چه چیزی مانع رسیدن ما به اهدافمان میشود؟
همه انسانها میخواهند در کاری که انجام میدهند موفق باشند. به همین دلیل، در حال تلاش هستیم تا به اهدافمان برسیم. در نتیجه، مدام از خود میپرسیم که چگونه میتوان به هدف خود رسید و به راه های متفاوتی که ما را به هدف میرساند فکر میکنیم. برای رسیدن به هدف و کسب موفقیت روش های زیادی وجود دارد، اما اکثرا اهمیت چندانی به موانع موفقیت نمیدهیم.
زمان زیادی را صرف تلاش برای موفقیت میکنیم ولی عواملی که مانع رسیدن به اهدافمان میشود را بررسی نمیکنیم. در نتیجه، بارها با مشکلاتی مشابه روبهرو میشویم که نمیدانیم چگونه از کنارشان عبور کنیم. در این مقاله به بیان مسائلی میپردازیم که مانع رسیدن افراد به هدفهایشان میشود.
چه عواملی مانع رسیدن ما به اهدافمان میشود و چطور بر آن ها غلبه کنیم؟
1- ترس
اگر ممکن بود همه مشکلات همان ابتدای کار حل شود، دیگر هیچ تلاشی رخ نمیداد. ترس میتواند به شدت مانع رشد شود. اگر هر رخداد یا چالشی از نظرتان هولناک باشد، آن را انجام نمیدهید فقط به این دلیل که از رو به رو شدن با آن میترسید. ترس به روش های مختلف مانع موفقیت میشود. یاد بگیرید با ترسهایتان روبه رو شوید و اجازه ندهید مانع شما برای رسیدن به موفقیت شود.
2- تنبلی
تنبلی اصلی ترین عاملی است که نمیگذارد به هدفهایتان برسید. تنبلی یک عادت تدریجی است و به آرامی با گذر زمان در فرد ایجاد میشود. تنبلی به معنای عدم تمایل به انجام فعالیت یا تلاش و همچنین اهمیت ندادن به وضعیت موجود میباشد. تنبلی یک حس خوشایند کوتاه مدت است که حسرتی دائمی در فرد، بدلیل نرسیدن به اهدافش ایجاد میکند.
کارهای بسیاری هست که باید انجام دهید اما به علت بی انگیزگی یا بی حوصلگی از انجام آنها چشم پوشی میکنید. البته تنبلی با اینکه آگاهانه کارهایی که اهمیت کمتری دارند را به تعویق بندازید، فرق دارد. وقتی میگویید «این کار را بعدا انجامش میدهم» یا «برای فردا» در واقع قصد انجام این کار را دارید ولی آگاهانه آن را به تعویق می اندازید که کاری که اهمیت بیشتری دارد را انجام دهید.
در مقاله اولویت بندی کارها بطور کامل در مورد این موضوع صحبت شده است، اما در تنبلی میل شدید دارید که هیچ کاری انجام ندهید و نمیخواهید انرژی خود را از نظر جسمی و روحی مصرف کنید.
برای غلبه بر تنبلی چه کنیم؟
• بهترین کار این است که ابتدا دلایل احساس تنبلی خود را بنویسید. در نوشتن دلایل، با خود صادق باشید تا بتوانید با رهایی از تنبلی به اهدافتان برسید.
• پیامدهایی که در بلندمدت تنبلی برای شما دارد را بنویسید. دانستن این پیامدها میتواند، محرکی برای دست کشیدن از تنبلی باشد.
• هدفهایی چالشبرانگیز و قابلدستیابی برای خود تعیین کنید. وقتی به هدفی که برای آن تلاش کرده اید برسید، احساس خوشایندی در شما ایجاد میشود و این محرکی است که برای رسیدن به سایر اهدافتان بیشتر تلاش کنید.
3- بیانگیزگی
بیانگیزگی باعث میشود کم کم به تنبلی عادت کنید ولی بین شخصی که بدلیل بی انگیزگی تنبل شده است با فردی که از روی بی تفاوتی تنبلی میکند، فرق زیادی است. این افراد به محض اینکه انگیزه ای برایشان ایجاد شود، شروع به تلاش میکنند و زندگیشان راتغییر میدهند. باور کنید اگر انگیزه باشد، انسان قادر به انجام هر کاری است و میتواند هر سختی را تحمل کند.
برای ایجاد انگیزه در خود چه کنیم؟
برای رفع این مشکل، ابتدا باید پاسخی برای چراهای خود پیدا کنید؛ برای مثال:
انگیزه ای برای یافتن شغل ندارم. چرا باید کار کنم؟
راه ایجاد انگیزه: تحصیلات خود را تمام کرده ام و از نظر سنی در جایگاهی هستم که باید خودم نیازهای مالی ام را برطرف کنم و درست نیست به خانواده وابسته باشم.
انگیزه ندارم سر کار بروم و تلاش برای پیشرفت در شغلم کنم. چرا باید در شغلم پیشرفت کنم؟ این کار هیچ وقت موردعلاقه من نبوده است.
راه ایجاد انگیزه: شاید این کار رؤیای من نبوده است و حالا نمیتوانم شغل رویایی خودم را بدست آورم باید انجامش دهم تا خواسته ها و نیازهای مالی خانوادهام را برآورده کنم و اگر در این شغل پشرفت کنم خانواده ام به من افتخار میکنند و این احساس خوشایندی است.
چرا باید این رشته را ادامه بدم؟ من به این رشته علاقه ندارم.
راه ایجاد انگیزه: من به این رشته علاقه نداشتم ولی حالا که این رشته را خواندم بهتر است آن را ادامه دهم تا با موفقیت در شغلم و ارتقا شغلی، بتوانم احساس رضایتمندی کنم.
نکته مهم در پیدا کردن این پاسخ ها این است که باید آن قدر اهمیت داشته باشند که در شما انگیزه ایجاد کنند. اگر واقعا برای شما مهم نیستند، خودتان را فریب ندهید. در این موقعیت باید اهداف دیگری پیدا کنید و با آنها برای خود انگیزه ایجاد کنید.
مقاله راهکارهای موثر و کاربردی برای افزایش انگیزه را در کارمان بخوانید.
4- ضعف اراده
برخی از افراد تصور میکنند موفقیت به سادگی بدست میآید. حتی خیلی از اشخاص انتظار دارند به سادگی در کار خود به موفقیت برسند. چیزی که بیشتر اشخاص نمیدانند این است که برای موفقیت باید فداکاری و از خودگذشتگی زیادی کنند. در رسیدن به موفقیت با سختیها، مانعها و چالشهای زیادی مواجه میشوید. بیشتر افراد وقتی به آدم های موفق میرسند، فقط دستاوردهای آنها را میبینند و در بیشتر موارد کوشش و تلاش های آنها را برای محقق کردن رویاهایشان را نمیبینند.
شما فقط میبینید که این افراد در زندگی به هدف های خود رسیده اند اما از فداکاری ها و تلاش آنها خبر ندارید و حتی از موانع و مشکلاتی که با آنها مواجه شده اند بی خبر هستید. در نتیجه این برداشت، هنگام مواجه با دشواری ها و مشکلات در مسیر موفقیت، اراده کافی برای ادامه مسیر را ندارید.
ضعف اراده، مشکلی چالش برانگیز در راه موفقیت است. اراده مانند ماهیچه است، اگر بطور مداوم از آن استفاده شود، قوی میشود. بررسی ها ثابت کرده اند که اراده ارتباط تنگاتنگی با موفقیت و نشاط دارد. نباید اجازه دهید، ضعف انضباط فردی و اراده مانع رسیدن شما به اهدافتان شود. قدرت اراده خود را با استفاده مداوم از آن تقویت کنید.
5- عدم تمرکز
ناتوانی در تمرکز یکی از موانع اصلی موفقیت است. امروزه در زندگی با مشغولیتها و دغدغههای زیادی مواجه میشوید که مانع تمرکز و پرت شدن حواستان میشوند. در نتیجه بخش زیادی از تلاش هایتان به دلیل عدم تمرکز کافی، به نتیجه نمیرسند. مورد دیگری که عموما در کنار عدم تمرکز اتفاق می افتد، این است که بدون آنکه متوجه شوید زمان خود را تلف میکنید.
در نتیجه وقت خود را به کارهای بی فایده اختصاص میدهید. نگذارید عدم تمرکز سد رشد و موفقیت شما شود. کارهای خود را اولویت بندی کنید، سعی کنید حواستان پرت نشود و از همه مهمتر، نگذارید دشواری ها و مشکلات مانع شما برای رسیدن به آرزوهایتان شوند. تا زمانی که به هدف نرسیدهاید دست از تلاش برندارید.
مقاله چگونه حواسمان را متمرکز کنیم؟ را در کارمان بخوانید.
سخنان بزرگان درباره ی اهمیت هدف گذاری
دانستن جملات بزرگان درباره اهمیت هدف گذاری صحیح، باعث میشود انگیزه زیادی در شما ایجاد شود تا موانع رسیدن به اهداف را بشناسید و تلاش کنید این موانع را از میان بر دارید.
بنجامین دیزرائیلی: رمز موفقیت، پایبندی به هدف در زندگی است.
آنتونی رابینز: هدف های بزرگ، انگیزه های بزرگ ایجاد می کنند.
جورج لوریمر: اگر می خواهید با آسودگی خاطر به رختخواب برگردید، با هدف از آن برخیزید.
یوگی بِر: اگر هدف خود را ندانید، به بیراهه خواهید رفت.
رابرت مک کین: به بیشتر هدفهای بزرگ نمی رسیم، زیرا ابتدا به کارهای پیش پا افتاده توجه می کنیم.
برایان تریسی: یاداشت هدف هایتان بر روی کاغذ، احتمال دستیابی به آنها را ۱۰۰% افزایش می دهد.
راکفلر: شکست بیش از موفقیت آموزنده است؛ کسی که هیچ گاه اشتباه نمی کند، هرگز به جایی نمی رسد.
اُرد بزرگ: کسی که چند آرزوی درهم ورهم دارد، به هیچ یک از آنها نمی رسد، مگر اینکه در بین آنها با ارزش ترین را انتخاب کرده و آن را به عنوان هدف خویش برگزیند.
آنتونی رابینز: تنها راه دستیابی به نیک بختی درازمدت آن است که بر مبنای بزرگترین آرمانهای خود زندگی کنیم، یعنی هدف راستین خود را بشناسیم و بر پایه ی آن به کنش بپردازیم.
جمع بندی
با توجه به این مقاله، قبل از تلاش برای هر هدفی، ابتدا باید موانعی که مانع رسیدن به اهداف میشود را شناخت و راههای عبور از این موانع را یاد گرفت. باورهای ذهنی در موفقیت یا عدم موفقیت شما در رسیدن به اهدافتان نقش مهمی دارند. افراد موفق همواره خودشان را باور دارند و روی ذهن خود کار میکنند تا به این باور برسند که میتوانند به اهدافشان برسند.
پس شما هم باید باور داشته باشید که توانایی رسیدن به اهداف خود را دارید و میتوانید به ترس، بی انگیزگی، ضعف اراده، عدم تمرکز و از همه مهمتر تنبلی خود غلبه کنید. در نهایت باید گفت که به هر هدفی با تلاش و کوشش میتوان دست یافت.
بدون دیدگاه