مثبت اندیشی

آیا شما دارای ذهنیت مثبت هستید؟ آیا برای غلبه بر تفکر منفی تلاش می کنید؟ شاید اغلب اوقات متوجه شده‌اید که بیشتر از اینکه خوش بین باشید، بدبین هستید. مثبت اندیشی یا نگرش خوش بینانه، عملی است که در هر شرایط خاص، روی عواقب مثبت تمرکز کنید. این بدان معنا نیست که واقعیت یا مشکلات را نادیده بگیرید، بلکه شما با این انتظار که همه چیز خوب پیش می رود به خوب و بد زندگی نزدیک می شوید.

تحقیقات نشان می دهد که مثبت اندیشی تاثیر زیادی بر سلامت جسمی و روانی شما دارد و چیزی فراتر از شاد بودن یا نشان دادن نگرشی خوش بینانه است. افکار مثبت، ارزش واقعی در زندگی شما ایجاد می کنند و باعث می شوند مهارتهایی بسازید که ماندگاری آنها بسیار بیشتر از لبخند باشد.

یک ذهنیت مثبت می تواند اعتماد به نفس بیشتری به شما بدهد، خلق و خوی شما را بهبود ببخشد و حتی احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، افسردگی و سایر اختلالات مرتبط با استرس را کاهش دهد.

یک اشتباه بزرگ که اکثر مردم مثبت اندیش مرتکب می شوند، این است که آنها فکر می کنند باید همیشه خوشبین باشند. مطالعات نشان می دهد که بهترین راه برای داشتن یک ذهنیت مثبت این است که خود را مجبور نکنید که تمام وقت افکار خوشبینانه داشته باشید. هرگز نباید تفکر منفی را سرکوب کنید یا از خود بخواهید که همیشه به چیزهای مثبت، مانند رسیدن به اهداف خود یا شاد بودن در تمام طول روز، فکر کنید. مجبور کردن افکار به چنین روشی، ناسالم و غیر طبیعی است.

با مثبت اندیشی، وقتی همه اطرافیانتان ناراضی هستند شما می توانید خوش بین باشید و از هر لحظه از روز لذت ببرید. شما می توانید با یادگیری مهارت های مثبت اندیشی، تأثیر شگفت آور آن را بر زندگی خود درک کنید.

 

اثرات مثبت اندیشی در زندگی

مثبت اندیشی مزیت های زیادی در زندگی انسان دارد که در اینجا به مواردی از آن اشاره کرده ایم.

1- زندگی اجتماعی بهتر

به افرادی که معمولاً می خواهید در کنار آنها باشید فکر کنید، آیا آنها منفی نگر هستند، همیشه شکایت دارند و یا غالباً دارای یک روحیه پایین هستند؟ طبیعی است که بخواهید در کنار افرادی شاد، خوش فکر و خوش بین باشید. بنابراین افرادی که زیاد می خندند و تمایل دارند رویدادها را با دید مثبت ببینند، به احتمال زیاد دوستان بیشتری دارند. زندگی اجتماعی بهتر، یک مزیت کاملاً آشکار برای افراد مثبت اندیش است.

2- موفقیت بیشتر

به طور کلی، افراد مثبت اندیش در کار خود موفق تر هستند و درآمد بیشتری کسب می کنند. در مطالعه ای که روی فروشندگان بیمه انجام شد، فروشندگان خوش بین 88٪ بیشتر از فروشندگان بدبین فروش داشته اند. همچنین آنها کمتر شغل خود را ترک می کنند، وقتی با مبارزات مربوط به کار روبرو می شوند کمتر از کار منصرف می شوند و هنگامی که نوبت به کارشان می رسد، آینده ای امیدوار کننده را توصیف می کنند.

3- مکانیسم های بهتر در مقابله با استرس

همه ما اغلب با شرایط استرس زا روبرو می شویم. از دست دادن شغل، دردسر در خانه و درگیری با یک همکار، اینها تنها چند مورد از شرایط استرس زا است که ممکن است فرد در هر زمان با آن روبرو شود. با توجه به اینکه استرس در زندگی همه وجود دارد، نحوه برخورد با آن شرایط مهم است. محققان نشان داده اند، افراد خوش بین با شناسایی اقداماتی که می توانند برای بهبود اوضاع انجام دهند، از ناامیدی دور می شوند. افراد منفی نگر با این تصور که نمی توانند شرایط را تغییر دهند، رویکرد مخالف را در پیش می گیرند.

4- سلامت جسمی بهتر

یقینا اغلب افرادی که مثبت اندیش هستند، رفتار سالم مانند ورزش کردن را دنبال می کنند. دلیل دیگری که افراد خوشبین تمایل بیشتری به سالم بودن دارند این است که استرس کمتری را تجربه می کنند یا توانایی بهتری در مقابله با استرس دارند، بنابراین استرس تأثیرات کمتری بر بدن آنها دارد.

افراد خوشبین عمر طولانی تری دارند، کمتر در اثر بیماری های قلبی عروقی می میرند، سریعتر در مقابل آسیب ها و بیماری ها بهبود می یابند و سیستم ایمنی بهتری دارند. در کل، افراد خوشبین سلامت بهتری را تجربه می کنند.

5- بهبود سلامت روان

افراد مثبت اندیش کمتر دچار مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب می شوند و به طور کلی در مقایسه با افراد بدبین از سلامت روانشناختی بهتری برخوردار هستند. اگرچه درست است که افرادی که از بیماری های روانی مانند افسردگی رنج می برند با تفکر مثبت، بهبود نمی یابند، اما در طولانی مدت به ذهن سالم و احساسات مثبت آن، کمک می کند.

وقتی یاد می گیرید نگرشی مثبت در زندگی داشته باشید و وقایع را به روشی سازنده حل کنید، مقابله با آن وقایع برای شما آسان تر می شود. اگر خود را خوشبین نمی بینید، جای نگرانی نیست. غلبه بر الگوهای نگرش منفی و شروع به تجربه مزایای تفکر مثبت، کار سختی نیست.

چگونه افکار مثبت داشته باشیم؟

روشهایی وجود دارد که باعث می شود تفکر مثبت به صورت خودکار ایجاد شود و اندکی تمرین این تکنیک ها، شما را برای ایجاد یک ذهنیت مثبت آموزش می دهد.
مثبت اندیشی مزایای بسیاری دارد. اگر می خواهید زندگی خود را به سمت بهتر تغییر دهید، تکنیک های مثبت اندیشی در این مقاله می تواند به شما کمک کند.

1- با برنامه ریزی شروع کنید.

روز خود را با یک برنامه شروع کنید. اگر برای کاری که می خواهید به سرانجام برسانید، برنامه ریزی مشخصی داشته باشید، به احتمال بسیار زیاد در مورد روز خود مثبت فکر خواهید کرد و سریعتر به اهداف خود خواهید رسید. اهدافی تعیین نکنید که نتوانید آنها را تحقق بخشید زیرا این کار شما را ناامید کرده و افکار منفی بیشتری ایجاد می کند. عادت کنید هر شب اهداف روز بعد را بنویسید، آنها را تا اندازه ای ساده کنید که هم چالش برانگیز باشند تا انگیزیتان از بین نرود، هم بتوان آنها را در یک روز انجام داد.

مقاله چگونه برنامه ریزی کنیم؟ را در کارمان بخوانید.

 

2- روحیه مثبت داشته باشید.

همانند سایر احساسات انسانی، مثبت بودن نیز می تواند مسری باشد. اگر همیشه احساس تنهایی و بی حوصلگی می کنید، خود را با افرادی احاطه کنید که به روشی نشاط آور فکر می کنند و عمل می کنند. حتی اگر در ابتدا تمایل بیشتری به منفی نگری داشته باشید، این افراد سبب افزایش روحیه و انرژی شما می شوند.

خندیدن یکی از مهمترین تکنیک های مثبت اندیشی است که می توانید برای کمک به خود انجام دهید. مطالعات نشان داده است که خنده استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد و همچنین مهارت های استفاده از آن، خلق و خوی و عزت نفس را بهبود می بخشد.

3- سپاسگزاری را تمرین کنید.

سپاسگزار بودن برای موفقیت هایی که به دست آورده ایم، راهی عالی برای پذیرش نگرش مثبت تر است. ثابت شده است که شکرگزاری باعث کاهش استرس، بهبود عزت نفس و تقویت انعطاف پذیری حتی در مواقع بسیار دشوار می شود. به افراد، لحظه ها یا چیزهایی فکر کنید که حس خوب یا خوشبختی برای شما به ارمغان می آورد و سعی کنید حداقل یک بار در روز از آنها قدردانی کنید.

ابراز قدردانی می تواند تشکر از یک همکار بابت کمک در یک پروژه یا یکی از عزیزان برای شستن ظرف ها باشد. وقتی از چیزهای کوچک سپاسگزار باشیم، معنی و رضایت بیشتری در زندگی خود پیدا می کنیم.

 

4- گفتگوی مثبت با خود را تمرین کنید.

ما تمایل داریم که بدترین منتقد خودمان باشیم. با گذشت زمان، این کار باعث می شود که شما یک نظر منفی درباره خودتان ایجاد کنید که از بین بردن آن دشوار خواهد بود. برای متوقف کردن این مسئله، باید مراقب صدای موجود در ذهن خود باشید و با پیام های مثبت آنها را پاسخ دهید.

تحقیقات نشان می‌دهد که حتی یک تغییر کوچک در نحوه گفتگو با خود، می تواند بر توانایی شما در کنترل احساسات، افکار و رفتار در شرایط استرس‌زا تأثیر بگذارد. مثلا به جای اینکه فکر کنید من این کار را خراب کرده ام، سعی کنید به این فکر کنید که من دوباره آن را به روش دیگری امتحان خواهم کرد.

5- حافظه خود را برای اطلاعات مثبت تقویت کنید.

آیا می دانید فقط با به خاطر سپردن لیستی از کلمات مثبت، ممکن است بتوانید میزان مثبت اندیشی خود را افزایش دهید؟ دلیلش این است که وقتی مغز خود را مجبور به استفاده مکرر از کلمات مثبت می کنید، به راحتی این کلمات (و معنای اصلی آنها) را در مغز خود قابل دسترسی می کنید.

بنابراین وقتی می خواهید کلمه یا ایده ای را از حافظه خود بازیابی کنید، موارد مثبت می توانند راحت تر به ذهنتان برسند. باید سعی کنید از کلماتی مانند نه، نمی توانم، نمی شود، استفاده نکنید و آنها را با کلمات مثبت جایگزین کنید. به این ترتیب شما کلمات فیزیکی خود را تغییر می دهید و مغز شما می‌تواند به یک زبان مثبت عادت کند.

 

6- خلاقیت در کارها داشته باشید.

هر شخصی در شیوه های منحصر به فرد خود، خلاق است، مشکل این است که آنها اغلب عملی نمی شوند. استفاده از خلاقیت می تواند رضایت روانی شما را بهبود بخشد. بیاموزید که اهداف خود را با خلاقانه ترین روش های ممکن به انجام برسانید. این کار سبب می شود احساس شادی و رضایت بیشتری داشته باشید.

می توانید با ساخت یک نقاشی ساده، تهیه شام و تزیین مجدد آپارتمان، خلاقیت خود را عملی سازید. خلاق بودن به معنای ولخرجی نیست، در ساده ترین امور روزمره، هنرمندی و مثبت نگری وجود دارد.

7- افکار مثبت خود را با افراد دیگر در میان بگذارید.

عملا همه می خواهند بدانند که چگونه ذهنیت مثبتی داشته باشند و یکی از بهترین راهها این است که افکار مثبت خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم. هر وقت کسی از شما پرسید که چگونه مثبت فکر کند، همیشه از آنها بخواهید که نگاهی به اطراف بیندازند و مواردی را که دوست دارند برای شما توصیف کنند.

از طریق صحبت با افراد دیگر، احساس مثبتی در شما ایجاد می شود، به همین دلیل این تکنیک یکی از بهترین راه های ایجاد ذهنیت مثبت است که شما را تشویق می کند روی نکات مثبت تمرکز کنید.

سخنان بزرگان درباره ی مثبت اندیشی

وینستون چرچیل: “نگرش و رفتار، چیز کوچکی است که تفاوت های بزرگی ایجاد می کند. ”
پائولو کوئلیو: ” هرچه کمتر در برابر افراد منفی واکنش نشان دهید، زندگی شما مثبت تر خواهد شد. ”
ولتر:” من تصمیم گرفته ام خوشحال باشم چون برای سلامتی من مفید است. ”
هلن کلر:” خوش بینی، اعتقادی است که منجر به دستیابی به هدف می شود. هیچ کاری بدون امید و اطمینان قابل انجام نیست.”
جودی پیکولت:” اگر به خود بگویید احساس خوبی دارید، احساس خوبی پیدا خواهید کرد. ”

جمع بندی

مثبت اندیشی به این معنی است که شما حتی در سخت ترین شرایط مثبت بیاندیشید.
ممکن است بلافاصله به هر هدفی نرسید، اما اجازه ندهید افکار منفی انگیزه شما را ازبین ببرد. با تمرکز بر روی تکنیک های مثبت اندیشی، می توانید روی افکار خود کنترل بهتری داشته باشید و تغییر مثبتی در زندگی خود ایجاد کنید.
امیدوارم این تکنیک های مثبت اندیشی برای شما مفید باشند.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *