انیمیشن و موشن گرافیک جزء مفاهیمی هستند که در رسانه و بخش سرگرمی، خیلی زیاد از آنها استفاده میشود و بین آنها تفاوت زیادی وجود دارد. ما در این مقاله این تفاوتها را بررسی خواهیم کرد. بعضی از مردم انیمیشن و موشن گرافیک را باهم اشتباه میگیرند و شناخت این تفاوتها کمک میکند که نه تنها یک قطعه ی مناسب بسازید بلکه یاد میگیرید این دو رشته، کاملا متمایز از هم است. به طور حتم تا کنون متوجه شده اید که انیمیشن و موشن گرافیک هنرهای فوق العاده ارزشمندی هستند و اکنون میخواهید بدانید چگونه در محیط بازاریابی محتوا از آنها استفاده میکنند.

ممکن است شرکت شما به یک ویدئو آموزشی جدید نیاز داشته باشد که به وسیله ی آن بتواند نظر کارمندان و مخاطبین را به موضوعی جلب کند. مهم این نیست که چه ویدئویی تولید میکنید هر چه که باشد یک شانس خوب دارید تا بتوانید مضمون پیام خود را با استفاده از موشن یا پویانمایی یا ترکیبی از هر دو به مخاطب القا کنید. اگرچه هر دو بخش در یک زمینه کار میکنند، اما تفاوتهای زیادی بین هنرمندان این دو صنعت وجود دارد.

موشن گرافیک یا موشن گرافی چیست؟

به ویدئوهایی که پیامها و محتوا را به صورت متحرک انتقال میدهند موشن، میگویند. کلمه ی موشن در زبان فارسی، پویا ترجمه میشود و به هر چیزی که دارای حرکت باشد میگویند. انتقال دادن محتوا با این شیوه مزیتهای زیادی به همراه دارد. از جمله تاثیراتش این است که میتوان محتوا را به صورت جذاب تر و تاثیرگذارتر در زمان کوتاهتری به مخاطبین ارائه داد. موشن میتواند به صورت آنلاین و افلاین بر روی گوشی، کامپیوتر، وبسایتها و تمام نرم افزارهایی که قابلیت پخش کردن ویدئو را دارند نمایش داده شود. بیشتر بخوانید:(بهترین نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک)

موشن گرافیک

انیمیشن چیست؟

انیمیشن شیوه ای هست که در آن عکسها به صورت تصاویری متحرک ظاهر میشود. در اصطلاح به این کار فریم به فریم اجرا کردن میگویند که در آن به هر عکس یک فریم گفته میشود. انیمیشن یا در اصطلاح پویانمایی، نمایشی تند و پیوسته تصاویر از آثار هنری دو بعدی یا موقعیت مدلهای واقعی برای ایجاد کردن توهم حرکت به مخاطب است. این حرکتهای روان در تصاویر، ناشی از خطای دید است که به دلایل ماندگاری تصویر به وجود می آید.

برای نمایش انیمیشن یا پویا نمایی میتوان از یک پروژکتور با تکنولوژی جدید، رایانه و دوربین استفاده کرد. سینما یا ویدئو از رایجترین روشها برای نمایش انیمیشن است و پویانمایی به دو روش سنتی و دیجیتال ایجاد میشود. گاهی اوقات توی جمع وقتی تلویزیون شروع به نمایش دادن یک برنامه کودکی میکند، آن برنامه برای بزرگترها هم جلب توجه میکند و نام اصلی برنامه کودک همان انیمیشن هست. فیلم، کارتن، بازیهای کامپیوتری،و تبلیغات تنها بخشی از استفاده از انیمیشن هست. بیشتر بخوانید:(برترین ابزارهای تولید انیمیشن برای کسب و کارها)

انیمیشن چیست

تفاوتهای انیمیشن و موشن گرافیک

اصلی ترین تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک از لحاظ داستانی بودن آنها است. به طور کل انیمیشن نمایشی بصری از یک داستان است و شامل کاراکترهایی است که در آن فعالیت دارند. این داستانها میتوانند یک انیمیشن کاملا دیزنی متحرک کوتاه، یک انیمیشن متحرک کوتاه و یا شخصیتهای متحرکی که داستانی را روایت میکنند، باشند ولی موشن گرافیک بیشتر در مورد زندگی بخشیدن به چیزی هست که اصلا وجود ندارد. برای مثال شکلهای موجود در ارائه که در پس زمینه ویدئو به منظور توضیح دادن آن قرار میگیرد.

کاربرد دیگر موشن برای توضیح فرایند، مثل تولید محصول و ارسال آن برای مشتری است. موشن گرافی هم نوعی از انیمیشن است، در صورتی که موشن گرافیک، طراحی یا حرکت گرافیکی انیمیشنی را تعریف میکند ولی انیمیشن شامل کل حوزه تصویرهای متحرک از جمله کارتن ها گرفته تا انیمیشن های گلی است. در موشن گرافی تمرکز بیشتر به حرکت دادن به عناصر طراحی گرافیکی است و نسبت به انیمیشن، گرایش بیشتر به کمتر کردن جنبه های داستان سرایی ملموس دارد.

موشن گرافیک خیلی شبیه انیمیشن هست با این تفاوت که انیمیشن یک داستان است و بیشتر به شخصیت های داخل داستان میپردازد ولی تمرکز موشن گرافیک بیشتر بر روی جنبه های سمبلیک است. کاربرد موشن گرافی بیشتر در کارهای تبلیغاتی و برندسازی است ولی از انیمیشن بیشتر در سینما و بخش سرگرمی استفاده میشود. در واقع درون موشن گرافیک از انیمیشن استفاده میشود. در این نوع از طراحی ویدئوهایی کوتاه با اهداف تبلیغاتی ایجاد میشود و یکی از دلایل کوتاه بودن آن هم برای این است که بتوان در شبکه های اجتماعی به منظور توسعه بیشتر، بارگذاری کرد ولی انیمیشن را به منظور تبلیغ به دلیل طولانی بودن با این محیط ها سازگار نیستند و نمیتوان استفاده کرد. در حال حاضر موشن گرافیک یکی از مهمترین و پرطرفدارترین رشته های هنر دیجیتال میباشد و یک علم استاندارد هست که در برگیرنده نرم افزارهای مهمی است.

یک تفاوت دیگر انیمیشن و موشن گرافیک در هزینه ساخت آنهاست و هزینه ی ساخت آنها باهم متفاوت است. برای ساخت یک فیلم یا سریال کارتونی هزینه های زیادی خرج میشود و ماهها زمان برای ساخت آن میبرد که به سلیقه ی کارفرما ساخته شود ولی کار کردن با تصاویر دو بعدی نیازی به دقت ندارد و با دیدن یک نفری که در حال تکان دادن دست خود است مفهوم را خیلی راحت متوجه میشوید پس طراحی آن شخصیت خاص عملا بیهوده است. ساختن تصاویر آماده خیلی ارزان تر از ساخت شخصیت های سه بعدی حرفه ای است.

از دیگر تفاوتهای انیمیشن و موشن گرافیک این است که در موشن بیشتر به کار طراحان گرافیک مربوط میشود در حالی که انیمیشن بیشتر شبیه تصویر سازی است. طراحان گرافیک یک مفهوم را از روش تصویر توضیح میدهند و طراحان موشن گرافیک همین کارها را با تصاویر متحرک انجام میدهند. تصویرگرها یک داستان بصری را ایجاد میکنند و انیماتورها یا انیمیشن سازها به داستان ها روح میبخشند.

کلام آخر

در نهایت مشتری باید تعیین کند که به یک طراح گرافیک نیاز دارد یا به یک انیماتور چون دقیقا همان چیزی که مشتری میخواهد باید انجام شود. اگر چیزهایی که مورد نیاز است ارائه جذاب تلاشهای فروش یک شرکت درسال گذشته به صورت بصری باشد مشتری به یک طراح موشن گرافیک نیاز دارد. ولی اگر مشتری به یک داستان متحرک عاطفی نیاز داشته باشد که نحوه ی تاثیر گذاشتن محصولاتش را در زندگی مردم نشان دهد به یک انیماتور نیاز دارد. در هر حالت طراح موشن گرافیک به طور مستقیم با طراح گرافیک کار میکند و یا هر دو کار توسط یک نفر انجام میشود.

ازطرف دیگر انیماتور یک تصویرگر است و با یک تصویرگر کار میکند. در انیمیشن تصویرگرانی کار میکنند که از نرم افزارهای مختلفی استفاده میکنند تا تصاویر زنده تری را طراحی کنند. به طور ساده در گرافیک متحرک، اول باید یک طراح گرافیکی در نرم افزارهای IllustratorیاPhotoshopدر لایه هایی مجزا طراحی را انجام دهد و بعد آنها را در نرم افزارهایی مثل After Effects یا Apple Motionhاستفاده کنیم تا بتونیم آنها را در Time Lineخروجی آخر انیمیشن رندر بگیریم.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *