطالب باشد. در این راستا داشتن مهارت درک مطلب قوی تاثیر بسزایی در روند پیشرفت ایشان خواهد داشت.

11- استراتژی های یادگیری

بسته به شرایط شما ممکن است روش ها و موقعیت های متعددی برای یادگیری، پیش روی شما قرار گرفته باشد. شما باید این موقعیت ها را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و سپس، استراتژی یادگیری مناسب خود را مشخص نمایید.

استراتژی های یادگیری برای برنامه نویس

12- تجزیه و تحلیل کنترل کیفیت

تمامی محصولات و خدمات، پس از تکمیل فرایند تولید و اجرایی شدن، درست پیش از آن که به دست مصرف کننده برسند، باید مورد ارزیابی قرار بگیرند. به این ترتیب فرایند کنترل کیفیت آن ها انجام می شود. برنامه نویسان نیز باید پیش از تحویل کار خود، به شیوه ای مناسب کیفیت کار خود را مورد بررسی قرار دهند تا از کیفیت نتیجه نهایی اطمینان یابند.

13- تحلیل عملیات توسط برنامه نویس

اغلب کارفرمایان، دانش کافی از علم برنامه نویسی ندارند و در بهترین شرایط، تنها جزئیات مورد نیاز خود را می شناسند. شما به عنوان یک برنامه نویس حرفه ای باید بتوانید این نیازها را به خوبی تحلیل کرده و طراحی مورد نیاز آن ها را اجرایی نمایید.

14- ریاضیات

ریاضیات یکی از مهم ترین علومی است که در حل مسائل به شما کمک می کند. پیش از این به طور کامل در رابطه با اهمیت مهارت حل مسئله و داشتن دیدگاه تحلیلی صحبت کرده ایم. این دانش به شما کمک می کند تا با قدرت بیشتری در این عرصه فعالیت نمایید.

15- شنیدن پویا

شما باید بتوانید با دقت بالا به صحبت های کارفرمایان خود گوش فرا دهید. از نکات مد نظر آن ها یادداشت برداری کنید. در رابطه با صحبت های آن ها سوالات مرتبط بپرسید تا از توجه شما مطمئن شوند. کلام آن ها را قطع نکنید و تلاش کنید تا از نکات ریز و جزئیاتی که به طور غیر مستقیم به آن ها اشاره می کنند، در حین اجرای پروژه استفاده نمایید.

16- نصب و راه اندازی تجهیزات

شما برای فعالیت حرفه ای به عنوان یک برنامه نویس، به تجهیزات و ابزارهای متنوعی نیاز دارید. نصب و راه اندازی این تجهیزات، برنامه ها، ماشین ها و سیم کشی یکی از ساده ترین مهارت هایی است که باید از آن بهره مند باشید.

17- خطایابی

ممکن است در طی انجام پروژه های مختلف، با خطاهایی رو به رو شوید که اجرای برنامه را مختل کرده و یا آن را با مشکل رو به رو می کند. پیدا کردن این خطاها و یافتن راه حل مناسب برای رفع آن، از مهم ترین مهارت هایی است که هر برنامه نویس حرفه ای باید آن را کسب کند.

18- قضاوت و تصمیم گیری

همان طور که می دانید، اجرایی کردن هر ایده ای یک سری مزایا و یک سری معایب به دنبال دارد. توانایی بررسی هزینه ها و فواید اقدامات احتمالی و قدرت تصمیم گیری میان آن ها نکته بسیار مهمی است که بسیاری از افراد از آن بی بهره هستند.

19- طراحی تکنولوژی

تطبیق دادن امکانات، تکنولوژی و تجربیات برنامه نویس، مهارت مهمی است که به او در ارائه پاسخ مناسب به نیاز کارفرما کمک می کند.

20- تمرکز بالا در برنامه نویسی

به یاد داشته باشید که هر چه تمرکز شما بیشتر باشد، خطا و اشتباهات احتمالی شما در تولید کدهای جدید نیز کمتر خواهد شد. به این ترتیب یکپارچگی بیشتری میان کدهای نوشته شده برقرار خواهد بود.

21- به روز بودن برنامه نویس

بررسی مداوم فناوری های جدید در حوزه برنامه نویسی به شما کمک می کند تا بتوانید برای نوشتن کدها از آخرین تکنیک ها و جدیدترین برنامه ها استفاده نمایید. به این ترتیب احتمال افزایش کیفیت نهایی برنامه نوشته شده نیز بیشتر می شود.

سخن پایانی

در این مقاله 21 مهارت مهم که هر برنامه نویس موفق و حرفه ای باید بداند را به شما معرفی کردیم. به یاد داشته باشید که کسب این مهارت ها نه تنها به پیشرفت برنامه نویسان، بلکه به رشد سایر افراد فعال در حوزه های دیگر نیز کمک می کند. بدیهی است که افراد تازه وارد به حوزه برنامه نویسی، کمتر از افراد خبره و باتجربه این حوزه در زمینه های ذکر شده از این مهارت ها برخوردار هستند. ما در مجموعه کارمان به این افراد توصیه می کنیم تا یک دوره کاراموزی در شرکت مرتبط با حوزه فعالیت خود بگذرانند تا به صورت عملی روی پروژه های واقعی کار کرده باشند. با این کار می توانند با چالش های حوزه کاری خود و راهکارهای مقابله با آن ها به خوبی آشنا شوند. پیشنهاد به مطالعه بیشتر: چه شرکت هایی را برای کاراموزی انتخاب کنیم؟

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *