مدیر یک سایت، قصد مقایسه و ارزیابی وب سایت خود را دارد. در فضای اینترنت، ابزار های گسترده و زیادی برای مقایسه و تشخیص سایت ها، در اختیار کاربران قرار گرفته است. یکی از این ابزارهای مقایسه و رتبه بندی سایت، الکسا است. به گفته مدیران سایت الکسا، این سایت میتواند میزان موفقیت سایت شما را اندازه گیری کند، اما سوالی که پیش میاد این است که آیا خود این سایت انقدر اعتبار دارد که بتواند موفقیت سایت شما را ارزیابی و رتبه بندی کند؟ در واقع الکسا یک سیستم رتبه بندی با اشکال و نقصی تازه است. این شرکت از ترافیک سایت ها با استفاده از داده های واقعی خودش، تلاش میکند که به روش های مختلف و مافیایی به جهت کمک به صاحبان وب سایت ها، وب سایت ها را باهم مقایسه کند. با توجه به این تفاسیر دلیل اهمیت رتبه بندی الکسا چیست؟

سایت الکسا چیست؟

سایت Alexa متعلق به شرکت آمازون است که رتبه بندی سایتها را انجام می‌دهد و لازم به ذکر است این سایت هیچ ارتباطی به سیستم دستیار هوشمند الکسا که آن هم متعلق به آمازون است، ندارد. کارکرد الکسا بر اساس تعداد بازدیدکنندگان و متوسط تعداد صفحاتی که هر نفر در سایت بازدید کرده است، محاسبه می‌شود.

در رابطه با رتبه‌ی الکسا با ترافیک کلی اگر ناشی از موتورهای جستجو باشد به عنوان یک جواب سطحی (که الزاماً قابل اتکا یا دفاع نیست) می‌توانیم بگوییم: قاعدتاً اگر سئوی سایت شما بهتر شود، ترافیک سایت شما افزایش خواهد یافت و این مسئله باعث می‌شود رتبه‌ی شما در الکسا هم بهتر شود؛ اما عکس این مسئله الزاماً صحیح نیست. اتفاقاً ترافیک بیشتر می‌تواند موجب خراب شدن رتبه‌ی شما در برخی کلمات کلیدی شود، خصوصاً اگر کسانی که به صفحه‌ی مورد نظر شما سر می‌زنند، رفتارهایی نشان دهند که موتورهای جستجو آن‌ها را به رضایت بازدیدکننده تفسیر نکنند.

الکسا چیست؟

الکسا چگونه کار میکند و چه مشکلاتی دارد؟

الکسا درواقع نوار ابزاری برای بارگیری را در رایانه شما ارائه میدهد که این نوار به الکسا اجازه ردیابی تاریخچه مرورگر شما را میدهد. پس از نصب این نوار ابزار، تمام داده های جمع آوری شده در جهت ارتقای رتبه سایت هایی که از آنها بازدید کرده اید، میروند. با این تفاسیر داده هایی که برای رتبه بندی سایت ها در مقایسه با سایر سایت ها در الکسا استفاده میشوند، با مشکل مواجه خواهند شد، خصوصا این که سایت های خاص بیشتر از سایر وبسایت ها کاربران را جذب میکنند. از دیگر معایب الکسا رنکینگ، می توان به این اشاره کرد که ممکن است یک وبسایت دچار حمله های سایبری قرار گیرد و الکسا توانایی تشخیص این دسته از حملات را ندارد.

من باب مثال، سایت هایی با موضوع تکنولوژی و مدرنیته، شانس جذب بیشتری از سوی نوار ابزار الکسا را خواهند داشت. پس با توجه به این موضوع که الکسا داده های موردنیاز خود را فقط از تولبار خود دریافت کرده و درک درستی از داده ها نداشته از سوی دیگر هم نقص این ابزار در محاسبه ترافیک، فقط با اندازه گیری دوتا شاخص، ممکن است اهمیت الکسا برای آن دسته از کاربرانی که این رتبه برای آنها حائز اهمیت بوده است را کم و یا حتی بی‌ارزش خواهد ساخت، اما با این حال الکسا از لحاظ مقایسه و ایجاد حس رقابت با رقبا و مشخص کردن پتانسیل تجاری یک سایت، بسیار مفید برای سایت شما میباشد.

چطور رتبه الکسای وب سایت را پیدا کنیم؟

برای یافتن رتبه الکسای سایت، کافی است به سایت رسمی الکسا بروید، نام کامل وبسایت (دامین) را تایپ کرده و دکمه Enter را بزنید. اگر صفحه را کامل مرور کنید، اندازه های دیگری مثل میزان بازدید کنندگانی که فقط یک صفحه سایت را دیده اند، میانگین زمانی که هر بازدید کننده در سایت سپری کرده است، میانگین تعداد صفحات بازدید شده توسط هر بازدید کننده در روز ، درصد ویزیت های ارگانیک و مشخصات فردی بازدید کنندگان را می توانید مشاهده کنید. همچنین لیست سایت هایی که به وبسایت مورد نظر لینک دادند، سرعت بارگذاری سایت و واژه های کلیدی محبوب سایت نیز نشان داده میشوند.

دلیل اهمیت الکسا چیست؟

هنگامی که شما قصد مقایسه سایت خود با دیگر وب‌سایت‌ها را دارید، راهی جز استناد به آمار های موجود و در دسترس ندارید. اکنون تنها مرجع رتبه‌بندی سایت‌ها، الکسا به‌شمار می‌رود. تا زمانی که شرکتی بهتر از گوگل،پا به عرصه رتبه‌بندی سایت‌ها نگذارد، یا وب‌سایت‌های مشابه الکسا تکنیک و راهکارهای بهتری برای رتبه‌بندی سایت ارائه ندهند، تنها مرجع کاربران اینترنت، برای سنجش بهتر یا بدتر بودن (مقایسه)، همین رتبه‌بندی موجود الکسا است. پس موقع معرفی سایت، دیگر نیازی به ارائه اطلاعات غیرلازم مانند آمار کلیک، میزان تاثیرگذاری، مدت حضور مخاطبان در سایت و… نیست، تنها کاری که باید انجام داد این است که بگوییم رتبه سایتمان چه عددی است.

شاید تا به حال به این فکر کرده باشید که آمار مخاطبان ما به درستی به الکسا نرسیده و رتبه‌ای که به وب‌سایت ما اختصاص داده شده، درست و واقعی نیست، باید بدانیم سیستم رتبه‌بندی الکسا ، تعداد بازدیدکنندگان هر سایت را به طور دقیق و صحیح محاسبه می‌کند، اما نکته ای که قابل توجه است،حتی اگر مشکل و نقصی هم وجود داشته باشد شرایط برای همه سایت‌های رقیب به همین روند است و قرار نیست وب سایت که از رتبه بالایی برخوردار است با وب سایتی از رتبه پایین برخوردار است مقایسه شود.

نتایجی که سایت الکسا چه مستقیم و چه بصورت غیر مستقیم همراه با واسطه از طریق ابزارهای رتبه بندی سایت اعلام میکند، همگی از پارامترهای مهم در بهینه‌سازی وب سایت و تعیین موقعیت و جایگاه سایت در نتایج موتورهای جستجو به شمار می‌رود و از نظر سئو از اهمیت بالای برخوردار است.

رتبه بندی الکسا

جمع بندی

در پاسخ به پرسش آیا رتبه الکسا اهمیت دارد، میتوان گفت: بله از نظر اکثر مالکان سایت ها که می خواهند بدانند عملکرد سایتشان چطور بوده است، خیلی مهم است، اما بهتر است برای سنجش میزان کاربرد وبسایت خود از رتبه الکسا بصورت تلفیقی استفاده کنیم. هرچند وقتی بخواهیم عملکرد سایت رقیب را بدانیم، اینجاست که رتبه الکسا و نوار ابزار یا افزونه الکسا به کمک ما می آید. 

در پایان اگر بخواهیم براساس تجربه صاحبان نظر صحبت کنیم، الکسا رنکینگ ابزاری مناسب برای تخمین میباشد اما خیلی در نظر عموم نیست و محبوبیتی که باید هنوز کسب نکرده است از طرفی کارکرد و آمار هر وبسایت را صرفا با دو شاخص و اعداد و ارقام نمی توان نشان داد. عامل بازدیدکننده یا ترافیک سایت هم معیار دقیقی نیست، به این دلیل که ممکن است سایتی با ترافیک پایین از سایتی با ترافیک بالا درآمد و کارایی بهتری داشته باشد.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *