مهارت نرم یکی از مهمترین و بهروز ترین مبحثی هست که امروزه همه جوامع به آن نیاز دارند. در ادامه به طور کامل به این موضوع مهم میپردازیم.
در طی این مقاله به سه سوال مهم پاسخ میدهیم
1) چرا مهارت نرم اهمیت دارد؟ 2) چگونه مهارت نرم را یاد بگیریم؟ 3) مراحل یادگیری و پادیادگیری چیست؟
سه موضوع حیاتی مرتبط با مهارت نرم
چرایی؟ چگونگی؟ و چیستی انجام کار؟ سه موضوع مهم که قبل از از انجام هر کاری باید از خودمون بپرسم. با یک مثال این موضوع رو شفاف میکنیم: فرض کنید تختهای رو روی زمین قرار میدهند و شما باید بدون توقف از روی این تخته رد بشید و در اعضای این کار به شما ۵۰۰ هزار تومان جایزه تعلق میگیره. چند درصد احتمال داره که شما ما این کار رو انجام بدید؟ حالا شرایطی رو در نظر بگیرید که همین تخته بالای یک ساختمان ده متری قرار گرفته در این شرایط چند درصد احتمال داره که شما تن به انجام این کار بدهید؟ و حالا شرایط رو در نظر بگیرید که ساختمان روبهرو آتش گرفته و و عزیزترین فرد شما اونجا وجود داره حالا این کار رو انجام میدهید یا خیر؟
طی تحقیقات انجام گرفته ۹۰ درصد از افراد درشرایط سوم قبول میکنند که از بین دو ساختمان عبور کنند. در موقعیت اول و دوم یک انگیزه بیرونی در میان است. اما در موقعیت سوم این انگیزه کاملاً درونی است. وقتی در مورد چرایی انجام کار صحبت میکنیم منظور همان انگیزه درونی ما است. بیش از ۷۵ درصد از تصمیمات همه افراد از جمله مدیران احساسی برآورد شده است. اما همه سعی دارند که این تصمیمات احساسی را منطقی سازی کنند.
پس الان ما باید از خودمان بپرسیم که چرا باید مهارت نرم را یاد بگیریم؟؟؟
در کتاب جهان مسطح است (The world is flat) اشاره شده که ارتباطات ما به سطح رسیده است. برای مثال قبلاً اگر میخواستیم مطلبی را منتشر کنیم باید از راه روزنامه اقدام میکردیم. اما الان با یک کلیک ساده مطلب را میتوان منتشر کرده و به گوش همه افراد برسانیم پس در جهان امروز علاوه بر مهارتهای سخت به مهارتهای نرم نیز احتیاج داریم به طور کلی برای داشتن یک شغل به hard skillsو برای ماندگاری در آن شغل به soft skills نیازمند هستیم.
با خودت چند چندی؟
به طور کلی مدل ذهنی به دو دسته تقسیم میشوند: مدل ذهنی ثابت و مدل ذهنی رو به رشد: در مدل ذهنی ثابت اگر چالشی برای فرد به وجود بیاید تسلیم شرایط میشود اما در مدل ذهنی رو به رشد از چالش به وجود آمده به عنوان یک فرصت یادگیری برای رشد فردی استفاده میشود.
موضوع جالب توجه این است که والدین در شکلگیری مدل ذهنی نقش بسزایی دارند. شرایطی را در نظر بگیرید که که فرزند خانواده کارنامه درخشان خود را به پدر و مادر خود نشان میدهد دسته اول پدر و مادر با جمله (آفرین فرزند باهوشم) فرزند خود را تشویق میکند اما دسته دوم از جمله (آفرین فرزند تلاشگرم) جهت تشویق فرزند خوداستفاده میکنند. درشرایط اول والدین هوش فرزند خود را تحسین میکند و فرزند خانواده در ذهن خود اینگونه تصور میکند که به دست آمدن این موفقیت به علت هوش ذاتی او است و اگر این چالش بزرگتر شود شاید در مدل ذهنی خود تسلیم این شرایط شود اما در خانواده دوم به علت اینکه تلاش فرزند مورد تحسین واقع شده در ذهن فرزند اینگونه تصور میشود که تلاش و کوشش خود فرد است که موفقیت را حاصل می کند.
چند جمله هستند که بهتر است برای بیان آنها از جملاتی دیگر استفاده کنیم برای مثال:
1) اگر در شرایطی هستید که کاری را نمی توانید انجام بدهید به جای اینکه از جمله نمیتوانم این کار را انجام بدهم بگویید من هنوز نمی توانم این کار را انجام بدهم.
2) یا برای مثال به جای اینکه بگویید این کار دشوار است بگوییم این کار به تلاش بیشتری نیاز دارد.
بدون دیدگاه