سلام دوستان امیدوارم حال دلتون خوب باشه، تو این مقاله قصد داریم شغل انیماتور را بررسی کنیم. به سازنده انیمیشن، انیماتور میگویند. انیمیشن یا کارتن نمایشی سریع و پشت سر هم از تصاویر دوبعدی یا مدل های واقعی که حس حرکت را به مخاطب القا میکند، میباشد. به عبارت ساده تر انیمیشن هنر حرکت دادن به اشیای بی جان است.

انیماتور کیست؟

همانطور که در مقدمه خدمتتون عرض کردم، به سازنده انیمیشن انیماتور میگویند. کار انیماتور این است که به مدل ها و نقاشیهای روی صفحه، جان میبخشد. انیماتور میتواند کارتون های تلویزیون، بازیهای کامپیوتری، انیمیشن های سینمایی، وب سایتها و موزیک ویدئوها را بسازد. انیماتور انیمیشن را درقالبهای مختلف مثل دوبعدی، سه بعدی و تلفیقی و کامپیوتری میسازد. همچنین برای ساخت انیمیشن، انیماتور از روشهای زیادی مثل انیمیشن با بریده های مقوا، انیمیشن روی طلق و انیمیشن کامپیوتری و… استفاده میکند. یک انیماتور باید صبر، حوصله، دقت و تمرکز زیاد به جزئیات کار داشته باشد و در انیمیشن های کامپیوتری باید تسلط به نرم افزارهای کامپیوتری داشته باشد.

وظایف یک انیماتور چیست؟

تولید یک انیمیشن مراحل زیادی دارد، از شکل گرفتن ایده گرفته تا ساختن مدل و نهایی کردن آن که در هر مرحله وظایف خاصی بر عهده ی یک انیماتور است.

1- مرحله توسعه دادن: در این مرحله کارگردانان و تولید کنندگان، ایده هایی را خلق کرده و پروژه ای را برنامه ریزی کرده و منابع مالی را تامین میکنند.

2- مرحله پیش تولید: در مرحله ی پیش تولید، بازنگری دوباره ایده ها و تبدیل آنها به صورت نمایش های داستانی توسط داستان پردازان انجام میشود. در این مرحله نقاشی هر صفحه از داستان توسط طراحان انجام میشود.

3- مرحله تولید: در مرحله ی تولید، رنگها توسط انیماتور انتخاب میشود و با استفاده از کامپیوتر، حرکت ها و شخصیت ها شکل میگیرند.

4- مرحله زمینه سازی، نور دهی و ترکیب: در این قسمت تمام کارها به وسیله ی کامپیوتر طراحی میشود و لایه های مختلف انیمیشن باهم ترکیب میشوند و صداگذاری انجام شده و در نهایت نسخه پایانی تولید میشود.

بیشتربخوانید:(تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک در چیست؟)

مهارتهایی که یک انیماتور نیاز دارد 

1- قدرت خلاقیت و تخیل قوی داشتن: در تمام مراحل ساخت انیمیشن از ایده تا اجرا انیماتور به عنصر اساسی و کاریردی خلاقیت و تخیل نیاز دارد.

2- مهارت در زمینه های مختلف: یک انیماتور حرفه ای باید مهارت کافی در مدلسازی و بخش طراحی داشته باشد.

3- تمرکز و صبر داشتن: چون ساخت انیمیشن یک کار زمان بر است مثلا برای ساخت یک انیمیشن یک دقیقه ای شاید هفته ها نیاز به زمان داشته باشد. یک انیماتور باید صبر زیاد داشته باشد و با پشتکار زیاد روی کار تمرکز داشته باشد.

4- دقت داشتن و توجه زیاد به جزئیات : برای دور بودن از کوچکترین خطا در طراحی و ساخت انیمیشن نیاز به دقت و توجه به جزئیات هر چند کوچک است.

5- داشتن مهارتهای کامپیوتری: یک انیماتور برای استفاده از نرم افزارهای گرافیک و طراحی، نیاز به مهارتهای کامپیوتری دارد.

آینده شغلی و بازار کار انیماتور

یک انیماتور میتواند در شرکتهای سازنده بازی کامپیوتری، شرکتهای تبلیغاتی یا در استادیوهای کوچک و بزرگ ساخت انیمیشن، مشغول به کار شود. اکثرا با انیماتورها به صورت مستقل و قراردادی کار میکنند به طور مثال یک کار به انیماتور داده میشود و ظرف مدت تعیین شده، تحویل گرفته میشود. متاسفانه در ایران درمورد استخدام و وضعیت بازار کار یک انیماتور قانون خاصی وجود ندارد و رقابت بسیار شدید است. در اکثر شرکت ها استخدام یک انیماتور به صورت رابطه ای است و گاهی انیمیشن بهتر نادیده گرفته میشود و انیمیشن های سطح پایین تر پذیرش میشود.

شخصیتهایی که برای شغل انیماتور مناسب هستند بر اساس تست شخصیت شناسیMBTI

شخصیتINTP: این تیپ از شخصیت از کارهایی که خلاقیت دارد، لذت میبرند و دوست دارند با افراد مختلف در زمینه های متفاوت کار کنند.

شخصیتESTP: این مدل شخصیت دارای اطلاعات فنی و تخصصی خیلی خوبی هستند و به خوبی میتوانند با مواد و ابزارهای مختلف کار کنند و از پس همه چیز بربیایند. این تیپ از شخصیت عاشق کارهای نشاط آور و هیجان زیاد هستند.

انیماتورها به چند دسته تقسیم میشوند؟

1- بخشی از انیماتورها یک سری از تصاویر ایجاد میکنن که در استادیوهایی مثل والت دیزنی یا پیکسار و شرکتهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرند.

2- گروهی دیگر از انیماتورها داستانهایی را تهیه میکنند که توسط مدیران سینما و تلویزیون برای برنامه های تلویزیونی و فیلمبرداری از آنها استفاده میشود. این داستانها و نمایش نامه ها نشان میدهد که چه چیزی قرار است روی صفحه نمایش نشان داده شود.

3- کار گروهی دیگر از انیماتورها، ایجاد جلوه های بصری است. این جلوه های بصری در تله فیلمها ،نمایشهای بصری،فیلم و نمایشهای تلویزیونی ظاهر میشوند. کار این انیماتورها دستکاری کردن در صحنه های مختلف است به گونه ای که درون این جلوه های بصری در واقع ترکیبی از نماهای واقعی و تصاویری غیر واقعی از محیط را به نمایش میگذارند.

بیشتر بخوانید:(انیماتورهای برتر خانه انیمیشن)

کلام آخر

برای وارد شدن به این شغل داشتن علاقه،خلاقیت ،ذوق هنری،پشتکار زیادی لازم دارد. داشتن تحصیلات مرتبط نیز بسیار کمک کننده و مرتبط است. رشته انیمیشن در دانشگاه هم موجود هست حتی در مقاطع کارشناسی ارشد. انیماتورهایی که در شرکتهای خصوصی مشغول به کار هستند بنابر میزان مهارت،تجربه ،توافق و تخصصی که دارند درآمدهای متفاوتی دارند. وقتی انیماتورها بر روی یک پروژه کوچک کار میکنند معمولا با چندین بخش از مراحل در تولید کار درگیر هستند. ولی در پروژه های بزرگ معمولا مسئول بخشی از آن کار هستند و به عنوان یک عضوی از تیم مشغول به کار هستند.به طور کل اگر قدرت تخیل بالایی دارید و از مهارتهای خوبی در نقاشی و مدل سازی برخوردار هستید، این شغل برای شما مناسب است.

حائریمشاهده نوشته ها

Avatar for حائری

موسس کارمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *