گرافیست های حرفه ای کسانی هستند که فکر باز و خلاق در هنر و رشته های هنری دارند و میتوانند در حرفه گرافیک جایگاه خوبی کسب کنند. گرافیستها اصولا ذهنی خلاق دارند و در کشور ما در هنرستان دوره ی دیپلم را میگذرانند و نیاز نیست در مقطع لیسانس تحصیل کنند و با شرکت در دوره های هنر و گرافیک و یادگیری نرم افزارهای مختلف میتوانند بهتر از رقبای خود عمل کنند و از آنها پیشی بگیرند.

گرافیست یک شغل پردرآمد است و موقع کار شور و نشاط وصف ناپذیر دارد. این کار به افراد حس نشاط و شادابی میدهد و شما را خلاق تر از روز قبل میکند. هر شرکتی برای خدمات خود مثل طراحی ،ابزارهای ارتباطی و تبلیغات نیاز به یک گرافیست حرفه ای دارد. چون طراحی نوسان بسیار دارد کارفرمایان همیشه دنبال یک گرافیست حرفه ای هستند که از پس همه کار بربیاید.

شغل گرافیست چیست؟

هنر گرافیک انتقال دادن پیام به وسیله تصویر به مخاطبین است. گرافیک کلمه ای یونانی است که معنای آن حکاکی ،طراحی کردن ،نگاشتن و … است. در گرافیک از ابزارهای مختلف مثل فلز،دیوار،بوم،کاغذ،پارچه،پلاستیک،چوب،رایانه و … استفاده میکنند که بتوانند پیام خود را به بیننده برسانند. در گرافیک تکنیکهای مختلفی مثل عکاسی،نقاشی و روشهای مختلف چاپ وجود دارد. گرافیست حرفه ای کسی است که بر اساس نیاز و سفارش مشتری پیام یا ایده خود را در قالب حرف و تصویر و با استفاده از هنر خود به مخاطبهایش  ارائه میدهد. بیشتر بخوانید:کارآموزی گرافیک تبلیغاتی کارمان

ویژگیها ی یک گرافیست حرفه ای از دید کارفرمای خود چیست؟

1- داشتن انواع مهارتهای نرم و سخت 

مهارت سخت آن دسته از مهارتهایی است که میتوان مقایسه کرد و با تمرین و آموزش مهارتهایی که برای آن کار نیاز  است برای امور انجام میشود . ولی مهارتهای نرم مربوط به خصوصیات شخصیتی و ذاتی هر فرد است مثل انجام کار در شرایط مختلف روحی و جسمی ،خصوصیات رفتاری هر فرد و شرکت در کار گروهی است.

2- توانایی مهارتهای لازم و کافی برای کار با رایانه

یک گرافیست خوب نیاز دارد کار با رایانه و نرم افزارهایی مثل ادوب(برای صفحه بندی روزنامه ،مجلات،و کاتالوگها دارای صفحات زیاد از این نرم افزار استفاده میکنند) ،فتوشاپ(پرطرفدارترین نرم افزار گرافیکی دنیا)،فری هند(نرم افزار برداری که برای چاپ استفاده میشود)و… را بلد باشد .

3- داشتن مهارت در طراحی محصولات چاپی

یک گرافیست کار بلد باید به طور کامل در زمینه ی افست و چاپ دیجیتال و … اطلاعات لازم و کافی را داشته باشد. پیشرفت صنعت چاپ در تمام زمینه ها از جمله طراحی روی اشیا و بسته بندی محصولات ،ساخت کاتالوگ برای معرفی محصول،سالنامه،بنر تبلیغاتی،و …بر محبوبیت این صنعت افزوده است.

4- خلاق بودن و فکری باز داشتن در طراحی

خلاق بودن چیزی است که همه ی طراحان گرافیکی به دنبال آن هستند. خلاقیت بیشتر از پارامترهای دیگر تمایز در کار ایجاد میکند و کار یکی را از دیگری بهتر مینماید. خلاقیت مثل مباحث دیگر آموختنی است . همیشه کارفرمایان و شرکتهای حرفه ای دنبال گرافیستی هستند که نوآوری زیاد دارد و در هر لحظه یک ایده جدید و بکر را خلق میکند.

5- داشتن رزومه ای درخشان

یک رزومه پر بار تاثیر زیادی در پیدا کردن شغل برای یک گرافیست و طراح دارد.اگر یک طراح حرفه ای باشید و رزومه درخشانی داشته باشید مسلما یک برگ برنده ای نسبت به بقیه خواهید داشت. یک طراح حرفه ای باید کارهایی مثل عکاسی تصویر سازی و طراحی را بلد باشد و در زمینه هنرهای تجسمی مثل نقاشی تصویر سازی و طراحی نیز تخصص داشته باشد ولی بیشترین تمرکزش را روی بخش گرافیک تجاری قراردهد.

سوالات متداولی که در مصاحبه کاری از یک گرافیست و طراح میشود

1- علم طراحی و تجربه خود را در این زمینه برای ما توضیح دهید.

2- روند طراحی شما چگونه است ؟توصیف و توجیه کنید؟

3- کدام یک از نمونه کارتان را از بقیه کارها بیستر دوست دارید ؟دلیل بیاورید؟

4- کار کردن با چه نرم افزارهایی در رشته گرافیک را بلد هستین؟

5- شما چه برندهایی را تحسین میکنید و ویژگی فنی هر یک از آنها چیست؟

6- ارزشمندترین چالش شما چیست ؟در مورد وقت شناس بودن ،احساس مسئولیت داشتن و تحویل به موقع پروژه هایی که به شما محول میشود توضیح دهید؟

7- دلیل اینکه میخواهید تو این شرکت کار کنید چیست؟

8- به چه صورت با پیشنهادات و نظراتی که مخالف آنها هستید و در حیطه کاری شما نیست برخورد میکنید ؟

9- شما دوست دارید تنها کارکنید یا کارکردن در یک تیم طراحی راترجیح میدهید؟

10- آیامیتوانید یک لوگو برای شرکت ما طراحی کنید ؟چگونگی انجام آن را توضیح دهید؟

بیشتر بخوانید :(طراحان گرافیک معروف دنیا)

گرافیست

تخصص هایی که در طراحی گرافیک مورد نیاز است

1- داشتن ارتباط بصری: مثل طراحی پوستر ،طراحی صفحه،طراحی کردن جلد،طراحی لوگو و ….

2- داشتن مهارت تصویر سازی: همانند تصویر سازی برای کتاب های آموزشی،علمی ،کودک و…

3- آشنا بودن با گرافیک محیطی: یک طراح گرافیک باید بتواند با طرح کردن یک نقشه و طرح مناسب که محل قرار گرفتن هر یک از اجزای آن محیط هست را با استفاده ازطرح و رنگ مناسب به مخاطب نشان دهد و باعث راهنمایی کردن مخاطب در استفاده از آن محیط میشود.

 

مهارتها و توانایی هایی که یک گرافیست نیاز دارد

1- دارای قدرت تخیل و خلاقیت بالا باشد در کاری که انجام میدهد.

2- دارای مهارت و ذوق فراوان در طراحی کردن باشد.

3- باید اطلاعات کافی و مناسب از تخصصهای مربوط به طراحی مانند عکاسی ،چاپ،مدیریت زمان و انجام دادن کار باتوجه به بودجه ای که برای آن کار در نظرگرفته شده است را داشته باشد.

4- آگاهی داشتن از آخرین تغییر و اطلاعات در حوزه گرافیک و به روز بودن.

5- دارای مهارت خوب ارتباطی باشد.

6- توانایی بازار یابی خوب را داشته باشد.

7- مهارت کافی در کار کردن با رایانه و استفاده از نرم افزارهای گرافیکی را داشته باشد.

گرافیست

کلام آخر

کار هر طراحی در شرکتها دائما در حال تغییر بسیار است و شرکت ها به دنبال گرافیست هایی هستند که بتوانند خودشان را با این تغییرات آپدیت کنند . هر طراح گرافیک یک سبک خاص خود را دارد و چون دارای گروههای نژادی مختلف ،پس زمینه های متفاوت و مکانهای گوناگونی هستند بنابراین سبک و سلیقه های مختلف دارند ولی باید یک سری ویژگیهای مشترک داشته باشند مثل خلاق بودن ،داشتن ذهن ایده پرداز،ذهن باز و آزاد برای جستجو و تحقیق در میان ایده های جدید و بکری که در اطراف آنها وجود دارد. هر گرافیست با توجه به جایگاهی که دارد وظایف متفاوت و مختلف دارد بعضی اوقات فقط یک طراح گرافیک پستهای اینستاگرامی میسازد،گاهی اوقات بنرهای تبلیغاتی طراحی میکند، یا ممکن است کارهای مختلفی به او محول شود. به طور کل و در مجموع یک گرافیست حرفه ای مسئولیت تولید کارهای گرافیکی و گاهی اوقات تصویر سازی را بر عهده دارد.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *