لوگو

لوگو چیست؟ آیا همه شرکت ها و برندهای موفق، به لوگو نیاز دارند؟ یک لوگو چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ این ها سوالاتی است که اغلب افرادی که دنبال کسب و کار حرفه ایی خود می روند با آن رو به رو میشوند. طراحی یک نشان خوب نیاز یک کسب و کار حرفه ایی است که در ادامه مقاله به بررسی بیشتر آن می پردازیم

لوگو چیست؟

لوگو یا آرم ، یک کار گرافیکی می باشد که معمولا از اسم شرکت یا خدمت و محصول ارائه شده توسط شرکت گرفته می شود و بر اساس آن ، طراحان این حوزه، به طراحی میپردازند. لوگو میتواند به صورت نوشته ، نماد، یک علامت یا ترکیبی از این حالات باشد و مخاطب با دیدن آن، ارتباط مورد نیاز را برقرار کند. نماد های تجاری منحصر به فرد هستند یعنی شرکت ها یا کسب و کار ها، با طراحی یک آرم ، به شناسنامه کاری خود عکس چسبانده و به شناخته شدن بیشتر خود کمک میکنند. در واقع نشان دادن ماهیت یک کسب و کار، در قالب یک کار گرافیکی است که هرچه این کار بهتر باشد، تاثیری بیشتری دارد. ( اکواریوم یک کسب و کار)

نماد تجارینماد تجاری شرکت های بزرگ و موفق

همانطور که در بالا اشاره شد، آرم یک شرکت، نشان دهنده هویت آن شرکت یا کسب و کار است. در بازار امروزی علاوه بر کیفیت خدمت، توجه به نکات ریزی همچون آرم ، تاثیری بسزای در کسب بازار و بهتر دیده شدن دارد. پس میتوان آن را یک نیاز اساسی برای شرکت های بزرگ دانست و این شرکت ها نیز توجه زیادی به این موضوع میکنند. حال باهم لوگو یک شرکت یزرگ از جمله بنز را میبینیم.

نماد تجاری بنز انواع لوگو

در  دنیا امروزی با توجه به پیشرفت تکنولوژی ، میتوان گفت لوگو های مختلفی طراحی شده است و هیچ یک لوگویی را نمیتوان یافت که شبیه هم باشد مگر اینکه از قصد کپی برداری شود تا با سر و صدا کردن در بازار، بیشتر دیده شوند(مثلا  شرکت های خودروسازی چین) اما قالب بیشتر نماد ها به صورت زیر دسته بندی می شوند:

1- تصویری: همانطور که از اسمش پیداست، به صورت یک تصویر یا نماد گرافیکی است. مثل شرکت سایپا، اپل...

لوگو سایپا

 

2- نوشتاری: عمدتا از اسم کسب و کار گرفته میشود تا به طریقی راحت تر به معرفی برند خود بپردازد. مثل مک دونالد

لوگو مک دونالد

3- ترکیبی: از ترکیب دو حالت قبل می باشد که بیشتر از دو مورد بالا  استفاده می شود.  مثل، کی اف سی، شرورولت…

لوگو شرکت خودرسازیویژگی های یک لوگو خوب

برای یک طراحی  خوب و جذاب ، رعایت چند نکته حائز اهمیت است که به صورت خلاصه به آن اشاره خواهیم کرد:

1- طراح معتبر یا حرفه ایی

ضرب المثل جالب  “هر چه قدر پول بدی، همون قدر آش میخوری” در اینجا کاربرد زیادی دارد. طراح لوگو، اگر یک شرکت معتبر و حرفه ایی با دست مزد بالا ( اما رزومه قوی ) باشد ، بهتر از شرکتی است که دست مزد پایین دریافت میکنند اما خروجی کار غیر قابل قبول را به نمایش میگذارند.

 

2- مرتبط بودن طرح با اسم و نوع خدمت شرکت

برای فهم این موضوع بهتر است مثالی بزنیم. فرض کنید شرکتی در حوزه فروش لباس می باشد. آیا میتوان برای طراحی لوگو این شرکت، از نماد هایی مانند مداد، چرخدنده، توپ و… استفاده کرد؟ مسلما خیر! زیرا با ماهیت شرکت تفاوت زیادی دارا می باشد.

لوگو3- به روز ،در عین حال  ماندگار

نماد یک شرکت نه تنها عکس پروفایل شناسنامه کاری یک شرکت است، میتوان آن را امضا شرکت هم نام برد. پس چه بهتر است امضایی ماندگار در بازار نهادینه کنیم.

4- منعطف بودن 

قابل منعطف بودن به معنی عوض شدن شکل کلی آن نیست! بلکه بتوان با توجه به زمان ، تغییرات کوچکی در آن ایجاد کرده تا از مسئله به روز بودن، عقب نمانیم.

لوگو ب ام و

5- تغییر پذیر بودن 

یعنی بتوان طرح را در قالب های مختلف(بنر، کارت ویزیت، پوستر) و رنگ های مختلف چاپ  و استفاده نمود.

6- منحصر به فرد بودن 

به این موضوع در بالا چندین بار اشاره شد و اهمیت آن قابل درک تر از بخش های دیگه  می باشد. کپی یا شبیه بودن لوگو، نه تنها تاثیری منفی دارد بلکه صاحب اثر اصلی ، میتواند پیگیری قانونی لازم را نیز انجام دهد. بیشتر بخوانید! دوره های گرافیکی و طراحی در کارمان

نتیجه گیری

همانطور که متوجه شدیم ، هدف از طراحی نماد تجاری، نشان دادن هویت کسب و کار در قالب یک نماد ساده است. هرچه این نماد، از کیفیت و وزن درست بهره مند شده باشد، تاثیر آن بر کسب و کار بیشتر دیده می شود. از این سو، رعایت نکات در طراحی لوگو و توجه به ویژگی های آن، باعث می شود که چهره کسب و کارتان را زیباتر نشان داده شود. قابل فهم بودن در عین حال شیک بودن لوگو مهم است. یادمان نرود ، ساده بودن لوگو، نشان ضعیف بودن آن نیست!!

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *